Viktor Hovland haastaa Tigerin ennätyksiä – loistava avauskierros ammattilaisdebyytissä

Viktor Hovland osui torstaina yhtä lukuunottamatta kaikkiin väyliin avauksillaan

Norjalaissensaatio teki ennen Travelers Championshipin käynnistymistä monivuotiset sopimukset Pingin ja J.Lindebergin kanssa. Hovlandilla on kärkimiehiin matkaa vain kolme lyöntiä.

21-vuotias Viktor Hovland siirtyi odotetusti ammattilaiseksi heti US Openin jälkeen.

Näytöt etenkin majoreista ovat häkellyttävät. 12:s sija Pebble Beachissa, 32:s Mastersissa.

Nämä yhdistettynä US Amateurin voittooon ja amatöörien maailmanlistan kärkipaikka ennen paidan riisumista ovat näyttöjä,  joiden rinnalla Tiger Woodsia lukuunottamatta muiden tähtien meriitit kalpenevat.

Hovlandin ensimmäinen kierros  torstaina PGA Tourin Travelers Championshipissa oli upea, kierrostulos 67 oikeuttaa sijalukuun 25:s. Nuorukainen oli päivän tarkin avauksissaan, viheriöillä hän voitti kilpakumppaneitaan lähes kolme lyöntiä.

Kohina Hovlandin ympärillä on todella suurta, vaikka samassa kisassa ammaatilaisdebyyttinsä tekee kolme muutakin amatröörisarjoissa loistanutta nuorukaista.

Hovland testaili eri välinevalmistajien mailoja ennen ammattilaiseksi siirtymistään. Loppusuoralla olivat Taylor Made ja Ping, jonka mailoilla hän on pelannut paljon amatööriaikoinaan.

Viktor Hovlandin näytöt amatöörinä ovat pohjoismaalaisista pelaajista täysin ylivertaiset

GETTY IMAGES

”Pingin tarjoama 11 mailan sopimus oli minulle mieluisampi. Se antaa joustovaraa ja pääsen valitsemaan myös pallon joka eniten miellyttää. Se, että Ping on norjalaistaustainen yritys, oli myös merkittävä tekijä”, Hovland perusteli valintaansa.

Tuoreen ammattilaisen bägin sisältö tulee seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana vielä muuttumaan nykyisestä.

Vaatemerkkien välisen kisan Hovlandista voitti Ruotsin kautta maailmaa valloittanut J.Lindeberg, jonka asusteet yllään norjalainen pelaa jo viikonlopun kilpailussa.

Vertaukset Tiger Woodsiin on syystäkin nostettu esiin. Tiger oli ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan kisassa vuonna 1996 sijaluvulla 60:s. Hän voitti ”vasta” viidennen ammattilaisena pelaamansa kisan ja pian tämän jälkeen toisen.

Viktor Hovlandilla on siis viikonlopun kisa mukaanlukien neljä kilpailua aikaa rikkoa Tigerin ennätys ensimmäisen ykköstilan saavuttamisessa.

Travelers Championshipin kärjessä on tuloksella 64 lyöntiä kuusi pelaajaa. Suurin ennakkosuosikki Brooks Koepka (71) on kaukana takana,  Patrick Cantlay (66) nousi avaupäivän jälkeen varteenotettavimmaksi voittajakandidaatiksi.