Hyppää pääsisältöön
Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja, joka opettaa talvisin Season Golfissa ja kesäsin Espoon Golfseurassa.

Tasapaino on hyvän puttaamisen kivijalka

Hyvä tasapaino on tärkeää myös putissa, kirjoittaa huippuvalmentaja Timo Karvinen.

Kaikissa urheilulajeissa – myös golfissa – tasapaino on yhteinen nimittäjä menestyville urheilijoille. Golfissa tasapainoa käsitellään usein täyden lyönnin osalta, mutta yhtä lailla putissakin se on kaiken perusta. Tasapaino vaikuttaa putissa suoraan osumapuhtauteen ja mailan kulkusuuntaan.

Putti on ylävartalosta tuotettu liike, mutta heikko tasapaino voi näkyä sekä alavartalon että ylävartalon heilumisena. Pelaajan tulisi tuntea sama tasapainopiste alkuasennossa ja loppuasennossa. Tasapaino voi putissa muuttua kohdelinjan suuntaisesti, ylös-alas tai varpaille-kantapäille suunnassa. Puutun valmennuksessani tasapainoon, jos pään liike muuttuu yli 2 senttimetriä liikkeen aikana.

timo_karvinen.jpg

Analysoi tasapainoa pelaajan takaa seuraamalla lantion ja selkärangan liikettä liikkeen aikana
Analysoi tasapainoa pelaajan takaa seuraamalla lantion ja selkärangan liikettä liikkeen aikana

Tasapainon kehittämisen voi aloittaa yksinkertaisella asialla tuntemalla jalkapohjien leveän pinta-alan maata vasten. Mitä suurempi kontaktipinta, sitä vakaampi jalusta hyvälle tasapainolle.

Hyvä tasapainoharjoite on treenata puttaamista seisomalla vain toisella jalalla.

karvinen-42.jpg

Seiso vasemmalla jalalla ja säilytä painopiste vakaana.
Seiso vasemmalla jalalla ja säilytä painopiste vakaana.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

GoGolf suosittelee