Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

GettyImages

Vijay Singh ja PGA Tour vihdoin oikeuteen

Vijay Singhin ja PGA Tourin välinen oikeusjuttu on kestänyt jo neljä vuotta. Nyt New Yorkin korkein oikeus on määrännyt kiistan valamiehistön päätettäväksi.

Haasteen päätyminen oikeuteen on voitto Vijay Singhille. Se osoittaa, että PGA Tour voi hyvinkin olla velvollinen korvauksiin. 

Jupakka alkoi vuonna 2013, kun fidziläinen mainitsi Sports Illustrated -lehden haastattelussa käyttävänsä peuransarvisumutetta. PGA Tour reagoi uutiseen julistamalla Singhin doupaajaksi. Peuransarviuute sisältää pieniä määriä IGF-1-kasvuhormonia, joka on kiellettyjen aineiden listalla.

PGA Tour ei ottanut yhteyttä WADA:n, vaan julisti Singhille rangaistuksia lehdistötilaisuudessa. Hänelle mätkäistiin pelikieltoja ja evättyjä palkintorahoja. Muutama päivä myöhemmin World Anti Doping Agency selvitti PGA Tourille, ettei kyseinen peuransarviuute ollut kiellettyjen aineiden listalla, sillä sen sisältämä hormonimäärä oli mitättömän pieni. 

PGA Tour pyörsi päätöksensä sanktioista, mutta hätiköidyt toimet ehtivät antaa kolauksen Singhin maineelle. Seurauksena Vijay menetti pitkäaikaisen sopimuksensa Cleveland Golfin kanssa. 

Singh vaati korvauksia, mutta PGA Tour kieltäytyi maksamasta niistä ja oikeusjuttu oli valmis alkamaan.

Lopullinen ratkaisu mahdollisista korvauksista saadaan vasta valamiehistön edessä.