Hyppää pääsisältöön
Kaapo Kakko kaimansa mailan kanssa
Minni Blomqvist-Kakko

Roope Kakko: "Kaapon uravalinta on vielä auki"

Suomessa vallitsee Kaapo Kakko -buumi. Kyseessä on tietenkin 18-vuotias Kaapo, joka dominoi MM-kisakaukaloita. Toinen Kaapo Kakko valmistelee vasta itseään kohti ensimmäisiä askeleita.

Kaapo Kakko on seurannut tiukalla silmällä nimikaimansa otteita jääkiekon MM-kisoissa. Kaapo Kakko on ollut tyytyväinen kaimansa tekemiseen. Samaan aikaan isä ja äiti rakentavat Kaapoa kohti tulevaisuuden haasteita. Se missä ne haasteet tapahtuvat ovat vielä auki. 

Kaapo Kakon geenit ovat ainakin kunnossa jos hän mielii aikanaan golfariksi. Isä Roope Kakko, sekä äiti Minea Blomqvist-Kakko ovat molemmat kirjanneet European Tourin voitot golfissa. Toisaalta Roope tunnustautuu erittäin innostuneeksi jääkiekkomieheksi, joka kannattaa NHL:ssä Tamba Bay Lightningia. 

Perheen kuopus syntyi viime syyskuussa, joten vielä luistimet tai golfmaila eivät ole olleet kokeilussa. Roope onkin sitä mieltä, ettei lajivalintaa tarvitse vielä lyödä lukkoon. 

"Mulle on ihan sama haluaako poika NHL:ään vai PGA Tourille. Golfissa ehkä parempi asia on, että se on yksilöurheilua ja saa itse tehdä enemmän valintoja. Kolmas hyvä vaihtoehto on ATP Tour tenniksessä", Roope unelmoi. 

Kaapo Kakolla ei ollut osaa eikä arpaa pojan nimeen, vaan nimi sai alkunsa TV-sarjasta jossa Kaapo seikkailee. Roope intoutui jopa laulamaan "Sain nimen hauskimman, Kaapo" -kappaletta, mutta se ei ikävä kyllä tallentunut artikkeliin julkaistavaksi. 

"Työnimi oli täysin toinen, mutta joskus aikanaan oltiin tätä nimeä pohdittu kun Elmeri tykkäsi tästä lastenohjelmasta. Sitä myötä sitten se alkoi hahmottumaan, vaikkei ollut mikään selviö syntymän jälkeen, että Kaapolla mennään", Roope jatkaa. 

Kaapon kummivanhemmat saivat suhteillaan Kaapolle lahjaksi myös kuvassa näkyvän vanhemman Kaapon työvälineen. TPS:n paidassa viimeisen kautensa pelannut 18-vuotias superlupaus on varmasti kuullut nuoremmasta Kaaposta. 

Roope Kakkokin on jo sekoitettu Kaapoon kisojen aikana. 

"Aika käsittämätön virhe, mutta kyllä multa lätkäkin sujuu", Roope nauraa. 

GoGolf suosittelee