Hyppää pääsisältöön
Petteri Nykky loukkasi talvella selkänsä, mutta on toipunut jo sellaiseen kuntoon, että kykenee kevyesti svingaamaan golfmailaa.

Petteri Nykyllä on rakkaussuhde US Mastersiin

Salibandy- ja golfvalmentajan suuri unelma on päästä kerran elämässään Augusta Nationalille seuraamaan kauden ensimmäistä majoria. Ruudun lähetyksessä hän toimii torstaina asiantuntijana.

Salibandymaajoukkueen kolmasti maailmanmestaruuteen luotsannut Petteri Nykky on odottanut torstaina käynnistyvää US Mastersia kun lapsi joulupukkia.

”Innostukseni Mastersia kohtaan käynnistyi jo 1980-luvulla oltuani USA:ssa vaihto-oppilaana.  Kun kisaa ei vielä Suomessa näytetty, katselin hurmioituneena kisoja jälkikäteen VHS-nauhoilta”, Nykky kertoo.

”Masters on luonteeltaan niin erilainen kuin kaikki muut. Sillä on oma historiansa ja Augusta Nationaliin littyy niin paljon mystiikkaa, itse kilpailuun lukemattomia huikaisevia  kamppailuja sekä loppuratkaisuja. Olen totaalisesti koukussa tähän tapahtumaan”, hän jatkaa.

Keskiviikkona 54 vuotta täyttänyt Nykky on jo vuosikausia kutsunut golfkavereitaan illanistujaisiin seuramaan Mastersia. Kuluvalla kisaviikolla hän saa vieraita lauantaina, torstaiksi Nykky on lupautunut asiantuntijaksi Ruutu+:n  lähetykseen.

”Perinteen mukaisesti yhdistetään synttärit ja vuoden odotetuimman golfkisan seuraaminen. Ilta menee aina kuin siivillä, kun on samanhenkistä porukkaa vielä ympärillä ei väsy painaa silmää."

Greg Normanin ja Nick Faldon taistelu ei unohdu

Greg Normanin ja Nick Faldon viimeinen kierros 1996 on jäänyt erityisenä valmentajagurun mieleen. Ikuiseksi kakkoseksi majoreissa leimautunut aussi johti kuudella lyönnillä. Sunnuntaista piti tulla hänen uransa kruunu, käden ulottuvilla oli ensimmäinen major-voitto USA:n maaperällä.

Toisin kävi.

”Olihan se järisyttävä esimerkki siitä, kuinka toinen pelaajista kirjautti korttiinsa jatkuvasti sen korkeamman luvun tarjolla olleista. Greg Normanille ei onnistunut mikään, vastaavasti Faldo ajoi toista kaistaa ohi puristaen yleensä lähipeliln myötä sen paremman tuloksen.”

Faldon tulos päätöskierroksella oli 67, Normanin 78.

Ennustajaksi  tulevan kisan osalta Petteri Nykky ei halua heittäytyä, mutta kupletin juonesta hänellä on näkemys.

”Mahdollisia menestyjiä on todella paljon.  Kysymys kuuluu, kuka pelaajista sitten nostaa päätään oikealla hetkellä, saa luovimmat tatsit lähipeliin ja puttiin. Siinä ne ratkaisut yleensä tulevat.”

Ensimmäisenä nimenä Nykky nostaa esiin Rory McIlroyn.

 

”Niin monet ennusmerkit puhuvat sen puolesta, että vihdoin olisi hänen vuoronsa. Tigerin voittoa suuri osa ihmisistä toivoo ja odottaa. Puttipeliin hänen kohdallaan liittyvät mielestäni suurimmat kysymysmerkit.”

”Mastersissa on kentän luonteesta ja katselijoille tutuista väylistä johtuen jännitysmomentteja. Ja pääosan esittäjistä löytyy kaikillle omia suosikkeja. Minua värisyttävimpiä hahmoja ovat Fred Couples, Bubba Watson, Jordan Spieth ja Matt Kuchar. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Loistava kilpailu on taas luvassa.”

Vierailu Mastersiin toivelistalla

Petteri Nykyn valmennettava, Symetra Tourilla kolmatta kauttaan aloitava Matilda Castren oli lauantaina Augusta Nationalilla seuraamassa ensimmäistä  kentällä pelattua kansainvälistä naisten kisaa.

”Yksi suurimmmista unelmistani on päästä jossain vaiheessa seuraamaan Mastersia paikanpäältä. Kentän pelaaminen olisi tietysti kirsikka kakun päälle. Valmiita suunnitelmia ei vielä ole, mutta kynnys lähteä matkaan tilanteen tullessa eteen on todella matala”, Petteri Nykky toteaa haastattelun lopuksi. 

Ruutu+ näyttää  pay - per - view palveluna Mastersin kaikki neljä kisapäivää suorina lähetyksinä.  Selostuskielen voi valita, kotimaisen lisäksi tarjolla on englanninkielinen selostus.

 Nykky on asiantuntijana  lähetyksessä torstaina. Antti Ahokasta kuullaan perjantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kommentaattorina toimii Mikko Ilonen

 

Lähetykset käynnistyvät torstaista lauantaihin kello 22, sunnuntaina klo 21.00.