Hyppää sisältöön

Hirsala Golf – Uudenmaan helmi käden ulottuvilla

Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golfin loistava kunto on jo käsite. Väylät kulkevat metsän siimeksessä

Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golf panostaa kentänhoidon lisäksi myös oheispalveluihin. Tapahtumissa se tarjoaa tekemistä myös sellaisille vieraille, jotka eivät pelaa golfia.

VIELÄ ELÄÄ vahvassa uskomus, että Hirsala Golf olisi etäinen eikä sinne vieraspelaajilla olisi asiaa. Kenttä sijaitsee kuitenkin aivan pääkaupunkiseudun tuntumassa, ja vieraspelaajaystävällisyys kukoistaa siellä nykyään. Kokonaisvaltaisemman elämyksen tarjoamiseen tähtäävä Hirsala Golf on kaikkea, mitä laadukasta golfelämystä arvostava golfari tarvitsee. 

Ilman aamuruuhkia matka Koillis-Helsingistä Hirsala Golfin parkkipaikalle taittui noin puolessa tunnissa. Aikainen, aurinkoinen aamu nostatti odotuksia. Kentänhoitotiimi oli jo haalareissaan pitkin kenttää työn touhussa. Matkalla tiiboksiin tutkin isohkoa työmaata rangella ja lähipelialueella.

Juttelin kentänhoitajan kanssa ja sain kuulla, että nämä alueet laitetaan täysin uuteen uskoon. Valmista pitäisi olla heinäkuussa. Kentälle oli myös lisätty uusi lyöntipaikka, mustat tiit. Jos siis todella haluat haastaa itsesi ja lyöntisi, niin valitset sen. 

Varsinkin rakenteilla oleva lähipelialue näytti jo nyt todella kutsuvalta. Keskelle kallioista luontoa rakentuva alue oli kuin metsäinen golfväylä pienoiskoossa. Lähestymislyöntiä pystyy harjoittelemaan aina 40 metriin saakka. Vastaavaan en ole törmännyt monellakaan kentällä. Todella nerokas ja vaivaa vaativa ratkaisu autenttisine bunkkereineen.

Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golf kehittyy koko ajan.

Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golf kehittyy koko ajan.

Juha Tuukkanen

HIRSALA GOLFIN väylä numero yksi karisti viimeisetkin unihiekat silmistäni. Onnistunut avaus sai aikaan pikkupoikamaisen onnentunteen ja kierros lähti lentämällä käyntiin. Puolikas etuysistä meni ihmetellessä maisemia ja kentän kuntoa. Kentän pinta kimalteli aamukasteen ja auringon yhdistelmästä. Olin Hirsalassa ennenkin pelannut, mutta vuodet välissä olivat tehneet muistilokerossa tehtävänsä. 

Kahdeksannen väylän (par 3) griinibunkkerit eivät varsinaisesti kutsuneet luokseen. Tutkin niitä tiiboksissa hieman jännittyneenä ja kahden mailan välillä arpoen. Olin etukäteen kuullut varoituksen sanan näistä ”kansainvälisen tason paholaisista”. Kaksi uusittua bunkkeria imevät palloja luokseen ja ulospääsy pystysuoran seinän takaa voisi olla työn ja tuskan takana. Vältin bunkkerit onnekkaan pompun kautta, bogey korttiin ja eteenpäin. 

Olin jo matkalla kohti erittäin hyvää tulosta etuysillä, kun tapahtui se, mitä Hirsala Golfissa ei saisi tapahtua. Keskittyminen herpaantui ja ajatus karkasi klubitalon ikkunoiden takana odottavaan kuumaan kahviin. Hybridilyönti oli muuten täydellinen, mutta se vain päätyi keskelle vesiestettä. Onneksi ylilentävä joutsen sai harmituksen katoamaan nopeasti. Birdie sekin. 

Takaysin aloittava väylä 10 oli juuri niin hieno kuin muistin. Klubitalon nurkalta, mäen päältä avautuu upea näkymä kentälle. Rangen valmistuttua näky on vielä hienompi. Takaysin alku haastoi hermokontrolliani toden teolla. Aurinko lämmitti ja kirosin pitkien housujen valintaa. Meren läheisyys ja sen mukana tuoma pieni tuulenvire kuitenkin auttoivat asiaa ja sain kiinni jo menetetystä flowsta. Mieleenpainuva kokemus sattui väylällä 16 (par 3), kun avaus kolahti lipputankoon. Myönnän, että säikähdin sitä itsekin ja veri pakeni hetkeksi jaloista. Nytkö se tapahtuu, ehdin miettiä. Ei tapahtunut. Jälkeenpäin sain kuulla, että holarista sillä väylällä olisin saanut erikoispalkintona Jaguarin viikoksi käyttööni. 

