Hyppää sisältöön

GoGolf goes Itä-Suomi: Kaakon Golf

GoGolf vierailee tällä viikolla itäisen Suomen kentillä. Ensimmäisenä vierailuvuorossa on Kaakon Golf Virolahdella.

Kaakon Golf on Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema 9-reikäinen metsäkenttä Haminan läheisyydessä Virolahdella kivenheiton päässä Vaalimaan raja-asemalta. Vaikka Kaakon Golf juhli viime vuonna jo seuran 10-vuotista taivalta, on kentällä nykymuotoisena pelattu vasta vuodesta 2012 lähtien.

Kenttä on rakennettu metsäiseen peltomaisemaan eikä kentän layout ole erityisen vaikea. Haastetta kentällä tuo kuitenkin korkeat reunakarheikot sekä ruohokasvuiset metsiköt, joista pallon löytämiseen tarvitaan kosolti onnea. Kentän viheriöt on rakennettu muodokkaiksi, mutta  kuivan kesän vuoksi niiden leikkuukorkeus pidetään tarkoituksella korkeana ja nopeudet hitaina.

Kaakon Golfin väylät kulkevat metsäisissä peltomaisemissa.

Kaakon Golfin väylät kulkevat metsäisissä peltomaisemissa.

Petteri Patjas

Kenttä oli pelipäivänä selkeästi kärsinyt kesän kuivuudesta ja ruohon kasvu väylillä oli paikoin heikkoa. ”Kentän kastelujärjestelmään saatiin äskettäin huomattava parannus, kun pääsemme täyttämään kentän keskellä olevaa kasteluallasta.”, kertoo Kaakon Golfin hallituksen puheenjohtaja Veijo Notkola. ”Nyt meidän ei tarvitse jatkossa rajoittaa kastelun määrää.”, Notkola jatkaa.

Kaakon Golfin 7. väylä on kentän signature-väylä.

Kaakon Golfin 7. väylä on kentän signature-väylä.

Petteri Patjas

Kentän ehdottomasti kauneimmat maisemat löytyvät väylältä 7, joka on Virojoen uomaa mukaileva par-4. Tiiltä katsottaessa joen mutka aiheuttaa pienen optisen harhan houkutellen ahneimpia pelaajia ottamaan riskiä avauslyönnissä. Lyönnissä tulee kuitenkin olla reilusti pituutta, jotta pallo ei päädy väylän kaltevalta pinnalta jokeen.

Kaakon Golfin kesäkahvila toimii klubirakennuksena.

Kaakon Golfin kesäkahvila toimii klubirakennuksena.

Petteri Patjas

Kaakon Golfin klubina toimiva kesäkahvila henkii hyvin seuran talkoohenkisyyttä. Vaikka puitteet jäävät hieman vaatimattomiksi, ne korvataan reilulla palveluasenteella ja vieraspelaajien ystävällisellä vastaanotolla.

Etsi luettavaa