Hyppää sisältöön

Guide-kenttävierailu: Hirsala Golf

Kirkkonummen golfkeskittymän ”hiljainen helmi” Hirsala Golf ei pidä kovaa meteliä itsestään. Kenttä on tietoisesti profiloitunut enemmän yritysgolftapahtumien näyttämönä kuin aloittelijoiden green card-kurssittajana.

Hirsala Golfin suunnittelija David Jones halusi luoda golfkentän kokonaan luonnon ehdoilla. Väylien muodoissa ja kentän reitityksessä on tehty hyvin vähän kompromisseja ja kenttä kirjaimellisesti maastoutuu eteläsuomalaiseen mäntymetsään. Pelaajat kulkevat jokaisella väylällä täysin omassa rauhassaan, eikä naapuriväylien harhautuneet avaukset aiheuta vaaratilanteita. Hirsalan oma slogan ”18 signature-väylää” korostaakin jokaisen väylän yksilöllistä suunnittelua.

Hirsalan näyttävä klubitalo uppoutuu maisemaan.

Hirsalan näyttävä klubitalo uppoutuu maisemaan.

Petteri Patjas

Hirsala tunnetaan myös hyvin ympäristötietoisena kenttänä. Kansainvälinen GEO-ympäristösertifikaatti ja Suomen Golfliiton ympäristöpalkinto kertovat ympäristötietoisten valintojen olevan osa kentänhoidon jokapäiväistä arkea. Ympäristöystävällinen kentänhoito ei kuitenkaan tarkoita tinkimistä laadusta. Hirsala tunnetaankin pelaajien keskuudessa yleensä erittäin korkeatasoisena, hyväkuntoisena ja ruuhkattomana peliareenana. ”En sanoisi ”yleensä” vaan ”aina””, toteaa palvelupäällikkö Esa Hukkanen puoliksi leikillään, mutta vakavalla naamalla.

18.väylä on Hirsalan Guide-väylä

18.väylä on Hirsalan Guide-väylä

Petteri Patjas

Hirsalan 18. reikä on tällä kaudella GoGolf Guide-tuloskortin päätösreikä. Pitkähkö par 4 avataan loivaan ylärinteeseen, jonka jälkeen lähestymislyöntiin jää vielä hyvän draivinkin jälkeen keskimittaisen raudan verran matkaa. ”Se on kyllä näyttävä väylä. Lähestymislyönti reilun sadan metrin päästä on yksi parhaimpia koko kentällä.”, Hukkanen kuvailee.

GoGolfin kehitysjohtaja Mika Mäkinen näyttää mallia 18. väylän avaukseen.

GoGolfin kehitysjohtaja Mika Mäkinen näyttää mallia 18. väylän avaukseen.

Petteri Patjas

Katso Esa Hukkasen haastattelu kokonaisuudessaan GoGolfin facebook-sivuilta.

Tutustu myös alla oleviin diileihin Hirsalaan ja muille GoGolf Guide-kentille. Edut kesäkuun ajan voimassa myös ilman GoGolf-jäsenyyttä.

Etsi luettavaa