Tiputettuani viimeisen putin huomasin miettiväni, että joko se loppui. Kenttä vaatii tasoiseltani tuupparilta jatkuvaa keskittymistä ja lopun huomion vie ympäröivä moninainen luonto. Yksin pelatessani olin täysin omassa maailmassani. Muistin ja tiesin, että kenttä on hieno ja hyvässä kunnossa. Silti se yllätti positiivisesti, kuten teki myös tulos kortissa. Elämyksiä ja onnistumisia, paljoa enempää ei voi kesäaamulta vaatia.  

”Elämyksiä ja onnistumisia, paljoa enempää ei voi kesäaamulta vaatia.”

KIERROKSEN JÄLKEEN kävin tutustumassa Hirsala Golfin toimitusjohtaja Jussi Kuuselan kanssa klubin VIP-saunatiloihin. Klubin alakerrassa sijaitsevat tilat vetävät helposti toistakymmentä saunojaa ja niitä voi vuokrata yksityiskäyttöön. Isoista ikkunoista avautuu näkymä kentälle ja voisin kuvitella, että kokous tai yksityistilaisuuden jälkipelit tässä ympäristössä inspiroivat osallistujia. 

Klubitalon alakerrasta löytyy myös sisäharjoittelualue: kaksi lyöntipaikkaa, Trackman-simulaattori (talvella) ja harjoitusviheriö. Ennen tyhjänä ollut tila on otettu hyötykäyttöön. Harjoittelupaikat ovat olleet Kuuselan mukaan kovassa käytössä ja erittäin tervetullut lisä pelaajille. 

Ravintolatoiminnasta Hirsala Golfissa vastaa Tapiola Golfissa palkitun Ravintola Vistan yrittäjäpari Heli ja Teijo Lepola. Ravintolatoiminta on nostettu sen vaatimalle tasolle. Ravintola Hirsala Verden ruokatarjonta täyttää vaativankin kulinaristin tarpeet, eikä tuloksen tekeminen kentällä jää siitä kiinni. 

Hirsala Golfissa on otettu tosissaan palvelutarjonnan laajentaminen. Pian valmistuvat padel-kentät ja GeoGolf saavat viihtymään myös heidät, jotka eivät huhki kentällä.

GeoGolf on koukuttava harjoittelu- ja pelimuoto, joka sopii kaikille. Palloja lyödään rangella jousiammuntataulua muistuttavaa kohteeseen, joka imaisee pallot pienestäkin kulmasta. Erilaiset pelimuodot lisäävät mielekkyyttä ja monipuolisuutta. Helppo ja hauska tapa haastaa kaverit uudella tavalla. Porttiteoriaa mukaillen siirtymä green card -kurssin kautta kentälle on lyhyt. 

Uudet aktiviteetit tekevät ryhmätilaisuuksien järjestämisestä helpompaa. Työ- tai kaveriporukassa kaikki eivät aina pelaa golfia. Kun osa ryhmästä on golfkentällä, voivat muut aloittaa päivän GeoGolfilla ja jatkaa siitä padelin pariin. Kun kentällä olevat saapuvat 18. väylän viheriölle ja viimeinen pallo on pelattu padel-häkissä, on siitä luonteva siirtyä VIP-saunan uumeniin jälkipelien pariin.

Kaikki viihtyvät, eikä tapahtuma ole suunnattu vain golfia pelaaville. Kuusela toivottaa yritysvieraat tervetulleiksi, golfilla tai ilman. 

Seitsemännen reiän avaus lyödään mäen päältä. Hyvällä pelaajalla lähestymiseen jää keski- tai lyhyen raudan verran matkaa riippuen siitä, mihin pallon haluaa avauksella sijoittaa.

Seitsemännen reiän avaus lyödään mäen päältä. Hyvällä pelaajalla lähestymiseen jää keski- tai lyhyen raudan verran matkaa riippuen siitä, mihin pallon haluaa avauksella sijoittaa.

Juha Tuukkanen

UUDENMAAN NÄKÖKULMASTA Hirsala Golf on lähellä joka suunnasta saavuttaessa. Kenttä on kokemisen arvoinen ja sinne kannattaa saapua kauempaakin. Elämyksen kruunaa Hirsala Golfin kumppani majoituksessa, kylpylähotelli Långvik. Vain muutaman kilometrin päässä kentältä sijaitsevan hotellin poreisiin on hyvä siirtyä suoraan golfkentältä. 

Hirsala Golf haastaa, mutta myös palkitsee kaikentasoiset pelaajat. Jokainen väylä tarjoaa uhkia ja mahdollisuuksia. Hyvä tulos on epävarma. Mutta yksi asia on varma. Hirsala Golf on aina huippukunnossa.

Tutustu Hirsala Golfin tarjouksiin GoGolfin verkkokaupassa

Etsi luettavaa