Hyppää sisältöön

Espoon Golfseura  ja Gumböle Golf tiivistävät yhteistyötään 

Espoon Golfseuran ja Gumböle Golfin seurustelu on muuttumassa astetta vakavammaksi kihlaukseksi

Vuoden 2020 suunnitelmissa on yhteisen strategiaprosessin jatkon myötä tutkia, onko kahden erilaisella omistusmallilla toimivan kentän sulautuminen järkevää ja mahdollista jo lähivuosina.

Naapuuksina sijaitsevat golfyhteisöt ovat toimineet kauden 2019 yhteisellä hallinto- ja markkinointiorganisaatiolla ja mahdollistaneet jäsenilleen ja pelioikeutetuilleen yhden 36-reikäisen kokonaisuuden. 

Kokemukset yhteenliittymästä ovat olleet rohkaisevia ja palkitsevia, yhteisöjen hallitukset ovat päättäneet esittää tulevissa syyskokouksissa syvempää yhteistyömallia. 

”Hallitustasolla olemme käyneet strategista dialogia tämän kesän aikana ja yhteinen näkemyksemme on, että meillä ei ole syytä jättää yhteistyötä vain yhteiseen operatiiviseen johtoon, vaan tutkia rohkeasti mahdollisuuksia syventää yhteistyötä entisestään. Sinänsä mielenkiintoista on ollut se, että aika moni ulkopuolinen luuli meidän jo sulautuneen yhteen vuonna 2019”, toteaa Håkan Blomberg, joka toimii GG Oy:n hallituksen puheenjohtajana, aivan kuten vuosina 2001-2007, jolloin GG Oy aloitti toimintansa. 

Kaudelle 2019 asetetut kustannusten säästö- ja myyntitavoitteet ollaan saavuttamassa. Yhteinen jäsenmäärä on jo yli 2800, yhdessä Espoo Golf olisi Suomen kolmanneksi suurin seura. 

Uusia jäseniä on liittynyt  lähes 600 jakautuen melkein tasan EGS:n ja GG:n kesken. Pelioikeutettujen määrä on myös kasvanut ja kierroksia on syyskuun lopussa jo n. 52 000, yhteensä jo 4000 enemmän kuin 2018 vastaavana ajankohtana.

Uusi toimintamalli tuo tulosta ja rohkaisee syvempään yhteistyöhön 

Vuonna 2019 aloitettu toimintamalli on perustunut ennen kaikkea kustannusten jakamiseen ja myynnin lisäämiseen. 

Espoo Golfiksi brändätyn kokonaisuuden johdossa on tämän kauden alusta alkaen toiminut yhteinen toimitus-/toiminnanjohtaja Markku Ignatius, hallintopäällikkö Hannele Hyttinen ja palvelupäällikkö Annika Ahokas, joiden tukena on ollut kahden kentän kesken jaettu caddiemaster-tiimi. 

Kentänhoito on ollut molemmilla kentillä omalla miehityksellä yhteistyön ollen käytännössä kaluston ja materiaalien lainaamista ristiin. 

Kenttämestareina ovat toimineet Alexis Gädda EGS:ssä ja Ossi Sahanen Gumbölessä. 

”Sekä omien että vieraspelaajien kokemukset kahden kentän kokonaisuudesta ovat olleet positiivisia. Asiakaskokemusta on luonnollisesti helpottanut se, että molemmat kenttämme ovat erityisesti viheriöiden osalta olleet tänä vuonna parempia kuin edellisinä vuosina. Kaikki ei ole vielä haluamallamme tasolla, mutta suunta on oikea ja pyrimme parantamaan laatutasoamme edelleen”, kiteyttää yhteistyömallin kokemuksia EGS:n puheenjohtaja Kimmo Karvinen

Ennakkomyynti kauden 2020 pelioikeuksista ja jäsenyyksistä on aloitettu. 

Gumböle Golfin osalta on saatu solmittua vuokrasopimuksen jatko vuoteen 2036 asti ja EGS:n kohdalla on sama suunnitelma. Espoon yleiskaavassa olevat uhkakuvat alueiden kaavoituksesta ovat toki olemassa, mutta niiden vaikutukset ovat vuosikymmenten päässä. 

”Me rakennamme rohkeasti yhtä yhteistä Espoo Golfia kaikkien alueen golffareiden iloksi, tavoitteena tarjota mahdollisuus harrastaa tätä terveyden kannalta oivallista lajia ikään tai mihinkään muuhunkaan taustatekijään katsomatta, mahdollisimman laadukkailla pelipinnoilla ja asiakaskeskeisillä palveluilla. Espoo Golf on golfyhteisö, jonne jokainen on tervetullut”,  toteaa toimitus-/toiminnanjohtaja Markku Ignatius.

Taustaa Espoon Golfseurasta ja Gumböle Golfista

  • Espoon Golfseura (EGS) ja Gumböle Golf (GG) sijaitsevat kahta puolta Espoon kaupunginjohtajan virka-asuntoa eli Gumbölen kartanoa. 
  • EGS on perustettu vuonna 1977 ja on yksi Suomen vanhimpia golfseuroja. 18-reikäinen ruotsalaisen Jan Sederholmin suunnittelema  kenttä avattiin virallisesti vuonna 1982. 
  • EGS:ssä pelattiin 14 Volvo Finnish Open-turnausta, jotka kuuluivat Challenge Tourin osakilpailuihin. Niistä viimeisimmän voitti Roope Kakko, vuosien saatossa EGS:n viheriöillä kävi pelaamassa ainakin 55 European Tourilla voittanutta pelaajaa, kuten Mikko Ilonen ja Henrik Stenson
  • EGS:n kentästä tuli nopeasti yksi Suomen arvostetuimpia ja Espooseen alkoi muodostua jopa ruuhkaa pelaamiseen. Jonotus jäseneksi kasvoi myös vauhdilla ja jonotusaika 80–90-luvun taitteessa oli yli 10 vuotta. 
  • EGS päättikin vuonna 1987 ryhtyä uuden 9-reikäisen kentän laajennushankkeeseen palkaten suunnittelijaksi Kosti Kurosen.
  • 1990-luvun laman iskiessä ja lopullisen kustannusarvion noustessa kaksikertaiseksi, EGS luopui hankkeesta ja siirsi Gumbölestä varatun 28 hehtaarin maa-alueen vuokrasopimuksen uudelle Espoo Golf ry:lle, joka myöhemmin vaihtui Gumböle Golf ry:ksi. 
  • Ensin rakennettiin range ja sen perään 6-reikäinen par 3 -rata. Vuonna 1994 kenttä laajeni 9-reikäiseksi. Vuonna 2000 perustettiin Gumböle Golf Oy ja rakennettiin uudet 9 reikää sekä uusi klubitalo. Gumbölen kenttää on pelattu 18-reikäisenä vuodesta 2009 alkaen. 

Espoo Golfin kotisivut

Etsi luettavaa