Hyppää sisältöön

Katso video: Ryan Fox jäi vain senttien päähän hyvin erikoisesta hole-in-one-palkinnosta – näin suomalaiset aloittivat Dubai Desert Classicin

Ryan Fox sijoittui viime kaudella DP World Tourin rankingissa toiseksi. KUVA: GETTY IMAGES

Hämärä oli laskeutumassa Emirates Golf Clubin ylle, kun Ryan Fox oli lyödä seitsemännellä reiällä pallon yhdellä kuppiin.

Hero Dubai Desert Classic päästiin aloittamaan klo 13.15 paikallista aikaa, kun Emirates Golf Clubin kenttä oli saatu rankkasateiden jäljiltä riittävän kuivaan kuntoon, kiitos kenttähenkilökunnan aherruksen.

Myöhäinen startti tarkoitti kuitenkin sitä, että hämärän vuoksi kierros jouduttiin keskeyttämään, kun kaksi ensimmäistä ryhmää olivat ehtinyt pelata kierroksen loppuun. Kello näytti tuolloin paikallista aikaa 17.36.

Dubaissa kello on kaksi tuntia Suomea edellä.

Fox jäi vain senttien päähän holarista ja viidestä motskarista

Kisan etukäteen kuumin ryhmä, johon kuuluvat Rory McIlroy, Tommy Fleetwood ja Ryan Fox, starttasi kymppitiiltä ja ehti 7. reiän viheriölle saakka. Kuumin siksi, että McIlroy voitti viime vuonna kiertueen rankingin, Fox oli toinen ja Fleetwood viides.

Kolmikosta parhaiten aloittivat uusiseelantilainen Fox ja englantilainen Fleetwood, joiden kolme alle parin tulos riittää jaettuun kahdeksanteen sijaan.

McIlroy on tuloksessa kaksi alle, mutta hänelle jäi päivän kolmanneksi viimeisellä reiällä erinomainen noin metrin mittainen birdie-paikka. Hän noussee huomenna Foxin ja Fleetwoodin rinnalle, kun peliä päästään jatkamaan – tosin Fleetwood pääsee ennen Roryä kokeilemaan noin viiden metrin birdie-putin upottamista.

Fox pelasi par 3 -reiän jo loppuun lyötyään avauksensa hämärässä vain muutaman sentin päähän reiästä. Hän onnistui melkein tekemään ässän reiällä, jossa on sangen erikoinen holaripalkinto: 50 000 dollaria ja viisi moottoripyörää.

Moottoripyörät palkintona selittyvät tietysti sillä, että kilpailun pääsponsori Hero valmistaa niitä. Intialainen Hero on kappalemäärillä mitattuna maailman suurin kaksipyöräisiä ajoneuvoja valmistava yhtiö.

Kilpailua johtavat Daniel Gavins ja Thomas Pieters, jotka ovat tuloksessa -5. Gavins ehti pelata loppuun 17 ja Pieters 15 reikää.

McIlroytä kohti tiin protestiksi heittänyt Patrick Reed ei ole antanut kohun vaikuttaa tälläkään kertaa peliesityksiinsä, vaan hän on yksi neljättä sijaa jakavista pelaajista tuloksellaan -4.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Korhonen parissa, Välimäki yhden yli

Suomalaisista pelaamaan ehtivät lähteä Sami Välimäki (+1) ja Mikko Korhonen (par). Välimäellä jäi avauskierrosta pelaamatta seitsemän ja Korhosella kuusi reikää.

Vällimäki teki kolme birdieä, mutta vastaavasti neljä bogia. Korhosen saldona oli kymmenen parin lisäksi birdie ja bogi.

Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja monet muut pelaajat eivät ehtineet lähteä avauskierrokselle lainkaan, mikä tarkoittaa sitä, että kilpailun toinen kierros saadaan pelattua loppuun vasta lauantaina.

Kilpailu kuuluu Rolex Seriesiin, ja palkintorahaa jaossa on peräti 9 miljoonaa dollaria.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa