Hyppää pääsisältöön
Talvi on hyvää aikaa laittaa svingi kuntoon.
Getty Images

Talviharjoittelija - älä tee näitä virheitä, mikäli haluat kehittyä

Listasimme viisi tyypillistä virhettä, joihin golfarit syyllistyvät halleissa. Koeta sinä välttää niitä!

1. Harjoittele vain kerran viikossa

Kerran viikossa harjoitteleminen on tietenkin parempi kuin ei mitään ja se ylläpitää tuntumaa pallonlyömiseen. Kerran viikossa on kuitenkin liian harva tahti, mikäli haluat kehittyä talven aikana. Esimerkiksi svingimuutoksia tehdessä sinun pitäisi harjoitella mielellään jopa kolme kertaa viikossa.

Muista, että harjoittelu ei aina tarkoita sitä, että sinun pitää lähteä halliin lyömään palloa verkkoon. Välillä voi olla tehokkaampaa hakea liikemalleja ilman palloa esimerkiksi autotallissa tai muussa avoimessa tilassa, jossa mahtuu svingailemaan ilmaa.

2. Älä mieti, mitä olet tekemässä

Hyvä ymmärrys siitä, mitä harjoittelet auttaa kehittämään svingiäsi. Siksi sinulla pitäisi olla päässäsi kirkas ajatus siitä, mitä olet kulloinkin tekemässä, sillä päämäärätön pallon takominen seinään ei johda hyvää lopputulokseen.

Usein pelaaja, joka lätkii palloa ilman päämäärää, lyö helposti palloja sarjatulella.

3. Älä ota tuntia prolta

Jos yllä mainittua ymmärrystä tekemiseen puuttuu, sitä saa pientä korvausta vastaan ammattilaiselta. Asiantunteva golfpro ottaa yksilön ominaisuudet huomioon.

Talvikauden aikana kannattaa ottaa yksityistunteja prolta, joiden lisäksi kannattaa harkita ryhmäopetukseen menemistä. Ryhmäopetuksessa pääsee kohtuullisin kustannuksin viikoittain pron valvovien silmien alle. Näin pienenee riski siitä, että teet talven aikana täysin vääriä asioita.

4. Lyö ainoastaan täyttä svingiä

Moni golfari unohtaa talvella lähipeliharjoittelun, vaikka nykyään monessa talviharjoittelupaikassa on vähintään putti- mutta usein myös chippiviheriö. Niissä halleissa, joissa on riittävästi lyöntimatkaa, voi harjoitella myös pitch-lyöntejä.

Myös svingimuutosten harjoittelu on helpompaa lyhyissä lyönneissä, kun vauhtia on vähemmän.

5. Älä tähtää mihinkään

On virhe olla tähtäämättä, kun lyöt palloa verkkoon hallissa, vaikka lyöntimatkaa olisi vain 10 metriä. Sitä varten halleista löytyy erilaisia tähtäyspisteitä. Näin saat palautetta lyönnin onnistumisesta, vaikka kierteitä ei lyhyellä matkalla ehdikään havainnoida.

Tasaisin väliajoin talven aikana on myös fiksua käydä lyömässä lyöntitutkaan, joka kertoo kierteet eri suuntiin.