Hyppää pääsisältöön
Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja, joka opettaa talvisin Season Golfissa ja kesäsin Espoon Golfseurassa.

Pienennä spinloftia, lyö pidemmälle

Spinloft on tuttu termi kaikille Trackman-lyöntianalysaattoria käyttäneille. Maan ykkösvalmentajien joukkoon lukeutuva Timo Karvinen kertoo, mitä se tarkoittaa ja miten sitä pienentämällä voi pidentää lyöntiä.

Spinloft kertoo, kuinka osuman paine kohdentuu palloon. Pelkistetysti se on mailan nostokulman ja osumakulman välinen kulma. Kun tätä kulmaa pienennetään, pienentyy pallon takakierre. Usein myös osuman tehosuhde eli smash factor kasvaa.

spinloft.jpg

Spinloft tarkoittaa pelkistetysti mailan nosto- ja osumakulman välistä kulmaa.
Spinloft tarkoittaa pelkistetysti mailan nosto- ja osumakulman välistä kulmaa.
Trackman

Spinloftin pienentäminen tarkoittaa usein käytännössä mailan lavan nostokulman pienentämistä. Osuman energia välittyy enemmän eteenpäin, kun osumakulma on loiva ja nostokulma pieni. Hyviä pelaajia valmennettaessa seuraan sitä, kuinka toistettava spinloft on, jotta kyky muuttaa lyöntiä osataan mukauttaa vallitseviin olosuhteisiin.

Harjoittele matalaa nousukulmaa

timo_Karvinen_22_23.jpg

Kun kiertää voimakkaasti kroppaa läpiviennissä, pallo lentää erityisen matalana.
Kun kiertää voimakkaasti kroppaa läpiviennissä, pallo lentää erityisen matalana.

Harjoittele rautakasilla vajaita svingejä. Taita taakseviennissä oikea ranne kämmenselästä ylöspäin ja svingaa läpi säilyttäen oikea ranne taittuneena. Tee aggressiivinen kropan kierto läpiviennissä.

Pallo lentää erityisen matalana. Pidennä vähitellen svingiä ja tartuta sama tunne täyteen lyöntiin.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

GoGolf suosittelee