Hyppää sisältöön

24 tuntia junnugolfia Nokia River Golfissa

KUVA: JUHA SKYTTÄ

Nokia River Golfissa pelataan kaksi vuorokautta putkeen. Juniorit pelaavat ensimmäisen vuorokauden ja aikuiset toisen. Tempauksella kerätään rahaa seuran junioritoimintaan.

Nokia River Golfissa on käynnissä hieno tempaus junnugolfaajien toimesta. Seuran yhdeksän junioria aloittivat 24 tunnin urakan sunnuntaina kello 17.00 ja lopettavat maanantaina kello 17.00. Vuorokauteen mahtuu neljä täyttä kierrosta golfia kävellen. Jokainen pelaaja on hankkinut itselleen sponsorit ja rahaa kerätään yhteiseen kassaan. Jokainen tehty par (1€), birdie (2€) ja eagle (5€) kerryttävät kokonaispottia.

Nokia River Golfin junioreita lähdön hetkellä. KUVA: JUHA SKYTTÄ

Seuran päävalmentaja Juha Skyttä tavoitettiin kentältä maanantaina 10 aikaan aamulla. Tiiboksissa kolmatta kierrosta seuraava Skyttä oli mielissään.

”Fiilis on porukassa korkealla ja yhdessä tekemisen riemu näkyy kaikissa”, Skyttä iloitsee.

Samalla draiveri napsahtaa, kun 15-vuotias Aleksi Saarela lähettää avauksen matkaan.

”Ei tämä ole paha rasti, hyvin jaksaa puolentoistatunnin unilla. Pizzaleipien, kermaperunoiden ja kanakeiton voimalla mennään”, Saarela kuittaa ja lähtee etenemään väylällä.

Juniorit ovat iältään 10–16-vuotiaita ja golfia on pelattu jatkuvasti aikuisten läsnä ollessa. Yön pimeimmät tunnit on otettu unta hetken aikaa pelaajille varatuissa mökeissä. Skyttä kertoo kohahduttavasta kierroksesta, joka saatiin maaliin yöllä. 11-vuotias Valtteri Lindroos pelasi kierroksen keltaisilta +1 tulokseen (par 72).

Idea 24 tunnin golfhaasteeseen on lähtöisin jo vuodelta 2013, kun Tero Kokkonen ja Nokia River Golfin nykyinen toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen saivat idean. Siitä lähtien tempauksella on kerätty rahaa seuran junioritoimintaan ja rahaa on kerätty myös muihin kohteisiin. Viime vuonna tempauksella kerättiin varoja Laine & Barkov Charity ry:n kautta Hope ry:lle.

Kun juniorit lopettavat urakkansa tänään kello 17.00, aloittavat aikuiset Siraisen johdolla oman 24-tunnin projektinsa. He pelaavat niin monta kierrosta kuin ehtivät. Junioreista poiketen he kulkevat autoilla. Ryhmässä pelaavat Siraisen lisäksi jääkiekkoilija Patrik Laine, Nokia River Golfin puheenjohtaja Tommi Jalkanen ja urheiluselostaja Antti Mäkinen. Jokainen tehty birdie kerryttää Laineen toimesta pottia 500 eurolla. Toissa vuonna rahaa kertyi 16500 euroa.

Etsi luettavaa