Hyppää sisältöön

Kotojärvi luo nahkaansa

Kotojärvi Golfin ken tältä löytyy jonkin verran korkeuseroja. Reikiä on yhteensä

Kotojärvi Golfin uusi toimitusjohtaja Mika Asikainen sanoo, että katseet on käännetty tulevaisuuteen.

KOTOJÄRVI GOLFIN uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin keväällä entinen liigakiekkoilija, golfopettaja Mika Asikainen. Sitä ennen kenttä oli toiminut ilman toimitusjohtajaa parin vuoden ajan.

Asikaiselle kenttä ja seura olivat ennestään tuttuja, sillä hän oli vieraillut Kotojärvellä junioripelaajien kanssa kilpailumatkoilla. Paikka tuntui kotoisalta jo tuolloin ja nyt Asikainen pääsee kehumaan sitä myös virkansa puolesta.

”Kotojärvi on kotoisa ja kaunis miljöö, ja siellä on helppo viihtyä koko päivä. Kenttää voi luonnehtia anteeksiantavaksi ja kevyeksi pelata. Sieltä tulee yleensä pois hyvällä mielellä, vaikka kaikki lyönnit eivät olisikaan olleet täydellisiä”, Asikainen luonnehtii.

Se, että Asikainen otti toimitusjohtajan tehtävän vastaan, oli vahva signaali tulevasta. Katseet on käännettävä eteenpäin ja jätettävä menneet vuodet sinne minne ne kuuluvat. Kotojärvellä panostetaankin nyt vahvasti brändimielikuvan uudistamiseen.

“Positiivinen asiakaskokemus on kaiken perusta. Meillä on omia pelaajia noin 450, minkä lisäksi vieraspelaajien osuus on todella merkittävä. Noin puolet kierroksista pelataan vieraiden toimesta”, Asikainen sanoo.

”Alkukesä on ollut meille ja koko golfalalle vahva upeiden kelien takia. Kotojärvestä on sanottu jo useita kertoja tänä vuonna, että kenttä ja palvelut ovat ylittäneet kävijöiden odotukset.”

 

MUTTA MINKÄLAINEN paikka Kotojärvi Golf oikein on? Monelle pääkaupunkiseudulla asuvalle se sijaitsee ainakin mukavan lähellä. Pornaisiin rakennettu kenttä sijaitsee noin kymmenen minuutin päässä Sipoon keskustasta, Helsingistä sinne ajaa noin 40 minuuttia.

”Kotojärven kenttää ei voi luonnehtia championship-kentäksi, vaan kyseessä on mukava, leppoisa ja nopea kenttä. Siellä on tilaa onnistumisille ja kentän kunto on myös erittäin hyvä”, Asikainen sanoo.

Kotojärvellä ollaan Asikaisen johdolla siirtymässä uuteen aikaan, ja toimitusjohtajalta voi odottaa uusia avauksia tulevaisuudessakin.

”Haluaisin, että Kotojärvi Golf on etulinjassa viemässä golfia nykyaikaan. Haluamme, että golf on meillä rentoa ja sitä voi pelata hauskassa ilmapiirissä”, Asikainen sanoo.

”En halua nähdä kentällämme nipotusta vääränlaisista shortseista tai siitä, jos joku haluaa kuunnella musiikkia kierroksen aikana. Yhdysvalloissa golfiin suhtaudutaan valtaosalla  kentistä hauskana ajanvietteenä ja golfautoissa on usein jopa bluetooth-kaiuttimet. Ehkä meillä Kotojärvellä halutaan lähteä tätä linjaa kohti.”

Mika Asikainen aloitti työt Kotojärvi Golfin toimitusjohtajana tänä keväänä.

Mika Asikainen aloitti työt Kotojärvi Golfin toimitusjohtajana tänä keväänä.

KOTOJÄRVI GOLF

KOTOJÄRVI GOLF teki GoGolfin kanssa yhteistyösopimuksen markkinoinnista kesän alussa. Yhteistyön myötä Kotojärvi sai haluamansa eli se pääsee isännöimään suositun Big Bang Tourin osakilpailua heinäkuussa. Big Bang -kiertueen osakilpailut tunnetaan rentoina tapahtumina, joten ne ovat omiaan vahvistamaan Kotojärven uutta suuntaa.

“Haluamme täyttää kentän lajista nauttivilla ja sen rennosti ottavilla pelaajilla. Me otamme tapahtuman tosissamme ja aiomme myös panostaa siihen tosissamme. Tavoitteenamme on, että Kotojärveltä lähtee kilpailun jälkeen kotiin sata pelaajaa, jotka ovat yllättyneet positiivisesti kentästä, sen ilmapiiristä ja palveluista”, Asikainen suunnittelee.

GoGolfissa yhteistyö Kotojärvi Golfin kanssa otettiin innolla vastaan.

”Kotojärvi on oikeasti kotoisa paikka. Kenttä sijaitsee kauniissa miljöössä, ja siellä on mahdollista päästä varsinkin scramblessa huipputuloksiin. Uskon, että 14. heinäkuuta tulee olemaan yksi tämän kesän hauskimmista päivistä. Tarkoituksena on järjestää Kotojärven kanssa huikeat golfbileet Big Bang -tapahtumaan saapuville pelureille”, tuottaja Joonas Salonaho GoGolfista taustoittaa.

 

GOGOLFIN JA Kotojärvi Golfin yhteistyö pitää sisällään myös green fee -diilejä. Yksi houkuttelevimmista tuotteista on kymppikortti, jonka käyttäjää ei tarvitse nimetä erikseen.

Kymmeneen pelikierrokseen oikeuttava kortti maksaa 290 euroa ja kortilla saa pelata vaikka kymmenen eri pelaajaa.

”Tämä on selkeä viesti siitä, että vieraspelaajat ovat tärkeä osa toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa. Tänä kesänä tulemme toivottavasti rikkomaan kaikki omat ennätyksemme sekä kierrosten että vieraspelaajien määrien osalta”, Asikainen kertoo.

Kotojärvellä on myös yhdeksänreikäinen Ranta-kenttä. Kuudesta par kolmosesta ja kolmesta par nelosesta koostuva kenttä sopii erityisesti aloittelijoille ja lapsille. Asikaisen mukaan myös Ranta-kenttä on ollut kovassa käytössä.

”Siellä viihtyvät erityisesti lapsiperheet. Aloitteleville pelaajille se on mahtava areena päästä kiinni lajiin ja peliin. Kotojärvelle on hyvä tulla myös sellaisen kaverin kanssa, joka ei vielä pelaa. Ranta-kentällä ei vaadita green cardia tai jäsenyyttä”, Asikainen muistuttaa.

Kotojärvi Golf haluaa jättää asiakkailleen hyvän maun suuhun myös keittiön kautta. Kentän ravintolasta löytyy nimittäin kentän oma erikoisuus eli flamküchen. Flamküchen on kuin pitsa, mutta sen pohja on ohuempi ja rapeampi. Ravintola markkinoi erikoisuuttaan sloganilla: “Parempaa kuin pitsa!”

Viimeistään se tekee Kotojärvi Golfista mainettaan paremman paikan.

Etsi luettavaa