Sanna Nuutinen matkalla kohden isompia areenoita: ”Ranskassa laitetaan uutta matoa koukkuun”

Sanna Nuutinen saavutti Sveitsissä voiton ja kolmostilan

Hurjaa tahtia kaikillla listoilla nousua tekevä Nuutinen löysi pelistään paljon hyvää, vaikka joutui lauantaina luopumaan kärkipaikastaan LET:n Sveitsin kisassa.

Tuloksin 66-68-70,-12 kolmanneksi sijoittunut Sanna Nuutinen pystyi tekemään kisasta viiltävän analyysin tuoreeltaan peli päätyttyä hänen pelikaverinsa Amy Bouldenin voittoon.

”Kaksi ensimmäistä päivää olivat osaltani hyvää kenttäpeliä, sain myös putteihini hyvän otteen ja tein tulosta. Kolmas oli vaikeampaa, en päässyt kunnolla paikkoihin. Kaksi alle parin ei ole huono, mutta voitosta pelatakseen tällä tasolla pitää olla ratkaisun hetkillä lähes virheetön ja saada putteja säkkiin.”

Nuutinen pelasi talvella ennen koronataukoa kolme kisaa kaukomailla, paras sijoitus oli 17:s. LET:n kisoihin tuli viiden kuukauden tauko, jonka jälkeen Suomen ykköspelaajan tittelin jo edelliskaudella napannut Nuutinen on kokenut ja saavuttanut paljon.

Ensimmäinen kisa, Scottish Open, kuului myös LPGA:n ohjelmaan. Nuutinen pelasi kaksi kierrosta kärjen tahtiin (74-69-78-69,+6) ja oli lopullisella listalla debyytissään hienosti 48:s.

Uran ensimmäinen major, Women´s Open sujui avauskierroksen osalta hienosti. Vaikeissa olosuhteissa toinen päivä oli vielä liikaa, (74-83,+13). Kokemusta tuli, mutta ei vielä paikkaa finaalikierroksille.

Lauantaina päättynyt Sveitsin kisa oli jo viides putkeen. Tsekissä hän oli LET:lla niinikään kolmas, pääkiertueen kisojen välissä hän saavutti Sveitsissä uransa kolmannen Letas-kiertueen ykköstilan.

Sanna Nuutinen ahkeroi edelliskaudella suomalaispelaajista ylivoimaisessti eniten pelaten LET:n lisäksi myös haastajakiertueella.

Toukokuussa 2019 hänen maailmanlistan sijoituksensa oli päälle 550:n, viikonlopun jälkeen hän kolkuttelee jo sijalukuja 255-265.

Ennen paluuta Suomeen on edessä vielä Ranskan LET-kisa sekä seitsemäntenä putkeen Letas-kiertueen kisa Sveitsissä.

”Ranskassa laitetaan taas uutta matoa koukkuun, voittoa lähden tavoittelemaan”, Nuutinen kertasi varsin luonnollisen tavoitteensa.