Hyppää pääsisältöön
Tahkon New Course on nykyään Lake Course ja Forest Course.
Tahko Golf

Tahko mukana muutoksessa – ja golfmessuilla

New Coursen nimi jää Tahkolla historiaan, sillä kenttä jaetaan kahdeksi yhdeksän reiän kentäksi. Muutoksella halutaan tehdä golfista pelaajan näkökulmasta entistä joustavampaa.

UUDET TUULET puhaltavat Nilsiässä sijaitsevassa Tahko Golfissa, sillä ensi kesänä suositulla resort-kentällä pelataan kolmella eri kentällä. Mistään dramaattisesta muutoksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan New Course jaetaan kahdeksi yhdeksän reiän kentäksi.

”Kentät ovat nimeltään Lake Course ja Forest Course. New Course häipyy nimenä historiaan”, Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilva sanoo.

Muutoksella halutaan reagoida siihen, että golfin pelaaminen on muuttumassa ja yhdeksän reiän kierroksista on tullut aiempaa suositumpia.

”Haluamme tehdä golfista pelaajan näkökulmasta entistä joustavampaa. Muutos antaa golfareille entistä enemmän mahdollisuuksia varioida pelaamistaan”, Ilva näkee.

Ilvan mukaan esimerkiksi Tahkolla vakituisesti asuvat pelaavat usein vain puolikkaan kierroksen illalla. Toisaalta monelle lomailijalle jää usein 18 reiän kierroksen jälkeen vielä nälkää pelata yhdeksän reikää lisää.

”Uskoisin, että ensi kesänä pelataan enemmän myös yhdeksänreikäisiä tapahtumia. Olen pohtinut esimerkiksi viikkokilpailujen muuttamista yhdeksän reiän kisoiksi”, Ilva toteaa.

 

MUUTOS NÄKYY konkreettisesti siten, että heti kun kausi käynnistyy, varauksen voi tehdä joko Lake- tai Forest-kentälle. Mikäli haluaa pelata 18 reikää, voi tehdä samalla kertaa varauksen molemmille kentille.

”Vaihtoehtoisesti pelaaja, joka haluaa säästellä jalkojaan, voi pelata esimerkiksi Lake Coursen kahteen otteeseen, koska siinä ei ole yhtä paljon mäkiä kuin Forest-kentällä”, Ilva korostaa.

Myös väylätaulut ja tuloskortit uusitaan, ja muutos näkyy konkreettisesti myös jo Tahko Golfin kotisivuilla. Lake ja Forest kenttien green fee -hinnoittelu on lisäksi Old Coursea hieman edullisempi.

Muutos on otettu Ilvan mukaan hyvin vastaan, eikä osakkailta ole tullut negatiivista palautetta. Hän kuitenkin korostaa, että alkavalla kaudella kerätään kokemuksia, ja tarvittaessa pelaamisen tapaan tehdään muutoksia.

”Tällä vastaamme myös huutoon siitä, miksi kierroksen pelisuunnat eivät vaihdu vuoroviikoin. Sitäkin on meiltä pyydetty”, Ilva sanoo.

Ilvan mukaan lähtöväli tulee ainakin asettumaan kauden alussa siten, että yhdeksän reiän kierrokseen varataan aikaa kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Mikäli kierros sujuu nopeammin, jää 18 reikää kiertäville aikaa pitää hieman pitempi tauko kierroksen puolivälissä.

”Meillä molempien kenttien kiertäminen kestää neljän pelaajan ryhmältä keskimäärin lähes minuutilleen yhtä kauan: kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia.”

Tahko on mukana GoGolfin osastolla 15.-17.3. pidettävissä GoExpo Golf -messuilla. Tahkolla on luvassa huikeita messutarjouksia, jotka tulevat myyntiin GoGolfin verkkokauppaan jo perjantaina 15.3. Esimerkiksi green fee kahdelle ja golfauto 79 €.

GoGolf suosittelee