Hyppää sisältöön

European Masters on kiertueen klassikkokisa – tässä ovat suomalaiset lähtöajat ja pelikaverit: näin kilpailu televisioidaan

Tällainen suomalaiskvartetti osallistuu Omega European Mastersiin tällä viikolla Sveitsissä.
Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen pelaavat tällä viikolla Portugalissa. KUVAT: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelaavat tällä viikolla mielenkiintoisessa seurassa, kun vuorossa on Omega European Masters.

Alppikenttä Crans-sur-Sierressä pelattava Omega European Masters vetää vuosi toisensa perään monia tähtipelaajia, kiitos nimisponsorin, jonka brändilähettiläät usein kunnioittavat kisaa läsnäolollaan.

Kun kilpailu pelattiin edellisen kerran kaksi vuotta sitten, mukana olivat esimerkiksi Rory McIlroy ja Sergio Garcia.

Tänä vuonna McIrloy ja Garcia pelaavat PGA Tourin finaalikilpailua, eikä heitä nähdä viehättävässä alppikylässä, mutta vaikka supertähdet puuttuvatkin Sveitsissä pelaa European Tourin mittapuulla varsin nimekäs pelaajakatras.

Maailmanlistan 100 parhaan pelaajan joukosta mukana on 13 pelaajaa. Heistä korkeimmalla ovat Victor Perez, Min Woo Lee, Guido Migliozzi ja Berndt Wiesberger. Major-voittajia ovat Danny Willett, Martin Kaymer, Francesco Molinari ja Henrik Stenson.

Kilpailun palkintopotissa on kaksi miljoonaa euroa.

Neljä suomalaista kisassa

Suomesta mukana on neljä pelaajaa: Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Sami Välimäki. Sinivalkoisin lasein katsottuna kisaan voi lähteä suurin odotuksin monestakin syystä.

Ensinnäkin suomalaisten peli on tällä kaudella ja tänä kesänä kulkenut vähintäänkin kohtuullisesti. Kuumin pelaaja kisan olla on Pulkkanen, joka pelasi viime sunnuntaina viimeiseen reikään asti Czech Mastersin voitosta jääden lopulta toiseksi.

Samooja puolestaan oli edellisessä kisassaan Lontoossa pari viikkoa sitten kahdeksas. Kahden vuoden takaa hänellä on tästä kisasta katkaran hyviä muistoja: hän jäi kisassa uusinnan jälkeen toiseksi.

Korhosella on toukokuun puolivälin jälkeen kolme top 10 -sijoitusta, joista kaksi on kolmossijoja. Edellinen niistä tuli kuukausi sitten Walesissa.

Välimäen moottori on puolestaan hörähdellyt kesän aikana lupauksia herätellen, mutta käyntiin se ei ole kunnolla lähtenyt. Ehkäpä tällä viikolla Samikin saisi pelattua ehjän kilpailun valmentaja Timo Karvisen ollessa kisapaikalla.

Lähtöajat ja suomalaisten ryhmät torstaina

Suomalaiset on kilpailussa sijoitettu ns. kuumiin ryhmiin mielenkiintoisten pelaajien seuraan. Tämä voi tarkoittaa sitä, että jos peli kulkee, torstaina ruudussa nähdään paljon Pulkkasta. Perjantaina puolestaan Samooja, Välimäki ja Korhonen voivat saada paljon näkyvyyttä, mikäli he ovat aloittaneet kilpailun hyvin.

Klo 9.10 Kalle Samooja–Victor Dubuisson–David Horsey

  • Ranskalaisella Victor Dubuissonilla on kaksi ja englantilaisella David Horseyllä neljä European Tour -voittoa entuudestaan. 

Klo 9.20 Richard Bland–Sami Välimäki–Rory Sabbatini

  • Englantilainen Richard Bland voitti tänä vuonna ensimmäisen ET-kisansa 48-vuotiaana, Sami Välimäki nappasi debyyttivoittonsa kiertueella viime kaudella 21-vuotiaana. Rory Sabbatini on alkujaan eteläafrikkalainen, mutta voitti yllätttäen hopeaa Tokiossa Slovakian väreissä. Kuusinkertainen PGA Tour -voittaja on parhaimmillaan sijoittunut majorissa toiseksi. Viihtyi jonkin aikaa maailmanlistan top 10:ssä viime vuosikymmenen loppupuolella.

Klo 10.00 Pablo Larrazábal–Mikko Korhonen–Eddie Pepperell

  • Kokenut Mikko Korhonen pelaa tänään viisinkertaisen European Tour -voittajan Pablo Larrazabalin ja rohkeilla ja vitsikkäillä twiiteillään huomiota herättäneen Eddie Pepperellin, jolla on Korhosen tapaan kaksi voittoa kiertueelta. Kolmikko starttaa kymppitiiltä.

Klo 14.40 Andrew ”Beef” Johnston–Sean Crocker–Tapio Pulkkanen

  • Tapio Pulkkasen pelikavereista mielenkiintoisempi on Englannin Andrew ”Beef” Johnston, joka kuuluu kiertueen persooniin. Vaikka pelit eivät ole kulkeneet tänä ja edelliskautena häävisti, englantilainen voi aina yllättää. Yhdysvaltalaisen Sean Crockerin kanssa Pulkkanen jakoi puolestaan viime viikolla kakkossijaa Tšekissä. 

Lähtöajat perjantaina

Klo 9.40 Andrew ”Beef” Johnston–Sean Crocker–Tapio Pulkkanen

Klo 14.10 Kalle Samooja–Victor Dubuisson–David Horsey

Klo 14.20 Richard Bland–Sami Välimäki–Rory Sabbatini

Klo 15.00 Pablo Larrazábal–Mikko Korhonen–Eddie Pepperell

Näin kilpailu televisiodaan

Tuttuun tapaan kilpailun näyttää suorana Elisa Viihde Viaplay. 

  • Torstai klo 14.30–20.00
  • Perjantai klo 14.30–20.00
  • Lauantai klo 14.00–19.00
  • Sunnuntai klo 14.00–19.00

Lähtöajat

Etsi luettavaa