Sanna Nuutisella loistava avauskierros Tsekissä – jakaa neljättä sijaa

Sanna Nuutinen sijoittui vuonna 2020 Ladies European Tourin rankingissa viidenneksi.

Sanna Nuutinen on kolme lyöntiä kärkeä perässä, mutta vain yksi lyönti erottaa hänet kakkosijasta Tsekissä pelattavassa LET-kisassa.

Sanna Nuutinen on aloittanut vahvasti Tsekissä pelattavan 200 000 euron Ladies European Tour -turnauksen. Hän täräytti tauluun tuloksen 66 (-6), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun neljänteen sijaan, kun avauskierros on vielä kesken.

Viime viikolla Women’s Open pelattiin myrskyisissä olosuhteissa. Tällä viikolla palattiin normaaliin päiväjärjestykseen tuulen osalta.

”Oli hieman erilaista pelata tyynellä. Takaysille tuuli yltyi, mutta Skotlannin koulun käyneenä ei sekään oikein tuntunut missään. Tykkään näistä griineistä, jotka ovat muodokkaat ja nopeat. Sopivat minulle. Muutama lyhyempi reikä myös, joilla pääsee hyökkäämään”, Nuutinen sanoi.

Nuutinen teki kierroksellaan eaglen, kuusi birdieä, yhdeksän paria ja kaksi bogia, joten pelitaktiikka tuotti myös tulosta.

Kärkipaikalla on Tanskan Emily Kristen Pedersen tuloksella yhdeksän alle parin.  Tanskalainen on kiertueen ranking-kärki, joka pelaa parhaillaan loistavassa putkessa. Pedersen sijoittui pari viikkoa sitten rahakkaassa Scottish Openissa toiseksi ja viime viikolla Women’s Openissa yhdenneksitoista. Parissa viikossa hän teki LET:llä sievoisen lähes 150 000 euron tilin.

Nuutinen on viiden turnauksen jälkeen rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 33. Viime kaudella hän sijoittui rankingissa 21:nneksi.

Suomalaisista myös Tiia Koivisto (par), Karina Kukkonen (+2) ja Nina Liias (+4) ovat  ehtineet pelata kierroksensa loppuun. Elina Nummenpää starttasi kierrokselle  iltapäivällä ja on ensimmäisen reiän jälkeen tilanteessa -1.