Hyppää sisältöön

Castrenin menestyminen parikilpailussa johti hieman vajaaseen valmistaumiseen – Evian Championshipin voittopotti nousi miljoonaan euroon

Matilda Castren on vajaan kolmen LPGA-kauden aikana tienannut palkintorahaa yli miljoona euroa. KUVAT: GETTY IMAGES

Matilda Castren pääsi kisapaikalle päivän myöhässä, mutta odottaa innolla kauden neljättä major-turnausta. Täksi vuodeksi kilpailun palkintopotti on noussut 6,5 miljoonaan dollariin.

Viime viikolla komeasti toiseksi LPGA Tourin parikilpailussa sijoittunut Matilda Castren pelaa seuraavat viikot Euroopassa. Ensimmäinen Euroopan-kilpailu alkaa jo torstaina Ranskassa, jossa pelataan naisten kauden neljäs major-kilpailu, The Amundi Evian Championship.

Castren saapui kisapaikalle normaalia myöhemmin, sillä hän ei ehtinyt lauantain lennolleen. Kärkiparissa pelattu Dow Great Lakes Bay Invitationalin viimeinen kierros venyi sen verran myöhäiseksi, että Castren ehti lopulta vasta maanantaina iltapäivällä kisapaikalle.

”Pikkaisen tuntuu, että on vajaa valmistautuminen. Mutta se oli hyvästä syystä. Tällä mennään”, Castren myöntää.

Castren kävi parina päivänä harjoituskierroksella tutustumassa kenttään. Etenkin kentän kauneus tekee pelaajiin vaikutuksen.

”Kenttä näyttää hyvältä, niin kuin aina. Kenttä on pelatessa vähän erikoinen, kun pallo on usein jalkojen ylä- tai alapuolella, ja griineissä on paljon muotoja. Tarkkoja lyöntejä vaaditaan. Mutta lyönti on tuntunut hyvältä viime aikoina.”

Torstain avauskierrokselle Castren lähtee viimeisessä ryhmässä kello 15.15 Suomen aikaa. Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Lindsey Weaver-Wrightin ja Olivia Cowanin kanssa.

”Kiva taas lähteä pelaamaan majoria”, Castren iloitsee.

Kaikkiaan Castren on ehtinyt pelata uransa aikana yhdeksän majoria, joista paras sijoitus on juuri Evian Championshipistä, jossa hän oli viime vuonna jaettu 19:s.

Matilda Castrenin sijoitukset major-kilpailuissa

Turnaus202020212022
The Chevron ChampionshipT25
U.S. Women’s OpenT30T44
Women’s PGA ChampionshipT23CUTT40
The Evian ChampionshipNTT19
Women’s British OpenT20

Hikinen urakka edessä

Keski- ja Etelä-Euroopan helteet koettelevat myös Geneve-järven rannalla olevaa kisapaikkaa. Lämpötilan odotetaan kohoavan kisaviikon aikana pahimmillaan 36 asteeseen.

”Pitää juoda paljon ja muistaa myös levätä. Viime viikko vei paljon energiaa, mutta oli kyllä tosi siisti viikko. Mielellään noita lisää”, Castren muistelee vielä viime viikon kisatapahtumia.

Evian Championshipin palkintopotti on kasvanut reilusti viime vuodesta, ja tänä vuonna kisassa jaetaan 6,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Voittajalle on luvassa miljoona dollaria eli nykyisellä kurssilla käytännössä yhtä monta euroa.

LPGA:n kisoissa Castren ylitti viime viikkoisen kakkossijansa ansiosta miljoonan dollarin rajan. Hän ansaitsi noin 147 000 dollaria, mikä nosti hänen uransa kokonaisansiot kiertueella jo noin 1 070 000 euroon.

Kilpailussa nähdään Castrenin ohella myös Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto, jotka lähtevät kisaan perättäisissä ryhmissä.

Kilpailun televisiolähetykset osuvat suomalaisittain hyvään katseluaikaan. Kilpailun lähetysajat löydät täältä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa