Hyppää sisältöön

Suomalaisten lähtöajat ja pelikaverit selvillä Evian Championshipissä – Koivisto pelaa suomalaisille tutun maailmanlistan viitosen kanssa

Matilda Castren sijoittui viime vuonna Evian Championshipissä 19:nneksi. Sanna Nuutinen toimi playoffissa ystävänsä Tiia Koiviston caddiena, kun tämä voitti uransa ensimmäisen LET-kiertueen kilpailun. KUVAT: LET

Lähtöajat ja peliryhmät kauden neljänteen majoriin on nyt julkistettu torstain kierrokselle. Matilda Castren starttaa viimeisessä ryhmässä. Tiia Koivisto pelaa nuoren thaimaalaisen tähden kanssa.

Atthaya Thitikul on noussut ohituskaistaa pitkin maailman huipulle. Viime vuonna Ladies European Tourin rankingin ylivoimaisesti voittanut thaimaalainen on jatkanut rapakon takana nousujohteista uraansa Atlantin toisella puolella, ja 19-vuotias on noussut maailmanlistalla peräti viidenneksi.

Viides Thitikul oli myös vuosi sitten huomenna käynnistyvässä Evian Championshipissä. Se nostaa hänet yhdeksi tämänvuotisen kilpailun suosikeista.

Thitikulilla on myös Suomi-yhteys, sillä viime vuonna hän piti Suomea tukikohtanaan pelatessaan loistavaa kautta LET:llä. Syynä Suomeen muuttoon olivat Thaimaan tiukat koronarajoitukset matkustamisen suhteen. Rajoitukset olisivat tehneet kilpailujen kiertämisen kotimaasta käsin mahdottomaksi.

Torstaina ja perjantaina Thitkul pääsee verestämään Suomi-muistoja, sillä hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Tiia Koiviston kanssa. Ryhmän kolmas pelaaja on yhdysvaltalainen Rachel Heck, joka on amatöörien maailmanlistalla neljäntenä.

Koivisto sai paikan majorissa voitettuaan Jabra Ladies Openin, joka pelataan vuosittain samassa Evian Resortissa kuin tämän viikon major-kilpailu.

Koivisto todella viihtyy kisakentällä, sillä jo vuonna 2020 antamassaan LET:n haastattelussa hän kertoi sen suosikkikentäkseen.

Kolmikko starttaa kilpailuun torstaina klo 9.39 Suomen aikaa kymppitiiltä.

Nuutinen lähtee ystävänsä perään

Heti Koiviston perään kymppitiiltä lähtee hänen hyvä ystävänsä ja matkustuskumppaninsa Sanna Nuutinen.

Nuutinen sijoittui viime vuonna Ladies European Tourin rankingissa upeasti toiseksi tehden suomalaista golfhistoriaa. Tällä kaudella hän on jakanut aikaansa sekä LET:n että LPGA-kiertueen kesken. LPGA:lle hän sai paikan kiertueen karsinnoista.

Nuutinen on pelannut selvästi paremmin rapakon toisella puolella, jossa hän on rankingissa 101:ntenä, vaikka alla on vasta kuusi kilpailua. LET:llä hän on vasta sijalla 107 seitsemän pelaamansa kilpailun jälkeen.

Taso LPGA:lla on kuitenkin huomattavasti LET:tä kovempi taso.

Evian Championshipistä saa pisteitä molempien kiertueiden rankingiin, joten se on Nuutisen kannalta erittäin tärkeä kilpailu.

Nuutisen ryhmässä pelaavat Sveitsin Morgane Metraux ja Yhdysvaltain Janie Jackson.

Castren vahvassa vireessä

Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Matilda Castreniin. Maailmanlistalla 66:ntena oleva Castren on hyvässä vireessä, sijoittuhan hän viime viikolla joukkuekilpailussa toiseksi.

Castren saa viettää huomenna rauhallisen aamun, sillä hän starttaa kilpailuun kymppitiiltä klo 15.15 Suomen aikaa. Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Saksan Olivia Cowanin ja Yhdysvaltain Lindsey Weaver-Wrightin kanssa.

Lähtöajat

Etsi luettavaa