Hyppää sisältöön

Sami Välimäki nousi Samoojan, Pulkkasen ja Korhosen ohi maailmanlistalla – kilpailu paikoista olympialaisiin tiivistyy

Sami Välimäen ja caddie Väinö Viitaharjun pelit jatkuvat torstaina Thaimaassa. Kuva: Petri Timonen

Sami Välimäen toinen sija Singaporessa nosti Nokia River Golfin tähden maailmanlistan sijalle 222. Muut pääkiertueella pelaavat suomalaiset ovat tiukassa tuntumassa sijoilla 243–263.

Sami Välimäki hätkähdytti golfia seuraavia kauden 2020 aikana upeilla esityksillään. Parhaimmillaan hän oli maailmanlistalla sijalla 68. Korkeammalla kotimaisista on ollut vain Mikko Ilonen.

Otteen kirvottua kauden 2020 tulokkaaksi nimetty Välimäki putosi maailmanlistalla juhannukseen 2022 mennessä hurjaa kyytiä. Pohjalukema oli 489.

BMW Internationalin neljäs tila käänsi kelkan oikeaan suuntaan, vuodenvaihteen 2022-23 molemmin puolin tulleet menestykset ovat nostaneet hänet uudestaan kotimaisten pelaajien vertailussa ykköseksi.

DP World Touria kiertävä suomalaisnelikko on maanantaina julkaistulla listalla ennätyksellisen tiiviissä nipussa sijoilla 222-263.

Sami Välimäen sijoitus on 222:s, Kalle Samoojan 243:s, Tapio Pulkkasen 248:s ja Mikko Korhosen 263.

Kauden aikana menestyksiä ja heikompia jaksoja tulee oletettavasti kaikille. Merkitystä listasijoituksella on isoihin kisoihin, lähinnä majoreihin pääsemisen osalta.

Nykyisillä sijoilla paikkoja ei ole luvassa, mutta kauden toiseen majoriin, PGA Championshipiin portti aukeaa suurella todennäköisyydellä niille, jotka ovat maailmanlistalla sadan parhaan tuntumassa.

Olympialaisiin pääsee näillä sijoituksilla vaivatta kaksi parasta suomalaista. Karsinta-aika päättyy vasta kesällä 2024, mutta listausta tehdään kahden vuoden syklissä, joten vuoden 2023 pisteilläkin on merkityksensä.

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa