Hyppää sisältöön

Hirsala Golf – Huipputasoa, kaikilla osa-alueilla

Hirsalan viheriöt ovat tunnetusti huippukunnossa läpi kauden

Huippukuntoinen kenttä, vip-tason palvelu, ympäri vuorokauden työskentelevät robottileikkurit sekä uusi ravintola Hirsala Verde ovat vetovoimatekijöitä alkavalla kaudella.

Hirsala sai ansiosta paljon suitsutusta kenttänsä kunnosta kaudella 2020.

Koronavirus opetti pelaajia kiertämään keväällä kahden hengen ryhmissä, ja asiakkaat suitsuttivat koko kauden aamuisin voimassa ollutta käytäntöä.

Golfyhtiö siirtyi markkinaehtoiseen toimintamalliin ja moninaiset pelioikeudet sekä green feet kävivät kaupaksi. 

Kierrosmäärä (28 874) ylitti odotukset ja on käytännössä kaksinkertainen kentän vielä lyhyen historian (2006-) aiempien vuosien keskiarvoon.

”Haluamme tarjota myös tulevalla kaudella asiakkaillemme huippukuntoisen kentän, joka on erittäin miellyttävä kiertää. Siksi edellisen kauden tasoinen pelaajamäärä on riittävä tavoite. Pelioikeutetuillemme, green fee -pelaajille, yritystilaisuuksille ja ryhmien tilaisuuksille on oltava kaikille tilaa”, määrittää toimitusjohtaja Jussi Kuusela.

Sen vuoksi pelioikeuksia on myynnissä vain rajallinen määrä.

Kahden hengen ryhmissä pelaaminen mahdollistuu tulevallakin kaudella aamuisin – osana aamuista kello kahdeksaan saakka ja osana pidempään. Kahden hengen lähtöjä hyödyntävät erityisesti omaa rauhaa ja nopeampia kierroksia arvostavat pariskunnat ja yritysasiakkaat.

”Vieraspelaajat saavat varata startteja viikkoa ennen, ja pelioikeutetut (2 viikkoa) sekä premium-ryhmät (3 viikkoa) pystyvät suunnittelemaan ohjelmiaan todella hyvin”, Kuusela markkinoi.

Kokouspaikkana Hirsala

Hirsalan kolmikerroksinen klubitalo sekä sen terassit mahdollistavat useammankin ryhmän samanaikaisen kokoustamisen, seurustelun, saunomiset sekä ruokailut omassa rauhassa. Yläkerran tasokkaiden palvelujen lisäksi pohjakerroksessa on kaksi vip-saunatilaa, jossa ryhmät voivat pelien jälkeen nauttia ruokailuista, saunomisesta ja palkintojenjaosta privaatisti.

”Saimme erinomaisia kokemuksia niiden hyödyntämisestä sekä viime kaudella että nyt talvella Minni & Roope Golf Schoolin aktiviteettien, simulaattorin, puttiviheriön ja lyöntipaikkojen oltua hyvällä käytöllä. Hirsalasta on kehittymässä ympärivuotinen vapaa-ajankeskus monipuolisilla palveluilla.”

Alkavan golfkauden menestystuotteeksi Kuusela uskoo nousevan ryhmien omat kisat ja tapahtumat.

”Jo edelliskaudella niitä räätälöitiin tarpeiden mukaisiksi. Valitsemisen helpottamiseksi tuotteistamme noin 6–24 hengen ryhmille vip-paketteja, jotka sisältävät hyvissä ajoin varatut peliajat, erikoiskilpailut, tulospalvelun, burgerit tai pizzat, juomat sekä vip-saunatilat käyttöön.”

Hyvä kunto tavaramerkkinä

Kenttämestari Janne Lehdosta on kasvanut muutamassa vuodessa arvostettu alansa guru ja aktiivinen vaikuttaja. Hirsala on saanut etenkin viheriöistään valtavan kilpailuvaltin kentän markkinoinnissa. 

Oman työnsä lisäksi Lehto johtaa kentänhoitajien yhdistystä ja kerää ja jakaa tietotaitoa kotimaisten kollegojensa lisäksi ulkomaisten kontaktiensa kautta.

Lehdolla on kokemusta myös isoissa tapahtumissa, muun muassa Ryder Cupissa, työskentelystä osana kentänhoitotiimiä.

Robottiruohonleikkurit ovat ympäristöystävällisiä työmuurahaisia.

Robottiruohonleikkurit ovat ympäristöystävällisiä työmuurahaisia.

Hirsala Golf

Hirsala on Suomessa ensimmäinen kenttä, joka ottaa alkavalla kaudella laajemmin käyttöön robottileikkureita. 

