Hyppää pääsisältöön
Tiger Woods (oik.) oli Patrick Reedin nelinpelipari Ryder Cupissa. Presidents Cupisaa kapteeni puolusti myrskyn silmään joutunutta Reedia varsin diplomaattiseen tapaan.
Getty Images

USA:ssa pestään likaista jälkipyykkiä – syyttävä sormi osoittaa yhteen mieheen

Patrick Reedin toiminta Ryder Cupin aikana ja sen jälkeen ei ole ollut ainakaan yhden joukkuekaverin mieleen.

Yhdysvaltain joukkue koki Ryder Cupissa rökäletappion Euroopalle viime viikonloppuna Ryder Cupissa. Tulos oli 17,5–10,5, ja nyt häviölle etsitään syyllisiä.

Erään New York Post -lehden haastatteleman USA:n joukkueen pelaajan syyttävä sormi osoitti Patrick Reediin. Hän moitti voimakkain sanoin Reedin toimintaa haasteottelun aikana ja sen jälkeen. Reed ja hänen Justin-vaimonsa olivat puolestaan aiemmin itse kritisoineet medialle kapteeni Jim Furykiä.

Ottelun jälkeen Reed ja hänen vaimonsa olivat kyseenalaistanut New York Times -lehdelle sen, että hänet ja Jordan Spieth erotettiin, vaikka heidän yhteistyönsä oli toiminut aiemmin Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa. Se oli tullut hänelle kuulemma täysin puun takaa.

"Hän on niin täynnä paskaa", sanoi nimettömänä pysyttäytyä joukkueen jäsen viitateen Reediin. 

Samainen jäsen kertoi, ettei Reedin ja Spiethin erottaminen tullut Reedille minään yllätyksenä. "Hän suorastaan rukoili, että saisi pelata Tigerin (Woods) kanssa."

Reed pelasikin Tiger Woodsin kanssa parina kaksi ottelua. Molemmat päättyivät selvään tappioon. Sen sijaan pari Spieth–Justin Thomas oli USA:n tehokkain parivaljakko pistein 3–1.

Aamun fourball-tappioiden jälkeen kapteeni Furyk penkitti Reedin, mikä ei tietenkään ollut tälle mieleen. Reed myös suolasi Spiethiä aiemmin tänä vuonna, kun hän valitteli haastattelussa,  että hänen selkäänsä sattuu edelleen vuoden 2016 Ryder Cupista, koska hänen piti kannatella Spiethiä ottelujen ajan.

"Olen menestynyt niin hyvin Ryder Cupissa, että en usko, että oli fiksua penkittää minut kahdesti", Reed sanoi New York Timesille.

Reed on kieltämättä aiempina vuosina pelannut loistavasti Ryder Cupissa, josta hänellä on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. Spiethin parina Reed on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun.

Totuus kuitenkin on, että tänä vuonna joukkuepeleissä Reed pelasi sysisurkeasti 

"Lauantaina hän olisi pelannut 83 omalla pallollaan", USA:n joukkueen jäsen sanoi. 

"Hän mokasi Tigerin pelin. Hänellä ei ole aavistustakaan, kuinka pelataan golfia joukkuepelinä. Näin nyt itse, kuinka huono joukkuepelaaja hän on. Yksitoista pelaajaa ymmärsi joukkuegolfin idean ja vain yksi ei. Valitettavasti tämä yksi kaveri osoittautui liian kalliiksi joukkueen lopputuloksen kannalta", hän jatkoi.

 

GoGolf suosittelee