Hyppää pääsisältöön
Gary Woodland sanoo pelanneensa Pebble Beachissa hyvin viimeisillä kerroilla - nyt hän johtaa US Openia
Getty Images

Woodland viikon parhaalla kärkeen - isot tähdet seuraavat perässä

Gary Woodland onnistui perjantain iltapäiväkierroksella pelaamaan virheettömän 65:n lyönnin kierroksen Pebble Beachilla. Woodland johtaa kahdella lyönnillä ennen avauspäivän tähteä Justin Rosea.

Perjantaina keli Pebble Beachissa pelattiin jälleen loistavassa kelissä. Tuulilukemat olivat jonkin verran torstaita kovemmat, mutta kenttä oli edelleen oikein pelattavassa kunnossa tuloksenteon kannalta. Viheriöt kovettuivat hieman avauspäivään nähden, mutta toisella kierroksella nähtiin parin alituksia 44 kun niitä avauskierroksella oli 39. 

35-vuotias Gary Woodland otti homman haltuun pelaamalla iltapäivällä oppikirjamaisen 65 lyönnin suorituksen. Päivä ei pitänyt sisällään yhtään bogia, vaan yksinkertaiset kuusi birdietä. Woodlandille johtoasema ei ole ensimmäinen majoreissa - viime vuonna hän johti PGA Championshipia kahden päivän jälkeen tuloksin 64-66 päätyen lopulta kuudennelle sijalle. 

Toisen kierroksen huipputulos tasasi parhaan Pebble Beachissa pelatun US Openin kierrostuloksen. Se piti sisällään 14 viheriöosumaa. Kerran hän joutui laittamaan viidestä metristä parin sisään, yksi bonus tuli viimeisellä, jossa hän upotti 17 metrisen birdien. 

"Olen pelannut Pebble Beachissa hyvin viimeisillä kerroilla kun olen ollut täällä. Puttivalmentajani kanssa kävimme läpi PGA Championshipia, jossa puttasin todella huonosti, mutta tekniikkani näytti kuulemma parhaalta aikoihin. Sain siitä valtavasti itseluottamusta ja pystyin keskittyä harjoittelussa oikeisiin asioihin kuten puttien upottamiseen ja viheriöiden lukemiseen", kärkimies kertoo. 

Kakkosena oleva Justin Rose löi paremmin kuin ensimmäisellä kierroksella, muttei luonnollisesti pystynyt pitämään samanlaista "sumutusta" viheriöillä kuin avauskierroksella. Toisella kierroksella Rose sai loppuun tärkeät parit. Englantilainen upotti kahdella viimeisellä isot putit ja säilyi kaksi lyöntiä kärkeä perässä tuloksin 65-70 (-7). 

Kolmannella sijalla on Louis Oosthuizen (-6), neljättä sijaa tuloksessa -5 jakavat Aaron Wise ja Rory McIlroy. Kaksi edellistä US Openia voittanut Brooks Koepka löytyy jakamasta kuudetta sijaa tuloksessa -4, vain kuusi lyöntiä kärkeä perässä. 

Parhaana ja ainoana pohjoismaalaistoivona Henrik Stenson on mukavasti 11:nnellä sijalla tuloksessa -3. Myös Viktor Hovland (par) ja Marcus Kinhult (+2) pääsevät jatkamaan pelejään viikonloppuna. 

Tiger Woods lähtee viikonloppuun tuloksesta par. Woods oli toista kierrostaan ilman bogeja tuloksessa -1 ennen kahta viimeistä reikää. Kokonaistulos -2 vaihtui kuitenkin kaksi huonompaan kun Tiger lopetti perjantain kahteen peräkkäiseen bogiin. 

GoGolf suosittelee