Hyppää pääsisältöön
Jare näkee, että golfarit pitäisi saada nopeammin itse pelin pariin
Nikke Tyry

Räppäävä golfari: JVG:n Jare jäi heti koukkuun, kun pääsi kentälle

Jare Brandt on tunnettu läpi Suomen räp-yhtye JVG:stä. 30-vuotias on tuttu näky tätä nykyä myös golfkentillä. Miten räppäri sopeutuu suomalaiselle golfkentälle?

Jare Brandt sai ensikosketuksensa golfiin kuten moni muukin harjoitusalueilla. Roihuvuoresta lähtöisin oleva räppäri päätyi muutamia kertoja Laajasaloon kokeilemaan. Todellinen kipinä syttyi kun hän pääsi ensi kertaa kentälle. Jare uskookin, että aloittelijat pitäisi saada mahdollisimman nopeasti pelinomaiseen golfiin sisään. 

"Rangella hakkaaminen menee ainakin omalle kaveripiirille vähän liikaa treenaamisesta. Heti kun saadaan houkuteltua kaveri kentälle niin kipinä on ihan eri tasoa. Mulla se syttyi saman tien kun pääsi pelaamaan tulosta, vaikka ei se tietenkään aluksi helppoa ollut", Jare muistelee. 

Parin vuoden suhde golfiin on syventynyt myös talviharjoitteluun. Planmeca Golf Areena ja Tapiolan Tagi ovat tuttuja alueita tämän talven osalta. Pelitasoitus on nykyään 25 ja kotiseura Tapiola. Festareille mailat eivät ainakaan vielä viime vuonna löytäneet mukaan.

"Kyl mä mietin, että jos tänä vuonna ainakin jonkun mailan ottaisi keikoille mukaan. Aika hyvin kesällä jää kuitenkin aikaa pelaamiseen, sillä keikat ajoittuvat viikonlopuille. Suuri osa kierroksista tulee pelattua kutsukisoissa, joihin pääsee aika kivasti mukaan nykyään."

JVG tuli tunnetuksi urheiluaiheisista kappaleista. Tiger Woods on ainoa golfari, jota on toistaiseksi mainittu nimeltä kaksikon kappaleissa. "P...n ku Tiger Woods, joka illaks nainen uus". Golfaiheista biisiä ei ainakaan tällä haavaa ole näköpiirissä. 

"Vähän ollaan lähdetty urheiluteemasta pois päin. Keikoilla tulee vielä vedettyä vanhaa tuotantoa jonkin verran. Katsotaan, jos golf joskus tulee isommin jonkun kappaleen teemaksi." 

Keikoilla JVG pukeutuu lähes poikkeuksetta urheiluteemaisiin vaatteisiin. Ylipäänsä erikoiset vaatevalinnat ovat yhtyeen tavaramerkki. Golfkentällä Jare ei ole vielä saanut palautetta. 

"Kyllä mä yritän pukeutua vähän inhimillisemmin kentällä. Yksi vuoden kohokohta on kuitenkin legendaarinen Kossu Scramble, joka pelataan Hämeenlinnan alueella. Siellä on aina pukeutumisteema, ja se menee ihan varmasti överiksi myös tänä vuonna", Jare nauraa.


Kyllä pari kaveria on tosiaan innostunut kun ollaan päästy suoraan kentälle vetämään. Rangella ei yleensä vain yksinkertaisesti viihdy hirveän montaa kertaa.


Musiikkialan muiden suurtekijöiden kanssa Jare ei ole juurikaan pelannut. Räppärit eivät ole suunnanneet kentille vielä suurin joukoin, mutta näköpiirissä voi olla muutos. 

"Jos golfala on muuttumassa vähän rennommaksi, niin se varmasti edesauttaa. Kyllä pari kaveria on tosiaan innostunut kun ollaan päästy suoraan kentälle vetämään. Rangella ei yleensä vain yksinkertaisesti viihdy hirveän montaa kertaa. Pelinomaisuus pitäisi saada nopeasti mukaan - sen jälkeen huomaa itsekin, että kannattanee vähän treenata", Jare heittää. 

Jare avasi GoGolfille myös hieman räppärin arkea. Kaikki ei ole aina yhtä hohdokasta kuin ulospäin näyttää. Bollinger ei aukea joka keikalla, eikä katsomoissa aina pyöri tuhansia ihmisiä. 

"Onhan tässä omat hyvät ja huonot puolensa. Viime viikolla oli hauska keikka Hankasalmella. Koko kylä taisi olla paikalla, ehkä 400 ihmistä. Ei ollut varsinaisesti stadion missä vedettiin, mutta kyseiset keikat tuovat hyvää vaihtelua. Ei se jatkuvaa back stagella ryyppäämistä ole, kyllä siinä on ihan kovaa hommaakin ja paljon kilometrejä vuoden aikana", Jare myöntää. 

Ura lähti liikkeelle melko yllättäen. Vuonna 2009 "Koutsi" eli Ville Galle soitti ja ehdotti räppäämistä. Jare lähti rohkeasti mukaan, vaikka hänellä ei ollut aiemmin juuri kokemusta musiikin parista. Onko päätöstä tarvinnut katua?

"Ei missään nimessä. En mä osaa vieläkään soittaa varmaan yhtään sointua kitaralla, mutta hyvä juttu saatiin käyntiin. Oli siinä ihmettelemistä, kun ensimmäisenä kesänä meidät heitettiin Provinssin lavalle. Hyvin on hommat edenneet ja voi sanoa, ettei ole tarvinnut katua hetkeäkään. Kaikki alkoi vähän vahingossa, aluksi kyseessä oli vain hyvä läppä, joka eskaloitui aika isoksi jutuksi", Jare taustoittaa. 

 

GoGolf suosittelee