Hyppää sisältöön

Golfareiden suosikkikohde Thaimaa kutsuu jälleen

Thaimaa on avautunut pandemian jälkeen turismille. Marraskuun alusta alkaen tuplarokotetut turistit ovat tervetulleita koko maahan

Thaimaa on valloittanut suomalaisten golfareiden sydämet. Maan vihreä, monimuotoinen luonto ja hyvin hoidetut golfkentät sekä ystävälliset ihmiset ovat avain tämän maan menestyksen salaisuuteen. Upea ilmasto ja maukas ruoka yhdistettynä loistavaan palvelukulttuuriin ovat yhtälö, jota me pohjoismaalaiset arvostamme.

Turismin merkitys Thaimaalle on tärkeä ja siksi siihen myös panostetaan maassa paljon. Korona-aikana on tehty investointeja infrastruktuuriin ja turistien palveluiden kehittämistä on jatkettu systemaattisesti. Hotellien ja golfkenttien taso on nyt erittäin korkealla tasolla.

Maailmanlaajuisen pandemian aikana Thaimaan-golfmatkailu ei ole muuttunut. Ainoastaan maahantulosäädökset ovat muuttaneet matkailun alkupäivien ohjelmaa. Maahantulosäädökset elävät ja siksi niiden seuraaminen kannattaa jättää maapalveluita tarjoavalle toimijalle tai matkatoimistolle.

Näin tieto mahdollisista karanteeneista, pikatesteistä ja karanteenihotelleista kuljetuksineen hoituvat turisteille ongelmitta, kertoo Juha-Matti ”Juhis” Vuorinen, Thaimaan golfmatkailun asiantuntija ja jatkaa:  

”Saksalaiset ja tietysti myös ruotsalaiset turistit ovat jo tänä syksynä palanneet Thaimaan rannoille ja golfväylille. Nyt viime viikkoina myös suomalaiset golfarit ovat aktivoituneet ja suomalaisten golfmatkailu on Aasiassa alkanut normalisoitumaan. Tämä on upeaa, sillä Thaimaan kenttiä on ylläpidetty ja huollettu normaalisti myös pandemian aikana. Muutama täysin uusi kenttäkin on avattu poikkeustilan aikana, mikä kertoo Thaimaan vahvasta halusta olla golfareiden laadukas matkakohde myös tulevaisuudessa. ”

Palvelukulttuuri on jalostettu golfkentillä pitkälle ja Thaimaassa pelataankin pääsääntöisesti aina paikallisen caddien kanssa. Näin varmistetaan, että golfkierroksesta syntyy positiivinen elämys, kun caddie osaa kertoa väylillä etäisyydet ja katsoa viheriön kaltevuudet.

Aasian golfmatkailussa on ollut trendinä jo viisi vuotta se, että kaikki maapalvelut eli kenttäkuljetukset, golfkierrokset ja lounaat ostetaan keskitetysti ennakkoon. Maapalveluiden käyttö on korostunut koronan jälkeen, kun maahantulosäädökset voivat muuttua kuukausittain ja niiden noudattaminen on luonnollisesti osa maapalvelutarjontaa.

Viisi vinkkiä onnistuneeseen golflomaan Thaimaassa

Thaimaan golfmatkojen asiantuntija Juha-Matti Vuorinen on asunut maassa jo useita vuosia ja toteuttaa maapalveluita tuhansille pohjoismaalaisille golfareille vuosittain. Ohessa Juha-Matin viisi vinkkiä golflomalle:

1.     Hanki lennot, joissa on joustavat peruutusehdot.   

2.     Ota yhteys maapalveluita tarjoavaan toimijaan tai suomalaiseen matkatoimistoon ja saat aina päivitetyt maahantulosäädökset ja ohjeet.

3.     Selvitä maapalveluista tai matkatoimistosta majoituksen ja golfpelien varaus- ja peruutusehdot.

4.     Määritä ennakkoon, mitä haluat lomalta ja kerro se myös ennakkoon.

5.     Tarkista ennakkoon matkavakuutuksesi ehdot ja muut viranomaisvaatimukset.

Thaimaa on avautunut pandemian jälkeen turismille. Tietyille kohteille rakennettiin turismia varten jo 1.7. alkaen erillinen ”Sandbox”, joka mahdollistaa täyden rokotuspassin omaavien turistien matkustamisen sandbox -alueelle ilman karanteenia. Toimenpide on ollut onnistunut, joten konseptia on laajennettu alkusyksyn aikana palvelemaan yhä laajemmin Thaimaan turistikohteita. Nyt marraskuun alusta alkaen tuplarokotetut turistit ovat tervetulleita koko maahan, ilman paikallista karanteenia.

Etsi luettavaa