Hyppää sisältöön

Janne Kaske liputtaa Espoo Golfin puolesta – Suomen ja Aasian ystävyysottelu suunnitteilla EGS:n kentälle

Janne Kaske valmistautuu Asian Tourin tammikuussa käynnistyvään kauteen

Asian Tourilla kuuden vuoden ajan kiertänyt Janne Kaske on tulevina vuosina Espoon golflähettiläs maailmantalouden nopeimmin kasvavilla markkinoilla.

Maamme kokeneimpiin golfammattilaisiin lukeutuva 34-vuotias Janne Kaske on tehnyt  edustuspelaajasopimuksen  Espoon Golfseuran & Gumböle Golfin kanssa, joiden kokoava brändi markkinoinnisssa ja viestinnässä on Espoo Golf.

Espoo Golfin tavoitteena on nostaa profiiliaan  junioripelaajien kasvattajana sekä menestyksellä kilpagolfissa, jossa Espoon Golfseuralla on kunniakkaat ja pitkät perinteet jo 1980-luvulta asti.

Seuran kasvatteja ovat muun muassa Minea Blomqvist-Kakko, Matilda Castrén, Mikko Rantanen, Peter Erofejeff, Toni Hakula ja Niina Laitinen . Espoolassseuraa edusti lyhyen aikaa myös viisinkertainen ET-voittaja, Ryder Cupissa pelannut Jarmo Sandelin ammattilaisuransa alkuvaiheilla.

Jarmo Sandelin osallistui useaan otteeseen Espoossa järjestettyihin  Challenge Tourin kisoihin

Jarmo Sandelin osallistui useaan otteeseen Espoossa järjestettyihin Challenge Tourin kisoihin

GETTY IMAGES

EGS menestyi  myös loistavasti seurajoukkueiden SM-kilpailuissa, voittamalla useaan otteeseen miesten ja naisten kisoissa kultaa.

Gumböle Golfin ykköspelaaja Kalle Sneck koputteli muutaman vuoden ajan kärkimiesten kantapäillä. Seuran valmentaja Jenni Kuosa on kiertänyt naisten pääkiertueella LET.:lla.

Janne Kaske innoissaan Espooseen siirtymisestä

Janne Kaske on pitänyt jo kuuden vuoden asemapaikkanaan talvikaudella Thaimaata ja Bangkokia, jonne hän siirtyi nykyisen managerinsa Juha Ritvalan avattua ovia suomalaisammattilaisille.

Thaimaan lisäksi muutkin Aasian maat ovat tullleet tutuiksi hänen pelattuaa Asian Tourin lisäksi kisoja China PGA Tourilla, Japan Tourilla,  Asian
Development Tourilla,
sekä Thaimaan paikallisella kiertueella Singha All Thailand Tourilla.

Kirkkampana menestyksenä Kaskella on kakkostila Asian Tourin kakkossija GS Caltex Maekyung Openissa Koreassa (2019). Hän oli pitkään voitossa kiinnii, mutta jäi uusinnan jälkeen lopulta toiseksi ansaiten 107 000 dolllaria.

Voittoihin hän on yltänyt kaksi kertaa Asian Development Tourin kisoissa kaudella 2015. Maailmanlistan paras sijoitus (426.) on myös vuodelta 2015.

Kansainvälistä kokemusta ja näkemystä Kaske  haki ja sai opiskeluvuosinaan Augusta State Universityssä, josta hän valmistui vuonna 2010, pelasi USA:n yliopistogolfia hyvällä menestyksellä, päästen myös kiertämään The Mastersin kotikentälle Augusta Nationalille.

Janne Kasken (oik.) toistaiseksi viimeinen ykköstila on Isosaaressa elokuussa pelatusta kisasta. Kannustusjoukoissa toimi Markku Ignatius (vas.)

Janne Kasken (oik.) toistaiseksi viimeinen ykköstila on Isosaaressa elokuussa pelatusta kisasta. Kannustusjoukoissa toimi Markku Ignatius (vas.)

Kaudelle 2021 Kaskella on vahva kortti Asian Tourille,  sekä rajoitettu pelioikeus European Tourille, jossa hän viimeksi pelasi kaksi kisaa Etelä-Afrikassa.

”Olen todella innoissani Espoo Golfin edustamisesta. Kotiseura on ammattigolfarille paitsi treenimesta, myös tärkeä kontaktipinta kumppaneiden etsimisessä. Tiedän että Espoo Golf, Markku Ignatiuksen kipparoimana tulee olemaan tärkeä osa tiimiäni”, Kaske ennakoi.

Espooseen suunnitteilla Suomen ja Aasian maiden välinen ottelu 

Janne Kasken kilpailukalenterin painopiste on vahvasti Aasiassa, jonne Espoo Golfin kotikaupungilla Espoolla on monia yhteyksiä.

”Janne voidaan nähdä laajemminkin koko Espoon golflähettiläänä globaalin talouden nopeimmin kasvavilla markkinoilla, jossa golfin merkitys urheilulajina on merkittävä ja medianäkyvyys
erittäin suuri”, muistuttaa kahta golfyhteisöä johtava Espoo Golfin Markku Ignatius.

Espoo Golfin kotikaupungilla Espoolla on monia yhteyksiä Aasiaan. Covid-pandemian jälkeiseen aikaan, kesälle 2021, Janne Kasken manageri Juha Ritvala on suunnittelemassa
Thaimaan,  ja muiden Aasian maiden  joukkueen ystävyysottelua  Suomea vastaan EGS:n kentälle.

Tämä on jatkoa ”Nations Cup” -konseptille, jonka Ritvala ideoi ja toteutti Aasian
kontakteillaan Thaimaan maajoukkuetta vastaan sekä Suomessa että Thaimaassa vuosina 2016 – 2017.

Espoon Golfseuran kentällä pelattiin yhtäjaksoisesti 1980-luvun lopulta vuoteen 2004 Challenge Tourin kisaa, Volvo Finnish Openia, joka ensimmäisten kertojen aikana kuului Swedish Touriin.

Espoon Golfseura

Gumböle Golf

Lähde: Espoo Golfin tiedote

Etsi luettavaa