Hyppää sisältöön

Frans Koivukoski Memorial keräsi Nurmijärvelle yli sata osallistujaa

Fransin vanhemmat ja sisarukset olivat paikalla ja iloisesti otettuja suuresta osallistujajoukosta ja keräyssummasta. Perhettä kohdannut suuri suru on vielä vahvasti läsnä

Nurmijärven Golfklubia lasten golfkoulusta alkaen edustanut Frans Koivukoski menehtyi 15-vuotiaana. Hänen syntymäpäivänään järjestetty hyväntekeväisyyskilpailu tuotti lapsensa menettäneiden perheiden tukemiseen Käpy ry:lle 12 000 euroa.

 Yli sata ihmistä ja lukematon määrä yritystukijoita osallistui keväällä menehtyneen 15-vuotiaan Frans Koivukosken nimeä kantavaan hyväntekeväisyyskisaan. Frans oli Nurmijärven Golfklubin juniorijäsen – aivan lasten golfkoulusta lähtien ja mukana aktiivisesti mm. junioreiden harjoitus- ja valmennusryhmissä. Kisa järjestettiin Fransin syntymäpäivänä, ja sen avulla kerätty tuotto lahjoitettiin Käpy lapsikuolemaperheet ry:lle. 

”Olemme tulleet tänne näin isolla joukolla tekemään yhdessä hyvää. Saamme olla kaikki onnellisia siitä, että meillä on sydämessä  hyvän tekemisen halu, joka meitä ajaa tällaisena kauniina päivänä tänne Nurmijärvi Golfiin. Pelaajia on tullut tästä lähiympäristöstä, mutta myös kauempaa, satojen kilometrien päästä. Arvostamme suuresti sitä, kuinka tärkeänä olette tämän päivän nähneet”, sanoi avauspuheenvuorossaan tapahtuman organisaattori Kyösti Lehtola. 

Kyösti Lehtola toimi muistokilpailun pääjärjestäjänä

Kyösti Lehtola toimi muistokilpailun pääjärjestäjänä

Jukka Rimpiläinen

”On hienoa nähdä näin paljon ihmisiä Fransin syntymäpäivänä Memorial-kisassa. Tämä olisi ollut Fransin 16. syntymäpäivä ja meille päivä olisi ollut kotona vaikea. Täällä on paljon ystäviä ja Fransin kavereita, kiitos, että olette saapuneet paikalle kauniina kesäpäivänä, nauttikaamme siitä yhdessä, totesi Fransin isä Tomi Koivukoski omassa puheenvuorossaan. 

Tutut ja tuntemattomat innolla mukana 

Kisan organisaattorina toiminut Kyösti Lehtola sai verkostonsa avulla haalittua tukijoiksi suuren määrän yrityksiä ja kilpailuun osallistujia. Nurmijärvi Golfin avulla keskiviikko 31.7. saatiin järjestettyä tapahtumapäiväksi perinteistä viikkokisaa siirtämällä. Mukaan saatiin myös Mikko Ilonen ja hänen pitkäaikainen valmentajansa Timo Rauhala.

Nurmijärven toimitusjohtaja Esa Meriläinen, Mikko Ilonen ja Timo Rauhala olivat vahvoja tekijöitä tapahtuman rakentamisen osalta

Nurmijärven toimitusjohtaja Esa Meriläinen, Mikko Ilonen ja Timo Rauhala olivat vahvoja tekijöitä tapahtuman rakentamisen osalta

Jukka Rimpiläinen

Osallistujat päääsivät Ilosen kanssa pääsi yhteiskuvaan ja Timo Rauhala opasti aloittelijoita ja junioreita pelin saloihin. Rauhalan yritys, GolfMentors, myös sponsoroi noin 30 juniorin pelimaksun kisaan. 

Keräys tuotti jättisumman 

Ennen kisaa paljastettiin keräyssumma, joka samalla lahjoitettiin Käpy ryn edustajille.

”12 000 euroa on meille jättisumma”,  huokasi yhdistyksen puheenjohtaja Leena Vilkka.  Käpy ry:n toiminnanjohtaja Sanna Rantanen lupasi, että rahat tullaan käyttämään valtakunnallisesti lapsensa menettäneiden perheiden tukemiseen.

Käpy ry:n toiminnan ydin on vertaistuen tarjoaminen perheille. Se on yhteisöllistä tukea ihmisten kesken, joita yhdistää samankaltainen kokemus. Yhteiset kokemusten jakamiset lisäävät keskinäistä ymmärrystä ja tuovat toivoa. Käpy ry tarjoaa vertaistukea lapsensa menettäneille vanhemmille ja lapsenlapsensa menettäneille isovanhemmille. Sisaruksensa menettäneille kouluikäisille lapsille ja nuorille järjestetään mahdollisuuksien mukaan vertaistukiryhmiä ja -tapaamisia. 

Sää suosi kisaajia 

Kisaan osallistui kaikkiaan 103 pelaajaa. Sää lämpeni aamun viileydestä miellyttävän kesäiseksi. Henkilökohtaisten kisojen lisäksi hieman erilaista, Irish rumble -joukkuekisaa ja parhaat palkittiin. Timo Rauhalan akatemian puolelle osallistui 22 ihmistä, joten isosta tapahtumasta oli kaikkiaan kyse.

Jukka Rimpiläinen

Ennen palkintojenjakoa pidettiin vielä huutokauppa, jossa  Teemu Selänteen signeeraamat lippikset myytiin 1800 euron yhteishintaan. Tuotto lisätään Käpy ry:lle lahjoitettavaan summaan. 

Kilpailun tulokset löytyvät Nurmijärvi Golfin sivuilta. 

Teksti ja kuvat: Jukka Rimpiläinen

Etsi luettavaa