Hyppää sisältöön

GoGolf Groupin kentillä tunnustetaan jatkossa Toron punaista väriä – Hillsiin hankitaan 15 koneen kalusto

Golf Holdings Finlandin Oleksandr Pogribniak

GoGolf Group operoi Suomessa kolmea kenttää, joista uusin on Vihdissä sijaitseva Hills by GoGolf. GoGolf ja Hako ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan kaikille GoGolfin operoimia kenttiä hoidetaan jatkossa Hakon maahantuomilla Toron koneilla.

GoGolf Group ja Hako Ground & Garden Ab ovat tehneet kumppanuussopimuksen konekaluston hankkimisesta. Jatkossa GoGolfin pyörittämille kentille hankitaan kentänhoitokoneet Toron valikoimasta.

Hako tuo Toron koneita Suomeen ja GoGolf Group pyörittää Suomessa muun muassa kolmea golfkenttää: Kurk Golfia, Hillsiä ja GoGolf Isosaarta. 

Toron punaiset koneet ovat olleet jo tuttu näky Kurk Golfissa. Nyt uuden yhteistyön myötä Vihdissä sijaitsevaan Hills by GoGolfin hankitaan käytännössä kokonaan uusi kentänhoitokalusto, noin 15 konetta.

Kyseessä on merkittävä, reilusti yli puolen miljoonan euron investointi.

”Käytännössä kyseessä on kaikki Hillsin kentän päivittäisen käytön koneet. Se, että kaikki uusitaan kerralla, on harvinaista”, sanoo GoGolfin pääkenttämestari Juuso Rajasvuo.

”Vanhakin laite tuntuu uudelta”

Hillsin apulaiskenttämestarina helmikuussa aloittava Mikke Merinen on tyytyväinen, että hän saa jatkaa töiden tekemistä Toron koneilla. Hän tulee Hillsiin Hirsala Golfista, jota on hoidettu jo vuosia Toron leikkureilla ja muulla kalustolla.

”Hirsalassa kaikki koneet ovat olleet Toron. Tämä aika on vahvistanut sen, että kyseessä on huippuluokan kalusto. Minun mielipiteeni, että Toro oli oikea valinta”, Merinen sanoo.

Samaa mieltä on Kurk Golfin apulaiskenttämestari Oleksander Pogribniak.

”Koneet ovat hyvälaatuisia, meillä ei ole ongelmia niiden kanssa. Vanhin laite on viisi  tai kuusi vuotta vanha. Se tuntuu edelleen kuin uudelta”, Pogribniak sanoo.

Toron Greensmaster-viheriöleikkurissa terät toimivat sähkökäyttöisesti.

Toron Greensmaster-viheriöleikkurissa terät toimivat sähkökäyttöisesti.

Toro

GoGolf Groupin strategiassa tärkeää on se, että eri kentillä on samanmerkkinen kalusto. Tämä mahdollistaa esimerkiksi leikkuuterien huollon tekemisen yhdessä paikassa. Myös koneiden huollot nopeutuvat, kun laaja laitekanta eri kentillä mahdollistaa myös hieman erikoisempien varaosien varaston ylläpitämisen.

”Terotustoiminnot keskitetään Kurk Golfiin. Jatkossa kaikki leikkuuyksiköt teroitaan siellä. Hankimme muutaman ylimääräisen leikkuuyksikön, niin teriä ei tarvitsee huoltaa erikseen joka paikassa”, Rajasvuo sanoo.

Uusilla koneilla hyvää jälkeä

Hillsin pelaajille uusien koneiden hankinta on hyvä uutinen.

”Trendi on se, että golfaava kansa on entistä vaativampaa. Jotta tuote on kunnossa, niin koneiden pitää olla hyvät”, muistuttaa Hakon liiketoimintajohtaja Petri Aaltonen.

Aaltosen mukaan GoGolf Groupin ja Hakon yhteistyö käsittää myös mahdolliset uudet GoGolf-kentät.

”Näemme isona asiana, että saimme tällaisen kumppanuuden. Se toimii meille hyvänä referenssina ja toivomme saavamme lisää myyntiä myös muualta”, Aaltonen sanoo.

”GoGolfin vauhti tuntuu huimalta ja hyvä niin. Olemme valmiita auttamaan kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja mahdollistamaan nopeita tarpeita, joita tulee vastaan matkan varrella.”

Hillsin golfkentän bunkkerit ajetaan ensi vuonna Toron SandPro 2040Z -koneella.

Hillsin golfkentän bunkkerit ajetaan ensi vuonna Toron SandPro 2040Z -koneella.

Toro

Myös Juuso Rajasvuo on tyytyväinen siihen, että hankinnat keskitetään jatkossa yhteen paikkaan.

”Kun uusia kenttiä tulee toivottavasti lisää, niin pääsemme tekemään tarvittavia hankintoja helposti, kun hintarunko on olemassa, eikä neuvotteluja tarvitse käydä aina uudelleen”, hän sanoo.

Muun muassa tällaista kalustoa Hillsiin hankitaan

GoGolf Groupin Juuso Rajasvuo kertoo, mitä koneita Hillsiin hankitaan ja miksi.
Kolme päältä ajettavaa viheriöleikkuria.
”Kyseessä on hybridilaite, jossa leikkuuterät pyörivät sähköllä, mikä mahdollistaa parhaan mahdollistaa tarkat ja monipuoliset säädöt”
Kaksi työnnettävää singel-leikkuria viheriöille
”Jos esimerkiksi on tehty ilmastus, niin viheriöitä leikataan hetkellisesti singel-leikkureilla. Näin voimme välttää renkaiden aiheuttamat painumat ilmastusten jälkeen.”
Kaksi väyläleikkuria
”Toinen väyläleikkureista on ketterämpi kolmipyöräinen malli, jolla leikataan esiviheriöt ja lähestymisalueet. Suuret väyläalueet leikataan malliston tehokkaammasta päästä olevalla leikkurilla, joka soveltuu hyvin Hillsin mäkiseen maastoon.”
Karheikkoleikkuri
”Raffileikkurissa on seitsemän erillistä leikkuuyksikköä. Kone on tehokas ja myötäilee muotoja hyvin erillisyksiköiden ansiosta.”
Muutama lava-ajoneuvo
”Lava-ajoneuvoja tarvitaan kentällä mm. liikkumiseen ja pienkoneiden kuljetukseen.”
Ruiskuajoneuvo
”Tätä käytämme pääasiassa nestelannoituksiin ja esimerkiksi ennen talvea tehtäviin kasvisuojeluruiskutuksiin.” 
Bunkkerikone
”Yhdellä bunkkerikoneella ajetaan kahden kentän hiekkaesteet.”
Lisäksi Hillsiin hankitaan mm. kiinteistötraktori, ilmastimia ja holkinkerääjä.

Etsi luettavaa