Hyppää sisältöön

Kalajoella Suomen tyytyväisimmät vieraspelaajat – tutustu messutarjouksiin

Kalajoki Golf on vieraspelaajien ylistämä kenttä. Vierailijoita viehättävät viihtyisyys

Hiekkasärkät ja idyllisen kesäkaupungin harrastusmahdollisuudet ovat vauhdittaneet Kalajoki Golfin nousua Suomen peukutetuimmaksi golfkeskukseksi.

Tapani Kansan levyttämä ja hänen itsensä sanoittama ”Kalajoen Hiekat” on alkuperäisversion (California dreamin’) tavoin klassikko, jonka sanoitus puhuttaa suomalaisia sukupolvesta toiseen: ”On hiekka polttavaa, taivas punertaa, edessäni puhdas meri on, – – – Kalajoen hiekat, vain sua odottaa.”

Kalajoki Golf sijaitsee maamme kuuluisimpien särkkien kupeessa, jossa hiekka maa-alustana takaa kimmoisan ja kuivan pelialustan toukokuun alkupuolelta marraskuulle kestävällä pelikaudella.

Ensivaikutelma golfkeskukseen saavuttaessa on vaikuttava. Klubimiljöö on hoidetun, harmonisen ja silmää miellyttävän oloinen. Range ja lähipelialueet täyttävät kovatkin laatukriteerit. Kotoisan klubitalon valtavan kokoiselta terassilta ranta ja hiekkasärkät vilkkuvat kutsuvina.

Kenttämaisemassa kiinnittää huomiota se, että väylien varrella on runsaasti tyylikkäitä huviloita. Ympäri vuoden Kalajoki Golfin alueella ja sen välittömässä ympäristössä asuu jo lähes tuhat ihmistä.

Pelaaja ensin -kyselyn ykkönen

Golfseuran tuhannesta jäsenestä reilu kolmannes on paikallisia, lähes saman verran tulee lähikunnista, loput muualta Suomesta. 

Tulevalle kaudelle golfyhtiö Hiekkasärkät Golf Oy teki yksimielisen päätöksen pakollisen vastikemaksun poistamisesta. Tämä asettaa kentän ja muiden palveluiden tason ylläpidolle ja kehittämiselle entistä suurempia haasteita.

”Tavoitteemme on luonnollisesti se, että omat ja vieraat viihtyvät jatkossa entistäkin paremmin”, painottaa toimitusjohtaja Esa Takala.


Kalajoki Golfin messutarjoukset (voim. 28.3. asti)


Odotuksille on hyvää pohjaa aiemmilta kausilta. Golfliiton pelaaja ensin -kyselyssä Kalajoki Golf on ollut 2018–2020 häkellyttävästi ensimmäinen, kolmas ja ensimmäinen vieraspelaajien asiakastyytyväisyysindeksiä (nettosuositteluindeksi) kuvaavissa kokonaispisteissä. Mukana tutkimuksessa on 77 golfyhteisöä.

“Kentän kunnon, palvelun sekä viihtyyden lisäksi muillakin mittareilla saamme tasaisen hyvät pisteet. Kalajoki Golfissa käyneiden viestit positiivisista kokemuksistaan muille golfareille ovat meille parasta mahdollista markkinointia”, Takala iloitsee.

Suuret ja tasaiset viheriöt

Pekka Sivulan suunnitteleman kentän väylät ovat keskimäärin leveitä, karheikot rajoittuvat molemmin puolin kanervikkoiseen mäntymetsään, josta pallon löytää helposti.

Tiiauspaikoilta draiveri on paria väylää lukuunottamatta perusteltu työkalu. Layout on erinomainen, vaihtelevuutta on onnistuneesti saatu doglegeillä etenkin kentän ensimmäisellä puoliskolla

Kalajoen viheriöt ovat keskimäärin valtavan kokoisia ja tasaisia nousten takareunaansa kohden. Kohdealueet ovat tavanomaista suurempia. Valtaosa niistä aukeaa pelilinjalta esteettöminä myös matalille lähestymisille. 

Viheriöosumia tulee pitkiltä matkoilta tavallista enemmän. Kalajoki Golf lukeutuu kenttiin, joilla pitkien puttien upottamista juhlitaan viheriöiden tasaisuuden johdosta normaalia useammin.

Kentän toinen puolisko on maastoltaan vaihtelevampi ja maisemiltaan monipuolinen meren pilkottaessa taustalla. 

Korkeuserot tuovat luonnetta peliin. Vesiesteiden vaikeuttama 11:s (par 5), näyttävä 12:s (par 4) sekä alamäkeen lyötävä 16:s (par 3) jäävät kiehtovimpina mieleen.

Peli lomafiiliksissä

Auringonlasku länsirannikolla sijaitsevilla Kalajoen hiekkasärkillä on elämys.

Auringonlasku länsirannikolla sijaitsevilla Kalajoen hiekkasärkillä on elämys.

Kalajoki Golf

Kalajoki Golf tarjoaa leppoisan ja miellyttävän luontoretken hapekkaassa metsämaisemassa, jonka laitamilla sijaitsevat huvilat antavat pikantin visuaalisen lisämausteen kierrokselle.

Klubitalon terassilla ruokailu tai juomat kruunaavat vierailun. Viereisestä pöydästä löytyy suurella todennäköisyydellä juttuseuraa paikallisista tai vieraista.

Vieraspelaajista suuri osa tulee Kalajoelle “lomafiiliksissä” ilman minuuttiaikataulua. Tämä edesauttaa viihtymistä.

Hiekkasärkillä pysähtyminen on ehdoton must. Aamuisin ja ilta-auringossa maisema on erityisen sykähdyttävä, mikä antaa lisäperusteen yhdelle tai useammalle yöpymiselle Kalajoella.

Särkillä pääsee valintansa mukaan uimisen lisäksi purjehtimaan, melomaan, suppailemaan tai surffaamaan. 

Seikkailupuisto Pakka, joka on arvioitu jopa Pohjoismaiden monipuolisimmaksi lajissaan, mahdollistaa yli 300 metrin vaijeriliun, jonka aikana pääsee nauttimaan maisemista merelle sekä hiekkasärkille.

“Pyöräilyn suosio on noussut valtavasti. Rantamaisemissa on myös kilometreittän lankkupolkuja maisemia ihasteleville sekä lenkkeilijöille”, opastaa Esa Takala, joka vaikutti 11 vuotta syksyyn 2020 asti työnsä ohessa Visit Kalajoki -yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

“Kalajoki tarjoaa erinomaiset puitteet kokonaisvaltaiseen lomailuun. Aktiviteettejä löytyy moneen makuun, joista golf on yksi vetovoimaisimmista”, Takala muistuttaa lopuksi.

GoGolfin kaikki messutarjoukset löydät osoitteesta shop.gogolf.fi. Tarjoukset ovat voimassa 28.3. klo 23.59 saakka.

Etsi luettavaa