Hyppää sisältöön

Kenttämestarien oikea käsi – GoGolf palkkasi pääagronomin ja kentänhoidon konsultin

GoGolf Operationsin Tomi Laaksosella on merkittävä rooli Tammer-Golfin kentänhoitotoimenpiteiden kehittämisessä

Tomi Laaksonen aloittaa vuoden alussa työt GoGolf Groupissa. Kokenut kentänhoidon ammattilainen vastaa sekä omien että muiden golfkenttien kentänhoidon kehittämisestä.

GoGolf Group vahvistuu, kun Tomi Laaksonen aloittaa konsernin omien golfkenttien pääagronomina ja kenttämestareiden tukena. Lisäksi GoGolf tarjoaa jatkossa suomalaisille golfkentille konsultointia ja kentänhoidon erikoistoimenpiteitä, joissa Laaksosella on tärkeä rooli kentänhoidon konsulttina.

Laaksonen työskenteli aiemmin myyntipäällikkönä Berner Oy:ssä, jossa hän vastasi lannoitteiden, siementen ja kasvisuojeluaineiden myynnistä. Hänen asiakkaitaan olivat golfkentät eri puolella Suomea. 

”On hienoa saada Tomi meidän kentänhoitotiimimme tueksi. Omien kenttiemme hoidon lisäksi pääsemme kehittämään yhdessä uusia palveluja ja tuotteita suomalaisille golfkentille”, sanoo GoGolf Groupin tekninen johtaja Juuso Rajasvuo.

“Rohkenen väittää, että Tomi tuntee Suomen kentät, niiden erityispiirteet ja henkilöstön parhaiten maassamme. Hänellä on erinomaiset tiedot  ravinteista, heinälajeista, mekaanisesta hoidosta ja kenttien talvehtimisesta. Hän myös osaa suhteuttaa ne käytössä oleviin resursseihin.”

Erikoisosaamista ja -koneita palveluna

Rajasvuo ja Laaksonen tuntevat toisensa kaukaa. Rajasvuo aloitti Laaksosen oppipoikana Talissa 2000-luvun alussa ja myöhemmin Laaksonen palkkasi Rajasvuon Kurk Golfiin seuraajakseen kenttämestarina. Tässä välissä hän ehti toimia Naantalin Aurinko Golfissa apulaiskenttämestarina.

”On hienoa päästä jälleen tekemään töitä yhdessä ja saada näin ammattitaitoinen ja motivoitunut tekijä mukaan remmiin”, Rajasvuo toteaa.

Myös GoGolfin Groupin golfkentistä, rangeista ja sisäharjoittelupaikoista vastaava johtaja Petteri Patjas on innoissaan uudesta asiantuntijasta ja täysin uuden liiketoiminnan aloittamisesta.

”Kenttien ei välttämättä ole järkevää investoida itse esimerkiksi kaikkien erikoistyökoneiden ostoon tai erikoisosaamiseen, mikäli näille ei ole jatkuvaa tarvetta. Tulemme tarjoamaan korkeatasoisia palveluja usealla saralla golfkentille”, Patjas sanoo.

”Pyrimme rekrytoimaan alan huippuosaajia tiimiimme ja Tomi tuo meille osaamista ja näkemystä alalta parin vuosikymmenen ajalta. Hänellä on laaja kontaktiverkosto ja kova into kehittää itseään ja kenttiä jatkuvasti lisää.”

Kenttämestarin ja kentän johdon apuna

Tomi Laaksonen ja Hills by GoGolfin apulaiskenttämestari Mikke Merinen tutkivat Hillsin viheriön kasvukerrosta.

Tomi Laaksonen ja Hills by GoGolfin apulaiskenttämestari Mikke Merinen tutkivat Hillsin viheriön kasvukerrosta.

Tammikuussa aloittavalla Laaksosella on selkeät tavoitteet ensimmäiselle vuodelle, vaikka rooli ja liiketoiminta ovatkin uusia. Tarkoituksena on tehdä kenttäkonsultoinnista helposti lähestyttävä tuote, joka auttaa kenttämestaria päivittäisessä työssä ja helpottaa golfkentän muuta johtoa päätöksenteossa ja pitkän aikavälin suunnitelmien tekemisessä.

“Näen kenttäkonsultoinnin ennen kaikkea pitkäjänteisenä työnä, joka tarkan lähtötilanteen selvityksen jälkeen auttaa kenttiä muun muassa kasviopillisissa, kentänhoidollisissa sekä pelillisissä asioissa kunkin kentän resurssien sallimissa rajoissa”, Laaksonen sanoo.

”Suuret muutokset vaativat toki aikaa, mutta jo monilla pienillä asioilla voidaan parantaa heinän kasvuedellytyksiä, toimenpiteiden resurssointia ja pelaajien asiakaskokemusta kentällä.”

Korjausvelan kimppuun

Suomen kentät ikääntyvät, ja niiden rakenteiden ja tekniikan tekninen käyttöikä on monin paikoin jo jatkoajalla. Korjausvelka kasvaa kentillä ja lähivuosina tullaan varmasti näkemään laajoja peruskorjauksia. Laaksonen näkee tässäkin kehityksen paikan.

”Uuden liiketoimintamme on tarkoitus tuoda nykyaikaista kalustoa ja osaamista golfkenttien tueksi. Esimerkiksi peruskorjauksia suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon suurempi kokonaisuus”, hän näkee.

Laaksonen korostaa, että toimenpiteitä voidaan jaksottaa pitkälle aikavälille. Peruskorjauksia suunnitellessa on kuitenkin tärkeää huomioida, että jokainen askel on osa laajempaa suunnitelmaa, joka tukee kentän pitkän aikavälin tavoitteita.

“Kentänhoidollisesti on tärkeää muun muassa paneutua käytettäviin heinälajeihin, kasvualustan rakenteeseen ja tärkeimpien kasvuedellytysten toteutumiseen. Lisäksi nykyaikainen ja tarkoituksenmukainen kalusto tekee toimenpiteistä tehokkaampia ja vähemmän peliä häiritseviä”, hän muistuttaa.

GoGolf Groupiin kuuluu tällä hetkellä kolme golfkenttää: Kurk Golf Kirkkonummella, Hills by GoGolf Vihdissä ja GoGolf Isosaari Helsingin edustalla.

Etsi luettavaa