Hyppää sisältöön

Kainuu tarjoaa golfmatkailun helmiä

Silmiä hivelevän kaunis Paltamo Golfin 17. reikä tarjoaa mahdollisuus riskinottoon.

Hotelli Kainuunportin yhteydessä sijaitseva Kajaanin Golfin yhdeksikkö on bongaamisen arvoinen kohde matkalla maamme kauneimpien joukkoon lukeutuvaan Paltamo Golfiin.

Merkittävä osa golfin harrastajista on suunnittelut ensimmäistä pelimatkaa tai ”paluuta” Suomen ykköskenttiin lukeutuvalle Paltamon kentälle. Suurella osalla näistä toteutus on jäänyt vain puolitiehen.

Allekirjoittanut kuuluu tähän ryhmään.

Unohtumattomia elämysmatkoja Paltamoon on muistikuvina mielessä 5–6, Kajaanin kodikas kenttäkin on tullut kerran bongattua. Edellisestä Kainuun matkasta on muutama vuosi, vaikka suunnitelmia on ollut jokaiselle kaudelle.

“Kaltaisiasi unelmoijia on tuttavapiirissä sadoittain. Keväällä ollaan niin varmoja lähdöstä, syksyllä tulee meriselitykset matkan peruuntumisesta. Golfmatka Kainuuseen on alkavalla kaudella entistäkin perustellumpaa. Pitää uskaltaa tehdä päätös lähtemisestä”, markkinoi Paltamo Golfin ja Kajaanin Golfin pääomistaja Reijo Riihimäki.

Kajaanin Golfin 6. reikä on 450 metriä pitkä par 5, jossa on dogleg vasemmalle.

Kajaanin Golfin 6. reikä on 450 metriä pitkä par 5, jossa on dogleg vasemmalle.

Juha Tuukkanen

Kainuun ensimmäinen golfkenttä Kajaanin Golf avattiin 1989. Pekka Sivulan suunnittelema yhdeksikkö on luonteeltaan puistomainen ja layoutiltaan varsin selkeä. Takatiiltä (6 160 m) se on riittävän pitkä pelimiehille, edempää pelattuna haastavuudeltaan sopiva ja monipuolinen harrastelijoille sekä vähemmän osaaville.

Kentän läpi virtaava Syväoja on pelissä lähes jokaisella väylällä lisäten visuaalisuutta ja jännityksen hetkiä.

“Kajaanin Golf oli edelliskaudella erittäin hyvässä kunnossa. Se yllättää kokemuksena positiivisesti suurimman osan ensikertalaisista”, Riihimäki kertoo.

Majoitusta kenttien vieressä

Reijo Riihimäen omistuksessa on nykyään myös kentän vieressä sijaitseva Hotelli Kainuunportti, jossa Kajaanin Golfilla on toimisto sekä vastaanotto. Samassa yhteydessä on golfaajia ja majoittujia palveleva ravintola, kokoustiloja, golfsimulaattori, kuntosali, huoltoasema sekä autopesula.

Uutuutena golfkaudelle 2021 hotellin yhteyteen tulee oma alue matkailuautoille.

“Paltamossa vastaava palvelu on tuonut meille uutta asiakaskuntaa. Matkailuautoilla golfkenttiä kiertävien määrä on hyvässä nousussa”, Riihimäki iloitsee. 

“Sijaintimme viitostien kupeessa, kolme kilometriä Kajaanin eteläpuolella on ihanteellinen golfin ja yöpymisen mittaiselle pysähdykselle. Kainuuseen matkatessa samalle reissulle voi toki yhdistää vastaavia elämyksiä muilla kentillä.” 

Paltamo Golfin kymmenes reikä on Suomen tunnetuimpia.

Paltamo Golfin kymmenes reikä on Suomen tunnetuimpia.

Juha Tuukkanen

Kajaanissa on myös hyvin harvinainen, mahdollisesti maailman ainoa kolmireikäinen par 4 -kenttä.

“Kajaanin ammattikorkeakoulun “Seppälän kenttä” on viheralan opiskelijoita varten perustettu kenttä, jonka hoidosta Kajaanin Golf nykyään vastaa. Järjestämme siellä pron johdolla Päivässä golfariksi -koulutusta. Green cardin ja koko ensimmäisen kauden pelioikeuden Seppälän kentällä saa 99 euron hintaan. Golf ei tosiaankaan ole kallis harrastus.”  

Kolme vuosikymmentä täyteen

Paltamo Golf täyttää kuluvalla kaudella 30 vuotta. Oulujärven rannalla sijaitseva kenttä jättää vierailjoihin syvän muistijäljen väylien monipuolisuudella, luonnonrauhalla, sekä etenkin rantaväylillään.

Paltamoon saavuttaessa sielu lepää ja kiireet kaikkoavat mielestä.

Riihimäki on tämän osalta hyödyntänyt golfkohteeseensa liittyvää innostusta.

Hän organisoi elokuussa jo 11:nnen kerran Finnish Touriin lukeutuvan Paltamo Openin, jonka pro amiin suurin osa amatööreistä saapuu maan eteläosista. 

“Kotimaan huiput ja amatöörit mittauttavat tässä yhteydessä osaamistaan myös Kajaanin Golfissa, joka on merkittävä tapaus kaupungin golfkulttuurin kehittämisessä”, Riihimäki iloitsee.

Messutarjoukset Kainuuseen

Etsi luettavaa