Wikström juhlii NRG Openin naisten sarjan voittoa – Saksa antoi hyvän vastuksen

Unski otti komean sijoituksen LET:in suurkisassa Skotlannissa

Tulostaso äityi kovaksi Finnish Tourin kauden viidennessä kilpailussa. Voittoon pelasi Ursula Wikström vain lyönnin erolla.

Kokemus oli lopulta valttia NRG Finnish Openin päätöspäivänä naisten sarjassa. Ursula Wikström nimittäin nappasi voiton nuoren Elina Saksan nenän edestä huipputuloksella -12.

Voittotaistelu säilyi jännittävänä viimeiselle reiälle saakka, sillä eroa kaksikon välillä oli ainoastaan yksi lyönti.

Kärkikaksikko lähti viimeiselle kierrokselle tasatuloksessa -5, joten sekä Wikström että Saksa innostuivat lauantaina todelliseen birdie-iloitteluun.

Birdie-kisan kaksikon välillä vei Saksa, joka iski kahdeksan birdeä Wikströmin kuutta vastaan. 38-vuotias Wikström ei kuitenkaan tehnyt kahden viimeisen päivän aikana yhtään bogia, mikä teki ratkaisevan ero kaksikon välillä.

Wikströmin kierrostulokset kisassa olivat 71-68-65 ja Saksan 71-68-66, joten kaksikko pelasi kaikki kierrokset lähes tasatahtiin.

Saksa on noussut tällä kaudella uudella tasolle, sillä hän on voittanut aiemmin kaksi Finnish Tourin osakilpailua. Saavutuksena niidenkin edelle menee tämän viikon kakkossija, sillä mukana kilpailussa oli lähes kaikki suomalaiset Ladies European Tourin pelaajat.

Kilpailun kolmannen sijan jakoivat Noora Komulainen ja avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut Elina Nummenpää. Kaksikon yhteistulos oli -3.

Miesten kilpailun päätöskierros on vielä kesken. Kärjessä on Kim Koivu, tässä vaiheessa kahdeksan lyönnin erolla.