Hyppää sisältöön

Golfarien taistelu paikoista olympialaisiin tiivistyy

Matkalla olympialaisiin? Tapio Pulkkanen kisailee yhdessä kolmen muun ET:lla pelaavan suomalaisen kanssa paikoista Tokion olympialaisiin.

Tämän hetkisen tilanteen mukaan suomalaista paikan Tokiossa 2020 pidettäviin kisoihin saisivat Mikko Korhonen, Kalle Samooja sekä Ursula Wikström.

Tapio Pulkkanen nousi Marokon menestyksellään 30 sijaa maailmanistalla. Pulkkasen tuorein noteeraus on 284:s. Suomalaisista hän on listan neljäs, edellään Mikko Korhonen (121.), Kalle Samooja (246.) sekä Kim Koivu (263.)

Tokion olympialaisiin otetaan maailmanlistan perusteella 59 pelaajaa miesten ja naisten sarjoihin. Japanille on varattu yksi paikka molempiin.

Kustakin maasta otetaan mukaan maksimissaan kaksi pelaajaa. Siinä tapauksessa, että jollain maalla on 15:n ensimmäisen joukossa 3-4 edustajaansa, nämä kaikki pääsevät mukaan.

Tällä hetkellä maakiintiöt huomioiden miesten puolella viimeinen listan oikella puolella oleva pelaaja on 303:s.  Näistä 35 mahtuu maailmanlistalla sadan joukkoon, 25 viimeistä ovat sijoilla 101-303.

Suomalaisista sisällä ovat siis Korhonen ja Samooja.

Naisten ”haitari” on leveämpi. Etenkin korealaisia on kärkipäässä niin paljon, että 60:s olympiarankingin pelaaja on sijaluvulla 400:s. 

Maailmanlistan sadasta ensimmäisestä mukaan olisi nyt mahtumassa 31 pelaajaa, sijoilta 101-400 yhteensä 29 pelaajaa.

Japanilaiset tuskin tarvitsevat kiintiöpaikkojaan, molemmilla listoilla heillä on useampia kuin yksi pelaaja selkeästi rajan oikealla puolella.

Suomalaisilla kova taisto myös keskenään

Miesten sarjassa kahden vuoden karsintajakso päättyy kesäkuun 22. päivä 2020, naisilla viikkoa myöhemmin.

Mikko Korhonen on tällä hetkellä tukevalla erolla  kotimaisista pelaajista ykkönen. 

Hänenkään paikkaansa ei ole millään muotoa naulattu varmaksi. Vuoden 2018 toisella puoliskolla aikana ansaitut pisteet jäävät pienelle painoarvolle, Korhoselta putooa pois kokonaan kesäkuun alussa saavuttamansa ET-voiton pisteet.

Kalle Samooja on vuoden 2019 alkupuolela ansainnut kotimaisesta kärkineliköstö eniten pisteitä, Korhonen ja Pulkkanen keskenään lähes saman verran. Kim Koivu on ollut alkuvuodesta jäissä maailmanlistan pisteillä mitaten.

Suomalaismiehiä on Tokiossa mukana nollasta kahteen, nimien osalta pidemmälle meneviä ennusteita voidaan kirjoitella alkukesästä 2020. 

Naisilta tarvitaan parempia näyttöjä

Ursula Wikstöm oli viikon takaisella listalla sijaluvulla 280:s ja ainoa kotimainen nainen olympiarankingin rajan oikealla puolella. 

Noora Komulainen (439.) karsiutui Wikströmin  ja Sanna Nuutisen (540.) tavoin Marokon kisasta. Krista Bakker ( 453.) pääsi jatkoon, mutta pisteitä ei herunut.

Naisten asema on siis huomattavasti miehiä haasteellisempi. Wikström on toistaiseksi selkeästi rajan oikealla puolella, mutta paljon painoarvoa saavat viimeisten kuukausien pisteet vuoden 2020 puolella nousevat ratkaiseviksi. 

Karsinta-aikaa naisilla on siis  jäljellä lähes tasan 14 kuukautta.

Rion olympialaisissa suomalaisia edustivat Mikko Ilonen, Roope Kakko, Ursula Wikström ja Noora Komulainen.

Etsi luettavaa