Hyppää sisältöön

Elämys ja erilainen kuin mikään muu golfkenttä – joko sinä olet käynyt Isosaaressa?

Helsingin edustalla sijaitseva Isosaari on historiallinen, luonnonkaunis ja elämyksellinen kohde, joka jokaisen golfarin pitää kokea. Puolustusvoimille vuoteen 2017 saakka kuuluneella saarella asunut kantahenkilökunta rakensi aikanaan omaan käyttöönsä golfkentän, ja se oli pitkään suljettu siviileiltä. GoGolf vuokrasi golfkentän vuonna 2020 ja lähti kehittämään siitä kaikille avointa golfelämystä.

Saaristokuljetuksen lauttayhteys Kauppatorilta Isosaareen alkaa 4.6, jolloin myös golfaajat pääsevät haastamaan uusitun kentän. Jo vajaan tunnin kestävä lauttamatka tarjoaa matkan ensimmäisen elämyksen. 

 “Säästä riippuen merellä on hirveät aallokot tai ihan tyyntä ja aurinkoista, melkein paratiisimaista”, sanoo GoGolf Isosaaren kentänhoitaja Lotta Järvimaa.

Pohjoismaiden johtavan golfkenttäarkkitehdin Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemat neljä uutta väylää ja griiniä ovat nyt rakennettu valmiiksi. Yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä on edelleen haastava, mutta nyt se on myös entistä turvallisempi pelata. 

 “Puolustusvoimien aikaiset väylät olivat aika vaaralliset. Siellä lyötiin palloa kävelyteiden yli, ja ravintolan seinäänkin osuttiin silloin tällöin. Pelaaminen on nyt tosi paljon turvallisempaa, ennen muutosta se oli vähän kuin venäläistä rulettia”, kentänhoitaja Lotta Järvimaa muistelee lähtötilannetta.

Hills by GoGolfista tuotu siirtonurmi parantaa pelikokemusta ja tekee kentästä myös visuaalisesti aidomman näköisen. 

”Hienohan siitä tuli! Hyvät väylät ja tosi upeat viheriöt”, Järvimaa kehuu tyytyväisenä töitten jälkeä. 

Links vai puistokenttä? Päätä itse!

GoGolf Isosaarta on kutsuttu Suomen haastavimmaksi par 3 -kentäksi, mutta muutosten myötä se helpottui hieman. Monipuolisella kentällä on useita väyliä, jollaisia muualla ei pääse pelaamaan. 

”Meri, saaristo, luonto ja historia on täällä koko ajan läsnä. Seassa on puistomaisuuden höysteeksi aitoa links-henkeä. Nelosväylällä sijaitsee sotahistoriallinen kasematti, Ahtisaaren väylän tiiauspaikalta voi nähdä yli sata vuotta vanhan Obuhov-tykin. Kierroksen aikana pääsee tavoittelemaan griiniä lyömällä merenlahden tai hiekkarannan yli. Nytkin tuo yksi väylä on ihan täynnä orvokkia, 50 metrin orvokkimeri keskellä väylää. Saarella pesivä uljas merikotkakin saattaa tervehtiä vierailijoita omista korkeuksistaan”, Järvimaa luettelee.

Varaukset GoGolf Isosaareen tehdään Wisegolfin kautta. Kierroksen green fee maksaa 40 €, jonka voit ostaa näppärästi GoGolf Shopista, josta löydät aina myös ajankohtaiset tarjoukset.

Ympäristöministeriö teki toukokuun viimeisenä viikonloppuna Isosaareen vuorokauden retken, ja palaute oli haltioitunutta:

Maaginen golfkenttä, samalla voit ihailla luontoa.”

Golfkenttä ja luonto kauniisti kulkee käsi kädessä.“

“Golfkenttä ei häiritse täällä arvokasta luontoa, ja pelatessa voi kokea luonnon koko ajan ympärillä.”

Suomen halvin golfjäsenyys

Isosaari Golf & Yacht Clubin 49 € maksava jäsenyys sisältää kaikki golfliiton tarjoamat edut ja palvelut, eBirdien sähköisen jäsenkortin, ilmaiset mestaruuskilpailut, sekä GoGolf-jäsenyyden kaudelle 2022. Seuraan voi liittyä maksamalla jäsenmaksun GoGolf Shopiin.

Isosaari Golf & Yacht Club on todellinen hyvän mielen golfseura merellisen Helsingin ja golfin ystäville. Seuran toiminta perustuu ajatukselle vaalia ja elävöittää kulttuurillisesti arvokkaan Isosaaren golfkentän toimintaa. 

Golfin, veneilyn ja merellä liikkumisen edistämisen lisäksi seura haluaa olla turvaamassa Itämeren hyvinvointia. Osa seuran jäsenmaksusta ja tapahtumatuotoista lahjoitetaan vuosittain Itämeren hyvinvointiin keskittyvälle hyväntekeväisyysjärjestölle, Baltic Sea Action Groupille.

Räätälöidyt yritystapahtumat helposti

Isosaari on erinomainen paikka järjestää mieleenpainuva tapauskohtaisesti räätälöitävissä oleva yritystapahtuma jopa 100 hengelle. Matka alkaa elämyksellisellä merimatkalla ulkomerelle, jossa voi golfin lisäksi kiertää upean luontopolun, joka mutkittelee 76 hehtaarin kokoisen saaren itäpäästä eteläpäähän. Ja samalla nähdä vanhan sotilassaaren kasematit ja salaisuudet, eteläpuolen upeat kalliot, kylpeä armeijan vanhoissa saunoissa, ja nauttia Upseerikerhon ravintolapalveluista. 

Yöpyminenkin on mahdollista kolmionmallisissa pienissä ja tunnelmallisissa nollamökeissä, joista on suora näköala merelle. 

“Mökeissä yöpyjät nukahtavat auringon laskuun heräävät auringon nousuun. Ilmansuunta on laitettu kivasti siihen suuntaan”, Järvimaa kehuu. 

Golfkerhojen ja yritysten tyky- ja asiakaspäiviin Isosaaren upea luonto ja sinne rakennetut fasiliteetit, yhdistettynä ainutlaatuiseen golfelämykseen on kiinnostava paketti, josta GoGolfin tapahtumatiimi räätälöi aina asiakkaille elämyksen. 

“Ota yhteyttä sähköpostitse johan@gogolf.fi, niin suunnitellaan teille yksilöllinen elämys.” Johan Stenlund GoGolfilta kehottaa.

Hyödyllisiä linkkejä

Etsi luettavaa