Hyppää sisältöön

Kapteeni Luke Donald kertoi, miksi valitsi Ludvig Åbergin joukkueeseen

Rory McIlroy on Euroopan joukkueen kokenein pelaaja ja Ludvig Åberg todellinen keltanokka. KUVA: GETTY IMAGES

Ludvig Åberg lensi Ryder Cup -kapteeni Luke Donaldin tutkaan jo tammikuussa ollessaan vielä amatööri.

Ruotsin Ludvig Åberg oli yksi niistä kuudesta pelaajasta, jotka saivat villin kortin Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen. Maanantain lehdistötilaisuudessa kippari Luke Donald perusteli valintaansa.

Donaldin mukaan tuolloin maailman parasta amatööripelaajaa ryhdyttiin tarkkailemaan tammikuussa, kun Åberg osallistui Dubai Desert Classic -kilpailuun.

Åberg pelasi yhdessä Edoardo Molinarin kanssa. Molinari on yksi Donaldin varakapteeneista tämänvuosisessa haasteottelussa. Donald kertoi Molinarin jo tuolloin sanoneen, että meidän on pidettävä tätä kaveria silmällä.

”Kun pelaa tiettyjen pelaajien kanssa, näkee, että heillä on jotain erityistä. Kun näkee heidän lyövän golfpalloja, se kuulostaa erilaiselta ja näyttää erilaiselta. Tapa, jolla hän lyö palloa, on hyvin, hyvin vaikuttava”, Donald ylisti maanantain lehdistötilaisuudessa.

Åberg siirtyi kesäkuussa ammattilaiseksi ja ryhtyi pelaamaan villien korttien turvin PGA Tourin kilpailuja. Heinäkuussa Detroitissa Donald pääsi pelaamaan hänen kanssaan. Tulevaisuuden tähti aloitti Rocket Mortgage Classicin häikäisevän hyvin.

”Hän oli siellä 16 reiän jälkeen yhdeksän alle parin, vaikka hän tiesi, että olin siellä katsomassa häntä, mikä on aika vaikuttavaa. Hän vaikutti myös hyvin rauhalliselta koko tilanteesta”, Donald sanoi.

Vaikka Åberg jäi kisassa 40:nneksi, hän teki vaikutuksen Donaldiin. Heti seuraavalla viikolla John Deere Classicissä hän sijoittui neljänneksi.

Lopullisen läpimurron Åberg teki joukkueeseen kahdessa Euroopassa pelaamassaan kisassa, joissa ensimmäisessä hän sijoittui neljänneksi ja toisen (Omega European Masters) voitti. Eikä siinä vielä kaikki.

”Pari viikkoa sitten hän johti kolmen kierroksen jälkeen kahdella lyönnillä suurimmassa eurooppalaisessa tapahtumassamme Wentworthissa (BMW PGA Championship). Hän on mielestäni sukupolven lahjakkuus”, Donald hehkutti.

”Hän on vasta uransa alussa ja on vasta alkanut kirjoittaa omaa tarinaansa, ja jos häntä pitäisi verrata muihin amatöörigolfin juuri lopettaneisiin, voin vain ajatella Viktor Hovlandia ja Jon Rahmia samanlaisina esimerkkeinä.”

Rahm on tällä viikolla maailmanlistalla kolmantena ja Hovland neljäntenä. Åberg on puolestaan ehtinyt nousta rankingissa sijalle 80, vaikka on tosiaan pelannut ammattilaisena vasta muutaman kuukauden ajan.

”Minun silmissäni Ludvig on erittäin vahva pelaaja ja odotan todella innolla, että hän aloittaa Ryder Cup -tarinansa ja tuntuu uskomattomalta olla mukana siinä”, Donald sanoi.

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon vastuuta Åberg tulee debyyttikisassaan saamaan, mutta se tuskin jää yhden ottelun mittaiseksi.

”Minusta tuntuu, että jotkut pelaajat voivat ehdottomasti pelata kaikki viisi ottelua, ja mielestäni on hyvin epätodennäköistä, että kukaan pelaisi vain yhden ottelun”, Donald sanoi arvoituksellisesti.

MAINOS

Kumpi voittaa, Eurooppa vai Yhdysvallat?

Käy vastaamassa kysymykseen GoGolfin Facebook-sivuilla ja voit voittaa upeat Eccon golfkengät.

Modernia tennariestetiikkaa henkivä Ecco Golf Biom C4 tarjoaa hengittävää mukavuutta ja erinomaista suorituskykyä. Pohja on erittäin pitävä, ja se myös tukee jalkaa kääntyessä.

Etsi luettavaa