Hyppää sisältöön

”Hirveä pettymys” – Janne Kasken unelma The Openista hävisi hetkessä, 4 ensimmäistä 11 yli parin!

Janne Kaske otti lukua Sentosa Golf Clubilla ennätyksellisillä luvuilla. (KUVA: GETTY IMAGES)

Singapore Openin viimeiselle kierrokselle seitsemänneltä sijalta lähtenyt Kaske menetti otteensa peliin Sentosa Golf Clubilla hyvin hämmmästyttävin tuloksin kierroksen alussa. Kierros päättyi lauantain tapaan komeasti eaglella.

Janne Kasken (73-66-68,-6) tulokset olivat Singapore Openissa  kolmen ensimmäisen kierroksen osalta iloista luettavaa.
Seitsemäs sija kilpailussa, joka oli vuosikausia Asian Tourin suurimpia avasi mahdollisuuden nousta sununtaina neljän joukkoon ja lunastaa paikka St Andrewsissa pidettävään The Openiin. 

Toisella kierroksella hänen tuloksensa oli päivän paras, kolmas kierros oli Kasken kohdalta päättynyt ehkä koko kilpailun näyttävimpään lyöntiin bunkkerista.

Päätöskierros alkoi kuitenkin karulla tavalla tuplabogeylla. Kakkosella korttiin merkittiin par, mutta kolmannella (par-4) porvoolaisen tulokseksi tuli uskomaton 11. 

Kun Kaske neljänneltä kuittasi tuplabogin, oli hän päiväänsä yhteensä 11 yli parin. Ennätyksellinen yhdistelmä monella tavalla. 

”Ekalla vino avaus ja tieltä pomppu puskaan, lost ball”, Kaske aloitti waterloonsa kertaamisen.

”Kolmas reikä on kentän vaikein avaus, sivuvastuuleen kolme palloa tiiltä puskaan lostariksi. Se olikin sitten aika siinä tämän päivän osalta.”

”Hirveä pettymys tämä tietenkin oli… Huomenna takaisin kotiin ja miettimään keinoja saada kurssi käännettyä ennen ekoja uuden kauden kisoja. Helmikuun 24. jatkuu Thaimaassa Aasian Tour.”

Avaukset eivät pysy väylillä

Janne Kaske osui kolmatta kierrosta (8/14) lukuunottamatta muina päivinä vain viidesti väylään. Määrä on hyvin lähellä kriittistä, eikä sillä kovinkaan monella kentällä aukena mahdollisuuksia menestykseen. 

Miehen itsensä valoittamalla tavalla neljäs kierros mureni täysin avauksiin, joita etsittiin puskista tai unohdettiin kentän rajojen ulkopuolelle päätyneinä.
Katsomosta on turhaa lähteä neuvomaan pelistrategian tai mailojen valinnan osalta. Kaskella oli tarve ja halu pelata määrätietoisesti, ehkä aggressiivisestikin tavalla, joka nostaisi häntä tuloslistalla. Nyt jäi valitettavasti luu käteen.

Ulosmenon loppureiät Janne Kaske pelasi toisen ja kolmannen kierroksen malliin upeasti kaksi alle parin saaden yhteistuloksekseen 45,+9.

Kaske lopetti kierroksensa tyylikkäästi eagleen lauantain tapaan ja sai tuloksekseen 83, +11.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa