Hyppää sisältöön

Hirsalan kenttämestari Janne Lehto: ”Tiiauspaikkaa vaihtelemalla kentästä löytää uusia ulottuvuuksia”

Janne Lehto on työskennellyt Hirsalassa vuodesta 2011 lähtien.

Hirsala avautuu perjataina huippukuntoisena. Huippupelaajille on tarjolla 400 metriä metriä lisämittaa uusilta mustilta tiibokseilta

Hirsalan kenttämestari Janne Lehto lukeutuu ammattikuntansa arvostetuimpiin mestareihin. Työnäytteistä perinteeksi on muodostunut keväisin Hirsalan huippukunto.
Kauden 2021 osalta kenttä on arvioitavana perjantaista eteenpäin. Lehto on perinteisesti vaatimaton arvioidessaan ennakkoon kentän kuntoa.

Hirsalan nelosen (par-5) viheriö näyttää  tasaisemmalta kuin se putattaessa on. Kuva otettu alkuviikolla ennen kentän avaamista.

Hirsalan nelosen (par-5) viheriö näyttää tasaisemmalta kuin se putattaessa on. Kuva otettu alkuviikolla ennen kentän avaamista.

janne lehto

”Viheriöt ovat erinomaisia. Väylätkin kunnoltaan edellä keskivertokautta kun ajankohta huomioiden”, hän antaa keskiviikkona ensimmäisen arvion. 
Hetken kuluttua Lehto rohkaistuu ”upgreidaamaan” myös väylät.

”Kyllä nekin ovat erinomaisia. Pitkäjännitteisesti olemme toteuttaneet valittua hoitosuunnitelmaa ammattitaitoisen ja motivoituneen kentänhoitotiimin kesken”, Lehto määrittää menestysreseptin.

Teemu Tyry

Hirsala tarjoaa kenttänsä aiemman neljän sijasta, viideltä eri mitalta pelattavaksi. 
Aiemmin pisin matka on tullut pelattavaksi perinteisiltä valkoisilta tiiaupaikoilta (5901 metriä).
Kun kentä par on 73, tämä on melkoisen lyhyt matka.

Hirsala haastaa niin huipun kuin harrastelijankin muilla pelin osa-alueilla kuin pituudellla.
Tarkkuus tiiauspailkoilta ja lähestymisissä ovat arvossaan. Samoin lähipeli, muodokkaille viheriöille lyöminen ja puttaaminen erottaa jyvät akanoista.

Tilaa valkoisten merkkien takanakin on ollut, eikä perjantaina korkattavia mustia bokseja varten ole tarvinnut tehdä uusia lyöntialueita.
Isoissakin kisoissa kenttä on pelattu 5 800- 5 900 metrin mittaisena.
”Kilpailun johtajat ovat ennemminkin halunneet etenemisen nopeuttamiseksi lyhentää valkoisilta pelattua kenttää, kuin pidentäää sitä”, kenttämestari Janne Lehto muistuttaa

Hirsala 6302 metrin mittaisena on testi, joka mittaa reilulla tavalla todellisen osaamisen

Hirsala 6302 metrin mittaisena on testi, joka mittaa reilulla tavalla todellisen osaamisen

hirsala golf

”Hirsala Golf on kuitenkin  alun perin rakennettu siten, että se mahdollistaa kovatasoisetkin kilpailut, ja mustat tiit ovat luonnollinen jatkumo tukemaan tätä”, Lehto jatkaa.

”Olemme kuulleet tiipaikkojen valinnoissa alan asiantuntijoita. Huippumiespelaajille suunnatuilla mustilla tiillä painoarvoa antoivat mielipiteineen . Roope Kakko ja Tapio Pulkkanen, joiden kanssa kiersimme kentän ja analysoimme mahdollisuuksia, avaa Hirsala Golf:n toimitusjohtaja Jussi Kuusela

Mustat tiit tarjoavat Hirsalan kentän 6302 metrin mittaisena. 400 metriä lisämittaa on melkoinen tiikerinloikka, joka haastetta  haluaville on perjantaista eteenpäin tarjolla

Siniseltä tiiauspaikalta pelaaminen rikastuttaa pelikokemusta

Hirsalassa ”kampanjoidaan” alkavalla kaudella aiempaa enemmän pelaajia kokeilemaan perinteisen tiiauspaikkansa asemasta muitakin vaihtoehtoja.
Suuri osa miehistä starttaa keltaiselta, osa valkoisilta. Naiset kiertävät lähes aina punaisilta merkeiltä matkansa aloittaen.

Siniset (aiemmin naisten backtee) jää lähes tyystin käyttämättä. Silti niihin käytetty työmäärä on sama kuin muilla lyöntipaikoilla
”Kentän kulutuksen tasapainottamisen ja hoidon kannalta erityisesti sinisiltä pelaamiselle nostamme peukkua. Kenttä avautuu tavanomaisesta poikkeavalla tavalla, jatkolyönnit ja lähestymiset tulevat eri paikoista”, Lehto painottaa  

Saman asian nostaa esiin Hirsala Golfin tuore palvelupäällikkö, Suomen kuulovammaisten maajoukkueessa pelaava Robin Herlin.
”Suurella osalla harrastajista on tapana pelata kenttä liian pitkältä, Hirsalassa se usein rankaisee tavanomaista enemmän”, arvioi Herlin.

Uusilla tiiboksisuosituksilla pyritään ohjaamaan pelin nautinnollisuutta ja sujuvuutta.

Hirsalassa on tarjolla mureaa lyöntipintaa  ja värikin on kohdillaan. Alkuviikosta otettu kuva kentän kuudennelta.

Hirsalassa on tarjolla mureaa lyöntipintaa ja värikin on kohdillaan. Alkuviikosta otettu kuva kentän kuudennelta.

janne lehto

Hirsala suositukset tiiboksin valintaan ovat:

                                NAISET (tasoitus)       MIEHET (tasoitus)

PUNAINEN                10 – 54                     36 – 54                     PUNAINEN

SININEN                    0 – 10                       18 – 36                       SININEN   

KELTAINEN               +0                             6 – 18                       KELTAINEN

VALKOINEN                                                  0 – 6                          VALKOINEN

MUSTA                                                             +0                            MUSTA

Hirsala Golf

Hirsala Golf, Slope  miehet

Etsi luettavaa