Hyppää sisältöön

Golfgaala juhli mennyttä kautta – Vuoden golfseuraksi Karelia Golf  

Karelia Golfin kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. KUVA: LP TILANDER

 

Suomen Golfliitto palkitsi perjantaina pidetyssä virtuaalisessa Golfgaalassa kaikkiaan parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista menneeltä vuodelta.

Palkintojenjako yhdistettiin osaksi Golfmessujen ohjelmaa, juontajana toimi Iiro Harjula.

Illan huipensi perinteisesti Vuoden Golfseuran julkistaminen.

Palkittuja oli sekä osin paikan päällä että etäyhteyksin maailmalta.

Gaalan tallenne ladataan Golfliiton Youtube-kanavalle.

Suomen Golfgaalassa 2021 palkitut:

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ANSIOMERKIT
Ansiomitali: Liisa Ruuda
Ansiomitali kullatuin ristein: Jari Hakkarainen, Pasi Kristiansson, Veijo Notkola, Hannu Paatelo, Juha Skyttä ja Eva Valtanen
Ansioristi: Kari Heikkilä
Kultainen Ansioristi: Arto Teittinen 

Arto Teittisella käynnistyy 32:s kausi golftuomarina.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Ansiomerkit haettiin ja myönnettiin arvostuksena golfin eteen tehdystä työstä ja toiminnasta.

ELÄMÄNURA-PALKINTO
Kai Kilappa
Kai Kilappa on golfvalokuvauksen uranuurtaja, ja erittäin meritoitunut ja monipuolinen seura-aktiivi Kymen Golfissa. Kai on toiminut luottamustehtävissä myös Golfliiton IT-toimikunnassa. 

Esa Meriläinen
Esa Meriläinen on tehnyt töitä Suomi Golfin eteen monessa eri organisaatiossa. Monipuolisten luottamustehtävien lisäksi hän toimi Nurmijärven Golfklubin pitkäaikaisen toiminnanjohtajana. 

Elämänurapalkinto on muutamien vuosien välein jaettava erityispalkinto pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä toiminnasta golfin eteen. Molempien palkittavien ansiolista on pitkä ja merkittävä. Golfgaalan Elämänura-palkinnon on aikaisemmin saanut kuusi henkilöä.

VUODEN PR-TEKO
Heikki Vaiste
ja Lars Lönnqvist 

Heikki Vaiste on yksi Suomen golfin merkityksellisimmistä mahdollistajista ja taustavaikuttajista
Heikki Vaiste on Aura Golfin kunnianpuheenjohtaja. Kuva: TOMI NATRI

Vuoden PR-teosta palkitaan kaksi henkilöä, jotka olivat mahdollistamassa Turussa pelattua Ladies European Tourin kilpailua. Tapahtuma oli oiva näyteikkuna suomalaiseen naiskilpagolfiin. Tapahtumasta kehkeytyi tunnelmallinen ja onnistunut yleisötapahtuma paikan päällä Aura Golfissa. Lisäksi tapahtuma onnistui välittämään houkuttelevaa kuvaa golfista usealla kanavalla valtakunnallisesti.

VUODEN MEDIAPALKINTO
YLE Urheilu 

YLE Urheilu seuraa aktiivisesti kilpapelaajiemme edesottamuksia ja edistää osaltaan golfin näkyvyyttä kaikille suomalaisille. Tokion olympialaisissa golfin asiantunteva seuranta Ylen tv-lähetyksissä toi lajia tutuksi suurelle yleisölle.

VUODEN NUORISO-OHJAAJA
Kaisa Ruuttila, Golf Pirkkala

Golf Pirkkalan nuorisotoiminnan hengen luoja. Luonut useita työkaluja ohjaajien tueksi ja on aina itse ohjaajien suurena tukena. Team Finland -akatemiavalmentaja. 

VUODEN ERITYISGOLFARI
Wivan Atrila
 

Tyttö- ja naisgolfareiden valovoimainen edustaja toimintarajoitteisten golfarien parissa. Unified-kiertueen innokas kiertäjä, jonka tavoitteellisuus näkyy harjoittelussa kohti vuoden 2023 Special Olympics -maailmankisoja.
Wivan palkittiin Suomen Paralympiakomitean WeThe15-kampanjan yhdenvertaisuuskorulla. Korussa näkyvä 15 prosentin osuus ympyrästä ilmentää 15 prosentin osuutta maailman ihmisistä, joilla on jokin vamma.

ERITYISGOLF-RANKINGVOITTAJAT
Gross: Tero Peltola, Tarinagolf
Nett: Simo Kosunen, Keimola Golf Vantaa
Stableford: Wivan Atrila, Kurk Golf

VUODEN GOLFSENIORIT, RANKINGVOITTAJAT
Minna Kaarnalahti, Sarfvik Golf Club
Mikael Piltz, Tapiola Golf 

VUODEN MID-PELAAJAT, RANKINGVOITTAJAT
Milla Hallanoro
, Pickala Golf Club
Ville Karhu, Kymen Golf 

FINNISH AMATEUR RANKING
Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf
Elias Haavisto, Kymen Golf

 

Kiira Riihijärven kausi Epson Tourilla käynnistyy perjantaina Floridassa.

