Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

Rory McIlroy ja Lee Westwood ovat European Tourin ura-ansioissa ylivoimaisessa johdossa
Getty Images

Westy menetti paikkansa ura-ansioiden kärjessä - palasi upealla loppukaudella

European Tour pitää listaa nimeltä Career Money List. Suurin osa pelaajista listan kärjessä on edelleen aktiivisia pelaajia kiertueella. Myös Mikko Ilonen on listalla kohtalaisen kunnioitettavalla sijalla.

Lee Westwood on johtanut todella pitkään European Tourin ura-ansioita, eli Career Money Listia. Heinäkuussa British Openissa lista sai kuitenkin uuden kärkinimen kun Rory McIlroy ohitti 45-vuotiaan englantilaisen. Oli helppo olettaa, että Westyn valtakausi oli ikuisesti ohi. 

Vaan ei ollut. Westwood löysi todellisen kultasuonen otettuaan tyttöystävänsä kantamaan bägiä useaan kisaan loppuvuoden aikana. Westy oli uusinnan jälkeen kakkonen Tanskassa, 12:s Sveitsissä, viides Valderramassa ja voitti yli miljoona euroa Nedbank Challengen pokaalin myötä Etelä-Afrikassa. Vielä Dubain finaalikisasta matkaan tarttui 86 000 euroa sijan 20 myötä. 

Westwood on historiassa eniten euroja European Tourilla tienannut pelaaja 36 239 106 euron tuloillaan. McIlroyn numero on 35 542 232, eli noin 700 000 euroa erottaa kärkikaksikon toisistaan.

Upean loppukauden myötä Westy nousi maailmanlistan sijalta 125 sijalle 67 kauden päätteeksi OWGR -listalla. Se ei kuitenkaan vielä riitä automaattisesti paikkaan kaikkiin ensi kauden majoreihin. Westwood tuskin kilpailee loppuvuoden aikana, joten hänen täytyy jatkaa nousua listoilla, että mies nähdään kaikissa majoreissa ensi kaudella. ET:n kautta paikka British Openiin on jo varma. 

Kiertueen ura-ansioiden kärjessä kysymys lienee kuitenkin vain ajasta, että Rory McIlroy nousee takaisin itseään 16 vuotta vanhemman Westwoodin ohi. Westyn aktiiviuraa on tuskin jäljellä viittä vuotta enempää. 

Kolmossijalla listalla, noin seitsemän miljoonaa euroa kärkeä perässä on Ryder Cup -sankari Sergio Garcia 29 421 293 euron ansioillaan. Aktiivipelaajista Justin Rosen nousua listoilla voidaan pitää vielä todennäköisenä sijalta viisi. Ernie Els on listan neljäntenä, mutta Big Easy ei esiinny enää European Tourilla saati majoreissa kuin satunnaisesti. 

Suomalaisista pelaajista listan sadan parhaan joukkoon mahtuu Mikko Ilonen. Lahtelaisen European Tour -ansiot pian 20-vuotta kestäneeltä uralta ovat 7 669 580 euroa. Se oikeuttaa sijaan 73. 

European Tour tarjoaa listan 40 parhaalle pelaajalle kategoriaa kiertueen kilpailuihin. Mikko Ilosella on automaattikategoriaan matkaa noin neljä miljoonaa euroa. 

GoGolf suosittelee