Hyppää sisältöön

Golfarien määrä maailmalla kovassa kasvussa – ennätys rikkoontui usealla miljoonalla

Golf on saanut koronapandemian aikana tavanomaista enemmän uusia harrastajia ympäri maailman. Kuva Golfmessuilta Helsingin messukeskuksesta 2020

R&A:n teettämän tutkimuksen mukaan Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa on yhteensä yli 80 prosenttia maailman kaikista golfin harrastajista

USA:ssa on useimmissa arvioissa esitetty olevan puolet maailman golfkentistä ja lajin harrastajista. 
Maailman golfyhteisöistä sääntöjen, tasoituksen ja lajin kehityksen osalta suurimmassa roolissa oleva The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, (R&A) antaa uusimmassa tutkimuksessaan arvionaan pienempiä prosentteja maailman golfveturille

R&A teetti urheiluun liittyvään tutkimustoimintaan erikoistuneella Sports Marketing Surveysilla maailmanlaajuisen tutkimuksen harrastajien määrästä. Aiemmin syksyllä R&A julkaisi jo erikseen tutkimustulokset Euroopan harrastajamääristä.

Golfarien määrä Euroopassa kovassa kasvussa – Islannissa suhteellisesti eniten harrastajia 

Sen mukaan vanhalla mantereella on golfareita, jotka ovat jonkin seuran jäseniä, tai pelaavat vähintään yhden kierroksen täysmittaisella kentällä (9-18 reikää) vuosittain, 10,6 miljoonaa.

Nyt julkaistu koko maailmaa koskeva tutkimus hämmentää edelliseen verrattuna. Siihen on otettu mukaan myös ”harjoitusalueiden (driving ranges) käyttäjät niillä markkinoilla, joilla kenttien saatavuus on rajoitettu.”

 

Golfarien kokonaismäärä maailma on jo 66,6 miljoonaa

Uusimmassa tutkimuksessa SMS:n tutkimus antaa harrastajien kokonaismääräksi maailmalla 66,6 miljoonaa. Tämä luku on muutaman vuodenvälein tehdyssä tutkimuksessa kaikkien aikojen korkein. Edellinen ennätysluku vuodelta 2012 jää tasan viiden miljoonan harrastajan (61,6 milj.) päähän
 

Pohjois-Amerikaka on odotetusti ykkönen. Harrastajia on arvioitu olevan  yllä listatuilla kriteereillä 30,6 miljoonaa. Viidessä vuodessa kasvua on ”vain” 0,7 miljoonaa.

  • USA:n lisäksi alueeseen lasketaan kuuluvaksi suurista maista  Kanada, Meksiko sekä Keski-Amerikan ja Karbian maat

Aasia, jossa on maailman asukkaista noin 60 % tulee kakkosena. Harrastajia on 23,3 miljoonaa

  • Harrastajamäärän kasvua on edelliseen mittaukseen (2016) verrattuna 11,4 %.

Pohjois-Amerikan ja Aasian harrastajamäärä on lähes 81 prosenttia kaikista mailan heiluttajista maailmalla.

Eurooppa jossa viisari heilahti tutkimuksen mukaan 10,6 miljoonaan pelaajaan, oli kolmesta päämarkkina-alueesta prosentuaalisesti suurim kasvultaan, yli 30 %.

Tässä tutkimuksessa maanosista Etelä-Amerikka sekä golfmaana suuri Australia jäävät yhteensäkin pieniksi tekijöiksi kokonaiskakusta reilun kahden miljoonan harrastajan kokonaismäärällään.

R&A:n oheistetusta artikkelista, kuin myöskäään Eurooppaa koskevasta artikkelista, ei ilmene se, kuinka suureksi harrastajamäärä on arvioitu Suomen ja Ruotsin kaltaisissa maissa, jossa valtaosa pelaajista on golfseurojen jäseniä.
 

R&A

Etsi luettavaa