”Niitä oli edelliskaudella testissä neljä. Leikkuujälki oli ylivertainen. Tulokset olivat kokonaisuudessaan todella positiivisia”, Lehto hehkuttaa.

Robottileikkureita tulee kentälle 18–20 kappaletta.

“Ne työskentelevät tarvittaessa ympäri vuorokauden lähinnä viheriöiden ympäristöissä. Yhden robotin leikkuualue maksimikapasiteetilla on vuorokaudessa 3 500–5 000 neliömetriä. Mitään ongelmia ei testeissä ilmennyt myöskään niinä aikoina, jolloin kentällä pelataan.”

”Suomessa olemme hieman jälkijunassa tässä kehityksessä. Sähkökäyttöiset robottileikkurit tulevat oleellisesti muuttamaan kentänhoidon luonnetta.”


Hirsala Golfin messutarjoukset


Tärkein peruste sähkökäyttöisten robottileikkurien käyttöönotolle on Lehdon listauksessa ympäristöystävällisyys. 

”Ne laskevat hiilijalanjälkeä 90 prosenttia, käytännössä vielä enemmän, lataamalla tarvitsemansa energian aurinkokennojen kautta.”

”Leikkuun tasalaatuisuus on toinen etu, kolmantena tulee resurssienhallinta henkilöstön osalta. Säätöjä voidaan tehdä puhelimella. Robotit lähettävät ilmoituksia, jos niille tulee ongelmia”, Janne Lehto kuvailee yhteistyötä työmuurahaistensa kanssa.

Merkittävä parannus Hirsalassa on valmistumassa kesän aikana rangen ja lähipelialueen laajentamisen ja kehittämisen kautta. Laajentamisen lisäksi rangen pintaa nostetaan lyöntien paremmin havainnoimiseksi ja tähtäysviheriöiden tasokkuus täyttää jopa huippupelaajien tarpeet. Puttiviheriön koko puolestaan kaksinkertaistuu, ja Hirsalan pelaajat saavat kokonaan uuden viheriön hyödynnettäväksi chippejä sekä pitchejä varten.

Uudet ravintoloitsijat aloittavat

Heli ja Teijo Lepola ottavat Hirsalassa vetovastuun ravintolatoiminnasta.

Nimeksi valittu Ravintola Hirsala Verde kertoo golfkeskuksen ja ravintoloitsijoiden vihreiden arvojen korostamisesta päivittäisessä toiminnassa.

”Aloitimme jo lokakuussa. Vastaanotto on ollut lämmin ja yhteistyön henki todella hyvä. Hirsalaan rakennetaan oma kasvimaa, haluamme kehittää yhteistyötä paikallisten pientilojen ja kalasavustamojen kanssa. Ravintola on talon sydän, golfareille ja muille asiakkaille olohuone, johon halutaan tulla viihtymään”, määrittelee Heli Lepola.

Lepolat ovat erittäin kokeneita ja ansioituneita ja ravintola-alan ammattilaisia. Ennen golfalalle siirtymistään he ovat vastanneet muun muassa arvostettujen kotimaisten yritysten ravintola- ja catering-palveluista. Golfalalle, Tapiola Golfin ravintolan yrittäjiksi, heidät ympäripuhuttiin keväällä 2016. 

Tulokset puhuvat puolestaan: vuonna 2019 Tapiolan ravintolapalvelut arvioitiin kenttärankingissa maan parhaiksi yhdessä Nordcenterin kanssa.

Tulevalla kaudella Lepolat vastaavat sekä Hirsalan että Tapiolan ravintoloista. Odotukset Hirsalassa ovat todella korkealla.

“Lämmin hymy, asiakkaista välittäminen ja hyvä asiakaspalvelu ovat mottomme yhteistyön rakentamiseen”, Heli Lepola jakaa Hirsalan Verden lupauksen asiakkaille.

Heli ja Teijo Lepola ovat aloittaneet Hirsalan ravintoloitsijoina.

Heli ja Teijo Lepola ovat aloittaneet Hirsalan ravintoloitsijoina.

Jussi Kuusela on toisen markkinaehtoisen kauden käynnistyessä erittäin luottavainen Hirsalan tarjoamiiin peli- ja elämyskokemuksiin.

”On huikeaa, miten näin läheltä pk-seudun ydintä löytyy huippukenttä keskeltä luonnon rauhaa ja harmoniaa. Kenttä on totutusti jo keväällä mainiossa tikissä, ja uuden ravintolan myötä palvelutasokin nousee entisestään. Green feellä pelaavat ovat meille pelioikeuden hankkineiden tavoin lämpimästi tervetulleita. Tyytyväinen asiakas palaa takaisin, tämän tavoitteen eteen teemme parhaamme”, Kuusela lupaa haastattelun päätteeksi.

Etsi luettavaa