Hyppää sisältöön

Tiger Woods rimaa hipoen viikonlopun kierroksille – Max Homan putteri liekeissä Los Angelesissa

Max Homan johtopaikka perustuu pitkälti puttipeliin. Hän on voittanut kisan keskivertoputtaajaa kahden kierroksen aikana yli seitsemän lyöntiä. Kuva:Getty Images

Kauden kolmatta voittoaan tavoitteleva Homa on täynnä itseluottamusta vuoden 2028 olympialaisten golfnäyttämöllä. Genesis Invitationalin isäntä Tiger Woods hapuili perjantain kierroksen loppuvaiheilla, mutta selvisi viimeisenä jatkoon

Pöytä on katettu golfia TV:sta seuraaville viikonloppuna upeaksi maailmantähtien iskiessä yhteen Riviera Country Clubilla. Kahden vuoden takainen ykkönen Max Homa (-10) on takaa-ajettavana, lyönnin edellä Jon Rahmia (-9).

Kärkikymmeniköstä löytyvät myös Collin Morikawa (-8), Patrick Cantley (-7), Rory McIlroy (-7) sekä Will Zalatoris (-4).

Sunnuntaina Arizonassa voittanut maailmanlistan tuore ykkönen Scottie Scheffler (-4) on myös mainioissa asemissa.

Tiger Woodsin (69-74,+1) lähtee kolmannelle kierrokselle ensimmäisten joukossa. Neljälle viimeiselle reiälle kolme bogia tehnyt mestari on 11 lyöntiä kärjestä.

”Hyvällä pelilläni minun pitääkin olla kärjessä”

Kahden vuoden jaksossa Max Homa on voittanut jo viidesti PGA Tourilla. Menestyskulku käynnistyi nimenomaisesti meneillään olevasta kisasta helmikuussa 2021.Tiger Woods ojensi voittopokaalin Homalle, joka oli useasti juniorivuosinaa käynyt isänsä kanssa katsomassa kisan tapahtumia ja tunnelmaa.

Homa on kypsynyt tähdeksi, jonka seuraava menestys nostaisi hänet (12.) jo kärkikymmenikköön maailmanlistalla.

”Koen, että minun pitääkin olla kärjessä silloin, kun pelaan hyvin, kuten kahtena ensimmäisenä päivänä on tapahtunut. Viikonloppuna on paljon golfia edessä, enkä voi tehdä muuta kuin pyrkiä jatkamaan samaan tahtiin”, itsevarma Homa totesi kierroksen jälkeen.

Max Homan johtopaikka perustuu kahden ensimmäisen kierroksen osalta pitkälti puttaamiseen, jossa hän on repinyt keskivertokisailijaan eroa yli seitsemän lyöntiä. Vastaava hurmos tuskin kestää läpi viikonlopun, joten Homan on pidettävä myös kenttäpelinsä terävänä.

Tigerin putteri kylmänä

Tiger Woods pelasi torstaina odotuksiin nähden vahvasti yläkanttiin (69,-2). Perjantaina oli vaikeampaa. Avauksissa ja viheriön ympäristössä hän selviytyi Strokes Gained -tilastossa vain kohtuullisesti.

Kierroksen neljä viimeistä reikää tuottivat kolme bogia, jotka kaikki tulivat bunkkerin kautta. Woods missaisi alle kolmen metrin matkoilta yhteensä viisi kertaa.

”Työnsin useita putteja ohi oikealta. Tämä (74,+3) oli korkein tulos, jonka saatoin tänään tehdä”, Woods analysoi kierrostaan.

Woods tulee lähtemään lauantain kierrokselle ensimmäisten joukossa, ja saattaa ehtiä pelata osuutensa loppuun jo ennen kärkimiestn starttia.

Eurosport/Discovery+ näyttää Genesis Invitationalin kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa