Hyppää sisältöön

Nuori taiwanilainen teki golfhistoriaa – läpäisi cutin nuorimpana koskaan

Neljätoistavuotiaasta Hsieh Cheng-weistä tuli nuorin pelaaja koskaan, joka oli läpäissyt cutin Asian Tourilla. KUVA: ASIAN TOUR

Taiwanilaispoika läpäisi cutin Asian Tourin kisassa viime perjantaina vain hieman päälle 14 vuoden ikäisenä.

Viikonvaihteessa Asian Tourilla nähtiin nuorelta Hsieh Cheng-weiltä melkoinen uroteko, kun hän läpäisi cutin merkittävällä kiertueella nuorimpana miespelaajana koskaan.

Taiwanilainen lupaus oli täyttänyt 14 vuotta vain noin kuukausi aiemmin. Aiemmin ennätystä hallussaan piti Guan Tianlang Kiinasta, joka oli 14 vuotta ja 169 päivää vanha, kun hän läpäisi vuoden Masters Tournamentissa kahden kierroksen jälkeisen karsintarajan.

Cheng-wei pelasi Yeangder TPC -kilpailun avauskierroksen 69 lyönnillä. Toinen kierros sujui viisi lyöntiä heikommin, ja hän oli kahden kierroksen jälkeen hänen tuloksessa -1 (69-74). Cut-rajaksi kisassa muodostui lopulta par.

”Ei se niin vaikeaa ollut. Olin eniten hermostunut lopussa, koska pelasin niin huonosti. Minulla ei ollut suuria odotuksia ja halusin vain pelata niin hyvin kuin pystyn”, hän sanoi toisen kierroksen jälkeen.

Viikonloppuna Cheng-wein peli ei kulkenut enää samaan malliin.

Hän putosi lopulta cutin selvittäneiden joukossa viimeiseksi, kun kolmas kierros sujui 78 lyönnillä ja neljännen kierroksen tulos oli 74.

Historiaa tuli kuitenkin tehtyä, joten Cheng-weillä oli kilpailun jälkeen aihetta olla tyytyväinen.

Kilpailun voitti Australian Travis Smyth. Kisassa oli mukana myös Suomen Janne Kaske, jonka kisa päättyi karsiutumiseen kahden kierroksen jälkeen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa