Hyppää sisältöön

Hirvensalon Golf – tekee vaikutuksen aitoudellaan

Hirvensalon  kuusireikäisellä kentällä on tilaa ja luonnetta jotka miellyttävät myös osaavaa golfaria

Turun keskustasta vain kuuden kilometrin päässä sijaitseva golfkeskus on bongauksen arvoinen kohde. Kuusireikäinen kenttä tarjoaa osaavallekin golfarille makoisia näkymiä sekä lyöntejä joissa kehitetään ja mitataan osaamista.

Turun talousalueen kuusi täysmisttaista kenttää ovat olleet korona-aikana todella kovalla käytöllä. 
Golfboomi on iskenyt myös Hirvensalon Golfiin, kaupungin kupeessa sijaitsevalle jokamieskentälle.

Hirvensalon golfkeskus on jo edellisvuoden kasvun jälkeen etenkin tämän vuoden aikana saanut GoGolfin omistukseen siirryttyään huomattavan paljon lisää ilmaa siipiensä alle.
Puitteet ovat pysyneet pitkälti samoina. uuden omistajan toimesta rangen kehittämiseen on kuitenkin laitettu lisää vauhtia, samoin kentän hoitotoimenpiteisiin sekä markkinointiin. 
Opetustoiminta, etenkin kurssien tarjonta ja kysyntä ovat hypähtäneet aivan uusille luvuille.

Ensmmäistä kertaa Hirvensalossa vieraillessa vaikutuksen tekee golfkeskuksen tunnelma. Muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta ollaan rauhassa kaupungin hälystä ja liikenteestä.
Parkkipaikalla on autoja BMW:stä Fiatiin.

Hirvensalo on arvostettua asuinaluetta, jossa golfia pelaavia on tavanomaista enemmän kirjoilla. Saarella ja sen lähistöllä asuvat harrastajat käytttävät rangea ahkerasti, säästäen ajokilometrejä varsinaiselle kotikentälleen.

Klubimaja ja sen edessä oleva terassi istuvat kuin nenä päähän muhin palveluihin. Puttiviheriö ja range ovat kuin 1980-luvulta. Pelkistettyjä, silti erittäin kiehtovia ja suurimmalle osalle pelaajista täysin riittäviä.

Aaro Löyttymäki isännöi Hirvensalon Golfia

Aaro Löyttymäki isännöi Hirvensalon Golfia

Teemu Tyry

”Meillä on ollut todella vilkas alkukausi. Kurssien lisäksi harjoittelijoiden määrä on kasvanut valtavasti. Kenttä on oikein hyvällä käytöllä, mutta ei tukossa”, iloitsee pääcaddiemasterina ja kurssien vetäjänä toimiva Aaro Löyttymäki.

Hän lukeutui juniori-ikäisenä  jääkiekossa 20:n parhaan pelaajan joukkoon Euroopassa. Peliura TuTo:ssa ykkkösdivisioonassa on nyt paketoitu, ja Löyttymäki pistää kaiken tarmonsa GoGolfissa uuden lajin parissa työskentelyyn. Silmiinpistävää on havaita kahden perätttäisen vierailupäivän aikana se, kuinka suuri osa kurssilaisista ja pelaajista on nuoria, 20-35 vuotiaita nuoria aikuisia.

”Tämä pitää myös isommalla otannalla paikkansa. Turussa golf on nuorison keskuudessa nyt suuressa suosiossa. Meille on helppo tulla ja täällä on välitön tunnelma”, Löyttymäki painottaa.

Kenttä yllättää näkymillään 

Lähden ensimmäiselle kierrokselleni kuusireikäiselle kentälle yhdellä mailalla, rautakahdeksikolla varustautuneena. Tarkoitus on lähinnä tutustua väyliin ja ottaa kuvia. Alue näyttää tasaiselta, mutta jo ensimmäisen lyönnin jälkeen maisema muuttuu.

Peltoaluuella on etenkin sen reunoilla sopivasti muotoja. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt hoitotasosta, jonka myötä viheriöt, väylät, lyhyt -ja hiean pidempi karheikko eroavat toisistaan. Väylillä on kastelun rajallisuuuden vuoksi toki kuivaa, mutta oleellisin osanen, viheriöt ovat oikein hyvässä kunnossa.

Rautakahdeksikollakin pärjää hyvin väylilä, joiden mitatt vaihtelevat tiiauspaikasta ja väylästä riippuen 105:n ja 300 metrin välillä. 
Kuten vanhoina hyvinä aikoina, Hirvensalossa on onnistuneesti viety useimpia tiiauspaikkoja mainiota näkymiä tarjoaville kukkuloille metsän siimekseen.

Kolmella avauspaikalla kuudesta väylän mitta ja maisema kehotttavat avaamaan puumailalla.
Kentän alkuperäisille suunittelijoille on syytä nostaa hattua siitä, että reikämäärä yhdeksän sijasta kuusi.
Ristiinpelaamiset ja toisille väylille lyömiset on onnistuttu välttämään.
Tuntuu hyvinkin yllättävältä, mutta todelta se, että kuusireikäiseen kenttään voi varauksetta liittää luonnehdinnan tilava ja hapekas.

Hirvensalon kuudes on hulppea päätösreikä jossa kovempikin pelimies saa pistää parastaan peliin viheriöön osuakseen

Hirvensalon kuudes on hulppea päätösreikä jossa kovempikin pelimies saa pistää parastaan peliin viheriöön osuakseen

Teemu Tyry

Kuudes viheriö on rangen takana, josta on klubille kuoppainen metsäreitti käveltävänä. 

Kierroksen jälkeen pohdin, minkätasoisten pelaajien kanssa haluaisin Hirvensalon Golfia kiertää?
Rehellinen vastaus on, aloittelijasta huippupelaajaan asti.

Kenttä ei ahdista aloittelijaakaan, enemmän osaavalle se antaa pelaamisen ja tuloksenteon kehittämisen lisälksi rangen omaiset puitteet harjoitella lähes kaikilla bägin mailoilla.
Viheriöiden ympäristöissä on links-henkeä,  joka antaa haastetta löytää lyöntivalikoimista tavonomaisesta poikkevia ratkissuja
Putatessa pelaajille annetaan hyvinkin reilut pinnat ratkoa paremmuuttaan lyöntipelissä tai skineissä.

Caddiemasterina Hirvensalossa toimii myös Petri Partanen, joka aloitti golfin 2010 emmittyään pitkään, kykenisikö pelaamaan proteesi vasemmassa jalassaan.

Yksi päällimmäisistä asioista joihin Hirvensalon Golfiin ihastuin, on golfkeskuksen aitous. 
Klubimajan sekä terassin kompaktius, luonnonrauha sekä asikaskunnnan moninaisuus.
Kenttä oli jättiyllätys positiiviseen suuntaan.

Teemu Tyry

Lämmin suositus Turun seudulla golfia aloitteleville, sekä kaikille niille, jotka saavat kiksejä aidoista asioista lajin ympärillä.

Hirvensalon Golf / GoGolf Turku  

Etsi luettavaa