Hyppää sisältöön

Aluevaaleissa ehdolla oleva Petteri Ahomaa: ”Nyt päätetään siitä, miten terveyspalvelut järjestetään”

Petteri Ahomaa on ehdolla aluevaaleissa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Petteri Ahomaa on ehdolla kokoomuksen listalta aluevaaleissa. Tunnettu televisiokasvo on innokas golfari, joka haluaa varmistaa, että terveyspalveluja on saatavilla lähellä ja nopeasti.

Petteri Ahomaa, olet lähtenyt ehdolle aluevaaleissa. Miksi?

Istun parhaillaan Raaseporin kaupunginvaltuustossa ja nyt soten myötä valtaa siirretään alueille. Haluan olla mukana varmistamassa, että sosiaali- ja terveyspalvelut pysyvät vähintäänkin ennallaan myös pienissä kunnissa ja haja-asutusalueilla. On tärkeätä, että läntisimmän läntisen Uudenmaan kaupungit ja kunnat ovat edustettuina niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. On päivänselvää, että kokoomus voittaa tämän alueen vaalit, siksi on tärkeää, että kaikkien kuntien ääni kuuluu. RKP on hillunut kukkona tunkiolla muun muassa Raaseporissa ja Inkoossa iät ja ajat. Nyt vaakaa kääntyy näiden asioiden osalta toiseen suuntaan.

Millä tavoin vaalit koskettavat golfareita, vai koskettavatko ollenkaan?

Vaalit koskettavat meitä kaikkia. Itse asiassa nämä ovat varmasti yhdet tärkeimmät vaalit Suomen historiassa. Nyt päätetään oikeasti siitä, miten terveyspalvelut järjestetään. Paikallisesti on tärkeätä, että hoito löytyy läheltä ja nopeasti. Jos golfaria ajatellaan, niin kyllähän kentillä valitettavasti aina silloin tällöin sattuu kaikenlaisia havereita. Onhan se esimerkiksi Hangossa mukavampi mennä hoidattamaan nyrjähtänyttä nilkkaa paikalliseen terveyskeskukseen, kuin lähteä taksilla vaikkapa Jorviin.

Lisäksi esimerkiksi Nordcenterissä alkaa olla merkittävää loma- ja vapaa-ajanasumista. Uskoisin, että kohteen houkuttelevuuteen liittyy omalta osaltaan se, että toimivat hyvinvointipalvelut ovat lähellä. Sama pätee varmasti esimerkiksi Pickalaan.

Äänestysprosentti on jäämässä ennusteiden mukaan historiallisen alhaiseksi. Miksi?

Ensinnäkin Kokoomushan oli jo alusta alkaen vastaan tätä koko järjestelyä. Kepu on nyt sitten saanut ajettua tämän maakuntamallin lävitse ties millä lehmänkaupoilla. Varmaan siinä joku siltarumpu on asennettu ja jalasmökkikin rakennuttu. Mutta, jos tällaisen himmelin saa rakennettua, niin olisi toivonut, että viestinnässä olisi oltu sen verran hereillä, että kansallekin olisi jaksettu kertoa mistä on kysymys?

Kun tuolla toreilla ja turuilla on kiertänyt, niin ei siellä puhuta politiikkaa, vaan ihan kädestä pitäen selvitetään ihmisille, mistä nyt äänestetään.

Mitä odotat ensi kaudelta?

Suoria lyöntejä ja lyhyitä putteja. Golf on siitä upea laji, että siihen ei koronan kiusaus pääse helposti puuttumaan. Suomessahan kohta kielletään kaikki muu aktiviteetti kuin sohvalla makaaminen, mutta golfia saa sentään pelata. Toivon kaikille kentille menestystä ja uusia jäseniä. Samalla näkisin mielelläni kehityksen, jossa lapsia ja nuoria houkuteltaisiin lajin pariin. Jos säbää ei saa pelata, niin golfia saa. Itse asiassa korona on mahdollisuus golfin tulevaisuudelle.

Petteri Ahomaa on ehdolla aluevaaleissa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta. Hänen äänestysnumeronsa on 123.

Etsi luettavaa