Hyppää sisältöön

Justin Thomas ei hätkähtänyt toimittajan provosoivasta kysymyksestä: ”Prioriteettinani eivät ole vaatteet”

Justin Thomas sai vastata tiedotustilaisuudessa muun muassa vaatetusta koskevaan kysymykseen.

Justin Thomasin naama säilyi peruslukemilla, kun toimittaja muistutti häntä Ryder Cupin tiedotustilaisuudessa alkuvuoden kohusta, kun vaatemerkki Ralph Lauren katkaisi yhteistyön tähden kanssa ennenaikaisesti.

Yhdysvaltain joukkue pelaa Ryder Cupin vaatemerkki Ralph Laurenin valmistamissa edustusasuissa. Justin Thomasille se ei ole ongelma, vaikka brändi katkaisi yhteistyönsä yhdysvaltalaistähden kanssa tammikuussa.

Merkki päätyi ratkaisuun sen jälkeen, kun Thomas oli sättinyt itseään epäonnistuneen lyönnin jälkeen homofobisella tavalla. Epäonnistuttuaan lyhyessä putissa hän haukkui itseään alentavalla sanalla: ”faggot”. Tämä aiheutti some-myrskyn ja johti yhteistyön nopeaan päättymiseen ennenaikaisesti.

Tapaus nousi jälleen esille tiistain lehdistötilaisuudessa Ryder Cupissa, kun brittiaksentilla puhunut toimittaja kysyi Thomasilta, miltä hänestä tuntuu pelata Ralph Laurenin vaatteissa tällä viikolla. Aiheuttiko se etukäteen ongelmia, keskusteluja tai häiriötekijöitä otteluun valmistautumisessa, toimittaja jatkoi.

Thomas selvitti kinkkisen kysymyksen kuivin jaloin. Hän ei hätkähtänyt saati mennyt hiljaiseksi, vaan antoi naama peruslukemilla lyhyen ja tyhjentävän vastauksen.

”Prioriteettini ovat tärkeämmät kuin se, mitä vaatteita pidän tällä viikolla päälläni. Pyrkimyksenäni on hankkia Yhdysvaltojen joukkuelle niin monta pistettä kuin mahdollista. Asia ei ole tullut puheeksi aiemmin”, Thomas sanoi.

Sen jälkeen lehdistötilaisuudessa mentiin eteenpäin.

Uransa toiseen Ryder Cupiin valmistautuvaa Thomasia pidetään yhtenä yhdysvaltain joukkueen syömähampaista. Hän debytoi Ryder Cupissa vuonna 2018 ja oli yksi Yhdysvaltain joukkueen harvoja onnistujia.

Viidestä ottelusta hän toi Yhdysvalloille peräti neljä pistettä olleen joukkueen paras pistemies, kun joukkue koki rökäletappion Le Nationalin kentällä Pariisissa. Tuolloin armottomana taistelijana tunnettu Thomas päihitti kaksinpeleissä Rory McIlroyn.

Ryder Cup käynnistyy perjantaina aamulla fourball-otteluissa, joissa Thomasin saldo Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa on puhdas: kuusi ottelua, kuusi voittoa.

Ottelu pelataan tänä perjantaina Whistling Straitsin kentällä Yhdysvalloissa.

Ryder Cup on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport Golf -kanavalla.

Etsi luettavaa