Sanna Nuutisen loppukiri toi yhdeksännen sijan – Lydia Ko omaa luokkaansa Saudi-Arabiassa

Sanna Nuutisen tulos 69

Lydia Ko (-23) ei antanut päätöskierroksella mitään mahdollisuuksia haastajilleen. Sanna Nuutisen sisääntulo (-3) oli päivän parhaita ja toi arvokkaan yhdeksännen sijan.

Aramco Saudi Ladies Internationalissa ei syntynyt voittajasta sunnuntaina mitään epäselvyyttä. Uuden-Seelannin Lydia Ko (67-70-63-65,-23) häkäisi ylivoimalllaan.
Kolmantena päivänä hän loisti kymmenellä birdiellään ollen omilla luvuillaan, ensimmäisenä ja viimeisenä Ko jakoi yhden pelaajan kanssa parhaan tuloksen.

Neljälle kierrokselle eroa kisan kakkoseen, Atthaya Thitikuliin kertyi viisi lyöntiä. Vasta 18-vuotias Thitikul varmisti samalla jo Race to Costa Del Sol -pistelistan ykköstilan.
Kolmatta sijaa jakoivat Alice Hewson ja Carlota Ciganda (-13), jotka jäivät voittajalle peräti kymmenen lyöntiä

Sanna Nuutisen esitys (71-65-73-69,-10) uinahti lauantaina, jolloin hän oli päivän tuloslistalla vasta 42. Sunnuntaina Nuutinen pelasi yhdeksän ensimmäistä pariin, jolloin kuudennelta sijalta kierrokselle lähteneen Nuutisen sijoitus heikkeni. Viimeisen yhdeksikön hän kiersi kärjen tahtiin nousten yhdeksänneksi.

Sijoitus vankistaa Nuutisen mahdollisuuksia säilyttää paikka viiden joukossa LET:n pistelistalla, ja päästä mukaan LPGA:n karsintafinaaliin.

Muista suomalaisista Tiia Koivisto (-1) oli 35:s, sunnuntaina yhdeksän lyöntiä launtaita enemmän (68-77) lyönyt Ursula Wikström (+2) 46:s ja neljästi tuloksen 73,+1 kortissaan palauttanut Noora Komulainen (+4) 53:s

Nuutisen ansiot olivat 19 400 euroa, yhteensä suomalaiset kuittasivat Saudi-Arabian kisasta lähes 34 000 euroa.

LET.n seuraava kisa käynnistyy jo keskiviikkona samalla Royal Greens Golf & Country Clubilla. Myös tässä kisasssa potissa on miljoona dollaria, josta kuitenkin vain 20 prosenttia jaetaan henkilökohtaisessa sarjassa, 80 prosenttia menee joukkuekisan pottiin.