Hyppää sisältöön

Maailman tunnetuin pituuslyöjä nappasi jälleen itselleen himoitun maailmanennätyksen – tähtäimessä jo seuraava haamuraja

Kyle Berkshire tuuletti uutta maailmanennätystä voimakkaasti. KUVAT: KUVAKAAPPAUS KYLE BERKSHIREN INSTAGRAM

Pallo lähti Kyle Berkshiren lavasta huimalla 241,6 mph:n vauhdilla.

Pituuslyöjät ovat käyneet jo jonkin aikaa keskinäistä kilpailua siitä, kuka saa pallon kimpoamaan lavasta kovinta vauhtia.

Skaba on ollut muutaman bighitterin jäsentenvälinen. Ennätystä vielä viime viikolla piti hallussaan Seb Twaddel -niminen golfmörssäri, joka onnistui ensimmäisenä maailmassa rikkomaan 240 mph:n rajan.

Twaddelia ennen ME:n haltija oli saksalainen Martin Borgmeier, joka vei ennätyksen nimiinsä huhtikuussa muutamaksi päiväksi lajin kenties tunnetuimmalta nimeltä Kyle Berkshireltä.

Viime viikolla Berkshire iski takaisin. Hän nimittäin mittautti Trackman-simulaattoriin uudet ennätyslukemat: 241,6 mph, joka on 0,8 mph:ta enemmän kuin Twaddelin edellinen ennätys.

Berkshire rikkoi ennätyksen sisätiloissa – ilmeisesti ravintolassa – lyöden palloa melko pieneen lyöntihäkkiin. Trackman-tutka mittasi pallon lähtönopeuden vähälukuisen yleisön edessä.

Kun vauhti lävähti iPadin näytölle, tuuletti Berkshire onnistumistaan voimakkaasti.

Pisimmillään Berkshire on lyönyt draivin kilpailussa noin 443 metrin päähän, mutta tuoreet lukemat kertovat, että potentiaali lyödä vielä tästäkin pidemmälle riittää. Pallon lähtönopeus ei tosin kerro koko totuutta lyönnin pituudesta, sillä siihen vaikuttavat myös muun muassa pallon lähtökulma ja kierteen määrä.

Berkshire itse uskoo, että hänellä on potentiaalia tätäkin kovempiin nopeuksiin

”Uskon saavuttavani 250 mph:n vauhdin vuoden 2024 loppuun mennessä, mutta ihan varmasti vuonna 2025 se on erittäin lähellä. Jos saan kaiken kuntoon täydellisesti, uskon juuri nyt maksimini olevan 234 tai 235 mailia tunnissa”, Berkshire pohdiskeli Instagramissa.

Ballspeedrecord.com-niminen sivu pitää kirjaa pituuslyönnin maailmanennätyksistä. 230 mph:n raja ylitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuolloin asialla oli juuri Berkshire. Vajaassa neljässä vuodessa Berkshire on parantanut omaa ennätystään 11,4 mph:lla.

Mailanpään vauhti pyörii näissä nopeuksissa yli 160:ssa mph:ssa, joka on noin 45 mph:ta enemmän kuin PGA Tour -pelaajien keskiarvo. Hyvä harrastajapelaaja voi olla tyytyväinen, jos mailanpään nopeus draiverilla ylittää 100 mph:n rajan.

Ei siis mikään ihme, että pallo karkaa Berkshiren ja kumppanien toimesta järkyttävän pitkälle.

Pallon vauhdin maailmanennätyksen kehittyminen vuosina 2019–2023

Pallon vauhti (MPH)Pelaaja
241,6Kyle Berkshire
240,8Seb Twaddell
239,3Martin Borgmeier
236,8Kyle Berkshire
236,7Seb Twaddell
236,6Ryan Gregnol
236,2Kyle Berkshire
234,4Kyle Berkshire
233,4Kyle Berkshire
231,9Martin Borgmeier
230,2Kyle Berkshire

Etsi luettavaa