Sanna Nuutinen kolmas Sveitsissä – nousi seitsemänneksi LET:n pistelistalla

Sanna Nuutinen pelaa jo kuudennen perättäisen kisansa tulevalla viikolla Ranskassa

Walesin Amy Boulden (64,-8) yllätti ennakkosuosikit Swiss Ladies Openin viimeisenä päivänä. Sanna Nuutinen taisteli itsensä kolmanneksi menetettyään johtopaikan kierroksen ensimmäisellä puoliskolla.

Sanna Nuutinen (66-68-70,-12) ei pysynyt kärkinaisten tahdissa LET:n Sveitsin kisan päätöspäivänä. Lyönnin johdosta kolmannelle kierrokselle lähtenyt Nuutinen sai ihastella vierestä Amy Bouldenin loistokasta peliä jo ulosmenossa. 27-vuotias walesilainen oli liekeissä koko kierroksen ajan tehden 14 ensimmäisen reiän aikana kahdeksan birdietä. Voiton osalta homma oli tässä vaiheessa taputeltu, kisaa käytiin muiden kärkinimie kesken enää toisesta sijasta. Australian 20-vuotias Stephanie Kyriacou (65,-7) hilautui toiseksi yhteisstuloksella -14, jolla hän hävisi Bouldenille kolme lyöntiä.

Amy Boulden taikoi yllättäen itsensä pitkän heikon jakson jälkeen kärkitaistoihin ja näytti kahtena viimeisenä päivänä kovuutensa

GETTY IMAGES

27-vuotias Amy Boulden lukeutui amatöörinä Euroopan parhaisiin. Ammattilaisurakin LET:lla käynnistyi mainiosti. Ensimmäisten vuosien aikana hän kolkutteli kärjen kantapäille useaan otteeseen, asiantuntijat nostivat blondin yhdeksi suurimmista lupauksista vanhalla mantereella viimeistään siinä vaiheessa kun hän sijoittui British Openissa 2015 yhdeksänneksi.

Peliote on kuitenkin hiipunut pahasti kolmen viimeisen vuoden aikana.

Yllätykselliseksi Bouldenin ykköstilan tekee  golfillista kuoppaa kuvaava tilasto. Hän oli pelannut 29 edellistä kisaansa sijoittumatta kertaakaan kymmenen joukkoon. Nuori lupaus oli valahtanut neljän vuoden aikana maailmanlistallakin 500:n väärälle puolele.

Kahtena viimeisenä päivänä Boulden pelasi Sveitsissä  tulokset 65-64,-15 ja voitti vastustamattomalla tavalla.

Nuutinen jakoi kolmannen sijan LET:n kärkinimen Emily Kristene Pedersesnin sekä  Kim Metrauxin kanssa tuloksella -12. Nuutinen hävisi edelleen ehtineelle  kaksikolle finaalipäivänä  kuusi ja viisi lyöntiä

Avauspäivänä Sanna Nuutinen loisti nimenomaan sisääntulossa (30,-7) johtaen kisaa tuloksella 65.

Karsiuduttuaan uransa ensimmäisesssä majorissa Nuutinen on sijoittunut Tsekin ja Sveitsin LET-kisoissa kolmanneksi ja voittanut näiden välissä LETAS-kiertueen kisan Sveitsissä. Hän jatkaa nousuaan maailmanlistan lisäksi LET:n pistelistalla, jolla sijoitus on upeasti seitsemäs ja ansiot euroissa noin 33 000.

Elina Nummenpää pelasi kolmasti peräkkäin tuloksen 73,+1 ja sijoittui 53:ksi  20 lyöntiä Bouldenille hävinneenä.