Hyppää pääsisältöön
Kytäjän South Eastin 15:s on yksi Suomen parhaista ja näyttävimmistä par-nelosista. Lyömässä Tuure Halonen
Teemu Tyry

Tj. Jukka Koivun visio on selkeä: ”Kytäjä nousee golfarien pyhiinvaelluskohteeksi”

Heinäkuussa aloittanut Koivu haluaa, että jokainen Kytäjälle saapuva kokee vierailuna aikana Kytäjällä useita wow-elämyksiä kentällä, harjoitusalueilla sekä klubitalolla.

Kytäjä Golf on ensimmäinen huippukenttä Suomessa, joka on pelikauden aikana vaihtanut sekä toimitusjohtajan kuin myös kenttämestarin. Jukka Koivu astui toimitusjohtajan saappaisiin heinäkuun alussa, Antti Koskelan virallinen pesti kenttämestarina käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Suomen arvostetuimmaksi golfkeskukseksi heti valmistuttuaan 2000-luvun alussa noussut Kytäjä on kärsinyt viimeisten vuosien aikana kenttien vain tyydyttävästä kunnosta ja tätä seuranneesta pelaajamäärien jäämisestä budjetoitua alemmalle tasolle.

Peliuransa Kytäjällä 2000-luvun toisella puoliskolla käynnistänyt Koivu on tutustunut työmaahansa ja yrityksen tilanteeseen vajaan kahden kuukauden ajan. Tuore toimitusjohtaja  teki kovan päätöksen vaihtamalla kenttämestaria.

”Kentän kunto on saatava sille priimatasolle, jolla se oli ensimmäisinä vuosina. Tämä on ehdottomasti ykkösjuttu, jonka eteen teemme kaiken voitavamme. Tahtotilamme on, että Kytäjälle tullessaan pelaaja vaikuttuu näkemästään kentällä ja sen ulkopuolella koko käyntikerran ajan”, Koivu määrittää.

jukka-koivu-isoooo-840-px.jpg

Jukka Koivu pelasi uransa alkuvaiheilla jopa toistasataa kierrosta kauden aikana
Jukka Koivu pelasi uransa alkuvaiheilla jopa toistasataa kierrosta kauden aikana
Teemu Tyry

Uusi toimitusjohtaja on piirtänyt erittäin kunnianhimoisia suunnitelmia Kytäjän kehittämiseksi ja brändäämiseksi myös ulkomaille. 

Välittömiä tavoitteita kentän kiillottamisen lisäksi ovat omien  ja green fee- pelajien kasvattaminen, sekä yritystilaisuuksien lisääminen.

”Yritystilaisuuksissa meidän vahvuutemme on golfautojen määrä (70+), lähes kaikissa yritysten järjestämissä tapahtumissa tilaaja haluaa tarjota vierailleen auton alle.”

Johtamisosaaminen ratkaisee menestyksen

Jukka Koivu palkattiin Kytäjälle muutosjohtajaksi, tehtävään jollaisia hän on vetänyt 30-vuotisen työuransa aikana huomattavasti golfkeskusta suuremmissa yhtiöissä.    

”Minulle on muodostunut  selvä satavarma kuva siitä, miten meidän on hyvä toimia päästäksemme tavoitteisimmen Yleisestä johtamisosaamisesta on päöosin kysymys, lajiosaamista tästä talosta löytyy riittävästi. Kentällä ja toimistossa toimenkuvat ja vastuualueet pitää saada aiempaa selvemmiksi, ne luovat turvallisuutta ja tuovat tehoa”, Koivu määrittää. 

Golfkenttien hoitotoimenpiteet ovat kehittyneet  ja pelaajien vaatimustaso kentän kunnon osalta noussut muuallakin Suomessa 2000-luvun alusta.  Suomessa on runsasti kenttiä, jotka perustellustikin huutavat kovaan ääneen kenttiensä huippukuntoisuudesta.

Muuttuneessa markkinatilanteessa Kytäjällä tavoitteeksi asetettu rimannosto on luonnollinen ja hyvin haasteellinen. Muista erottuminen kunnon ja viimeistelyn osalta vaatii Suomessakin kokonaisvaltaisesti vakuuttavaa pakettia.

”Uskon, että onnistumme. Mielestäni meillä on kenttien ja puitteiden myötä mahdollisuus nostaa Kytäjä Suomessa pyhiinvaelluskohteeksi, johon suuri osa kotimaisista pelaajista haluaa suunnata vähintään kerran vuodessa”, Jukka Koivu visioi.

GoGolfin testikierroksella (South East,13.8) mukana oli 1970-luvulla kansalliselle huipputasolle noussut, kouluaikoina kasvattajaseuransa Aura Golfin kentälläkin työskennellyt Tuure Halonen.

"Olen aina pitänyt Kytäjän  kentistä. Ensimmäisiniä vuosina pelatessa meni läpi pään Koivun mainitsema "wow-fiilis." Hyvässä kunnossa tämä oli nytkin, mutta ei samassa loistossa kuin mihin silloin meidät totutettiin", oli Halosen kommentti olosuhteista.

Visio 2025 on kunnianhimoinen

Toimitusjohtajalla on hallituksen syyskuista kokousta varten valmistumassa visio siitä, millainen golfkeskus Kytäjä Golf vuonna 2025 hänen mielestään voisi olla 

Näitä kansainvälisestikin erittäin kunnianhimoisia suunnitelmia ja näkemyksiä hän ei kuitenkaan halua saattaa julkisiksi ennen hallituksen kokouksen linjauksia ja päätöksiä.

kytäjä ysi.jpg

Teemu Tyry

”Sellainen käsitys minulla on käymieni keskustelujen pohjalta syntynyt, että hallituksen jäsenten tahtotila on ottaa isoja, mutta harkittuja askelia eteenpäin golfkeskuksen kehittämisessä.”

Jukka Koivu toimii myös poikansa yrityksen, Kim Koivu Oy:n toimitusjohtajana. Kim lopetti vastikään yhteistyön valmentaja David Silvan kanssa ja siirtyi Kytäjällä valmentavan Timo Rauhalan oppiin. 

Yleinen veikkaus alalla on, että Kim Koivu siirtyisi virallisestikin edustamaan Kytäjää.

”Näitä asioita katsotaan syksymmällä. Tärkeintä on, että Kim saa keskittyä nyt rauhassa harjoitteluun ja kilpailemiseensa”, Jukka Koivu lopettaa haastattelun.

Kytäjä Golf

GoGolf suosittelee