FINNISH JUNIOR AMATEUR RANKING
Anastasia Hekkonen
, Tuusulan Golfklubi
Oskari Schuvalow
, Vuosaari Golf Helsinki 

VUODEN POIKAJUNIORI, HEIKKI VAISTE -PALKINTO
Oskari Schuvalow 

Oskari voitti kultaa 18-vuotiaiden SM-lyöntipelikisoissa ja oli juniorirankingin ykkönen. Lisäksi hän saavutti hyvää kansainvälistä menestystä ja kehityskaari on selkeästi ylöspäin.

VUODEN TYTTÖJUNIORI, FGMA-PALKINTO
Emilia Väistö 

Juniorisarjojen menestyksen ja SM-hopean lisäksi Emilia murtautui myös aikuisten tasolle, ja voitti yleisessä sarjassa Finnish Amateur Championshipin sekä Finnish Tourin finaalin. 

KAUDEN TULOKAS, HANNU TARMIO -PALKINTO
Emilia Väistö

Edellä mainittujen voittojen ja menestyksen lisäksi perusteluina huomionarvoinen urheilullinen kehittyminen ja tason nosto. Nousu naisten kansalliseen kärkeen jo juniori-ikäisenä. 

VUODEN KILPASEURA
Pickala Golf Club 

Pickala Golfin Park -kentän master planin suunnittelee Nicklaus Design.

Pisteisiin lasketaan mukaan Golfliiton kaikkien kilpailusarjojen rankingpisteet. Palkinto jaettiin nyt yhdettätoista kertaa, joista Pickala on voittanut yhdeksän. 

VUODEN JUNIORIKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄ
Porin Golfkerho
 

Hienosti järjestetty Future Tour Finaali, joka antoi vielä kauden päätteeksi ison tapahtuman tunnun osallistujille. PGK on aktiivinen juniorikilpailujen järjestäjä jo usean vuoden ajalta. 

VUODEN GOLFTUOMARI
Juha Marola,
Karelia Golf

Juha on jo usean vuoden ajan osallistunut extratuomarina moniin kilpailuihin ympäri Suomea ja siten kouluttanut itseään. Juha on ollut myös päätuomarina useammassa SM-kilpailussa.

VUODEN URHEILUTEKO
Matilda Castrén
 

Matilda Castren pelasi Golfgaalan aikaan LPGA:n kisaa Singaporessa. KUVA: PETRI TIMONEN

Vuosi oli Matildan – nousu golfin supertähdeksi, LPGA- ja LET-voitot, Suomen paras olympiagolfin sijoitus, Solheim Cupissa pelaaminen ensimmäisenä suomalaisena ja voittoputin upottaminen.

VUODEN GOLFTEKO
Matilda Castrén
& Petteri Nykky 

Pelaajan ja valmentajan pitkäjänteinen yhteistyö ja usko unelmiin, ei luovuteta vaikeinakaan hetkinä. Nyt saa nauttia menestyksestä.

VUODEN GOLFTAPAHTUMA
Naisten Pankki Open

Naisten Pankki Openia on pelattu jo 10 vuoden ajan, ja varoilla tuetaan naisten koulutusta ammattiin ja yrittäjyyteen Afrikassa ja Aasiassa. Naisten Pankki toimii osana Kirkon Ulkomaanapua.

NAISYSTÄVÄLLISIN GOLFYHTEISÖ, ARJA SIPRONEN -PALKINTO
Kuortane Golf

Voittaja lasketaan Pelaaja Ensin -jäsenkyselyn naisten asiakaskokemuksen yhteistulosten perusteella. Vaikuttavia kategorioita ovat naisten yleinen asiakaskokemus, caddiemaster-palvelut, klubitalon siisteys, ravintolapalvelut sekä itsensä tervetulleeksi tunteminen.

YMPÄRISTÖPALKINTO, VEIKKO SALLI-PALKINTO
Hirsala Golf

Hirsala Golf saavutti 4. kerran GEO-ympäristösertifikaatin, ja yhteisö otti myös aurinkosähköllä toimivat robottileikkurit käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Hirsalan laskettu hiilijalanjälki on lähellä NetZero-tulosta eli kenttäalue sitoo enemmän hiiltä kuin yhtiön toiminta aiheuttaa päästöjä. Finnträskinojan parannustoimenpiteet ja taimenistutukset tehtiin yhdessä WWF:n ja K-kalapolkujen kanssa. Lisäksi kentällä käytetty sähkö ja diesel tulevat uusiutuvista energialähteistä. 

VUODEN GOLFSEURA
Karelia Golf

Seuralla on vahva jäsenkehitys, ja uudet pelaajat huomioidaan erinomaisesti. Karelia Golf tuo lajia esiin kaikkien ulottuville monella rintamalla yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Ympäristöasioita edistetään suunnitelmallisesti ja monitahoisesti.

Etsi luettavaa